Fenerbahçe'den Galatasaray derbisi öncesinde dostluk sözleri. İşte teknik Direktörü Aykut Kocaman, Alex, Volkan Demirel ve Gökhan Gönül'ün sözleri.

Aykut Kocaman, yarın Galatasaray ile yapacakları derbi karşılaşmasının fair play çerçevesinde geçmesini dileyerek, ''Büyük taraftarımızın, konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayacaklarından hiç şüphem yok'' dedi.

Aykut Kocaman, FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Galatasaray maçı öncesinde sarı-lacivertli taraftarlara dağıtılacak Maç Günlüğü'nde yayımlanmak üzere açıklamalarda bulundu.


Kocaman, şunları kaydetti:
''Ebedi dostumuz ve ezeli rakibimiz Galatarasay'ı bir kez daha kendi sahamızda ağırlamanın heyecanını yaşıyoruz. Dünyanın her yerinde olduğu gibi bizde de derbinin havası başkadır. Günler öncesinden konuşulan ve yaşanılmaya başlanılan derbi heyecanı, son düdükten sonra da devam eder. Bu havayla biz de çalışmalarımızı yaptık. Teknik heyetler gerekli çalışmaları maç saatine kadar sürdürecekler. Şimdi söz futbolcularda. Futbolcu kardeşlerimiz, kulüplerinin 100 yılı aşkın tarihlerine ve kendilerine yakışan oyunu sahaya yansıtacaklarından eminim. Büyük taraftarımızın, konuklarımızı da en iyi şekilde ağırlayacaklarından şüphem yok. Fair play çerçevesinde, dostluk havasında bir 90 dakika dileğiyle, iyi seyirler.''


ALEX DE SOUZA
Fenerbahçe Kaptanı Alex de Souza da az hatayla oynayıp, detayları lehlerine çevirdikleri takdirde Galatasaray maçından galibiyetle ayrılacaklarını ve tüm takım olarak işin ciddiyetinin farkında olduklarını söyledi.


Alex şunları söyledi:
"Takım olarak bir süredir çok iyi bir hava yakaladık. Bu havayı devam ettirmek adına çok önemli bir derbi maçına çıkıyoruz. Herkesin bildiği gibi derbilerin sonucunu önceden kestirmek zordur. Ancak seyircimizin önünde oynadığımız Galatasaray maçlarında çok uzun zamandır üstünüz. Saha içinde çok az hatayla oynayıp, sonuca etki eden ufak detayları da lehimize çevirmeyi başarırsak, bu derbiyi galibiyetle kapatırız.Bunu başaracak güçteyiz.Tüm takım olarak bu işin ciddiyetinin farkındayız.Tüm gücümüzle hedefimize ulaşmak için çalışıyoruz ve bunu başaracağımıza inanıyorum. Galatasaray galibiyetiyle yolumuza devam etmek ve her zaman yanımızda olan taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz. Bizi izleyen futbolseverlere dostluk çerçevesinde, seyir zevki yüksek bir derbi yaşatmak amacındayız. Bu maçta taraftarımızın desteğini bekliyoruz"


VOLKAN DEMİREL
Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel de Galatasaray maçının önemine değinirken, en önemli olanın ise dostluk ve centilmenlik olduğunu söyledi.


Volkan Demirel şunları söyledi:
"Galatasaray maçları, hem Galatasaraylı futbolcular için hem de Fenerbahçeli futbolcular için merakla beklenilen ve her zaman çok büyük değeri olan maçlardır. Sporseverler ve her iki takımın taraftarı açısından hem de futbolcular açısından Fenerbahçe-Galatasaray maçları gerçekten anlamı çok büyük mücadelelere sahne olmuştur. Her maçımız renkli görüntülere sahne olabiliyor. Kazanan tarafın sevinci çok büyük olduğu gibi kaybeden taraf da bir o kadar üzülüyor. Bu maç için söyleyeceğim tek şey iki takım içinde centilmence bir maç olması. Geçmiş maçlara bakıldığında bazen biz sporcular olarak, bazen de taraftarlar olarak belki bizlere yakışmayan görüntülere sebep vermiş olabiliriz ama inşallah skordan çok bu maçtaki dostluk konuşulur. Tabii ki biz Fenerbahçeli futbolcular olarak maçı kazanmak istiyoruz. Eminim ki Galatasaraylı futbolcuların da kendi adlarına böyle istekleri vardır ama son yıllara bakıldığında Galatasaray'a karşı bariz üstünlüğümüz var.Umarım bu maçta da kazanır ve üstünlüğümüzü devam ettiririz. Ama en önemli olanı dostluk ve centilmenlik"


GÖKHAN GÖNÜL
Gökhan Gönül de maç günlüğüne konuştu ve dostluğa vurgu yaparak şunları söyledi;
"Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarının havası diğer maçlara göre çok daha farklıdır. Genelde bu maçların favorisi olmaz. Biz bu maçı mutlaka kazanmak istiyoruz. Ama Galatasaray'lı futbolcular da kazanmak isteyeceklerdir." diyen Gökhan Gönül, "Galatasaray'da ve diğer takımlarda görüştüğüm arkadaşlarım var, onlarla futbol dışında da beraber oluyoruz. Oynayacağımız derbi de dostluk adına ne varsa ortaya koyacağız. Taraftarlarımız bizi desteklemeye devam etsinler.Onları bazı maçlarda üzdük, bunun bilincindeyiz ama artık bunlar geride kaldı. Yaşananları önümüzdeki iyi günlerin doğum sancıları olarak nitelendiriyorum. Tek hedefimiz galibiyet için iyi futbol oynayarak sonuca gitmek olacak".