[TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon | Statü


Kapsam;
  • [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon ; Altın , Gümüş ve Bronz Ligler adı altında 10 ar takımlı üç lig olarak devam edecektir.
  • [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Altın, Gümüş ve Bronz ligler çift devreli lig usulü oynanır, oyuncular ortalama haftada iki maç yaparlar ve bir sezon yaklaşık 2,5 ay sürer.
  • Bir resmi lig maç haftası için Cuma-Cumartesi-Pazar, diğer bir maç haftası için ise Pazartesi-Salı-Çarşamba günleridir.
  • Haftasonuna denk gelen maçlarda erteleme oranı, haftasonunun maç yapmak için daha müsait olması açısından haftaiçi maçlarına göre daha düşüktür.

Düşme/Yükselme;
  • Sezon bitiminde [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Gümüş Lig şampiyonu direkt olarak [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Altın Lige yükselir.
  • Sezon bitiminde [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Altın Ligin sonuncusu direkt olarak [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Gümüş Lige düşer.
  • Sezon bitiminde [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Bronz Ligi ilk 2 sırada bitiren takımlar [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Gümüş Lige yükselir.
  • Sezon bitiminde [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Gümüş Ligde son iki sırada yer alan takımlar [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Bronz Lige düşerler.
  • Sezon bitiminde [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Gümüş Ligi 2. ve 3. bitiren takımlar [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Altın Lige yükselmek için aralarında maç yaparlar ve kazanan takım [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Altın Lige yükselir.
  • Sezon bitiminde [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Altın ligi 8. ve 9. bitiren takımlar aralarında maç yaparlar ve kazanan takım [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Altın ligde kalır.
  • Sezon bitiminde [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Gümüş Ligin 7. ve 8. kendi aralarında maç yaparlar ve kazanan takım [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Gümüş Ligde kalır.
  • Sezon bitiminde [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Bronz Ligi 3.,4.,5. ve 6. bitiren takımlar play-off a kalırlar. 3. takım 6. takım ile, 4.takım ise 5. takım ile eşleşir; kazanan takımlar [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezn Gümüş Lige çıkacak 3. takımı belirlemek için maç yaparlar ve kazanan [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Gümüş Lige yükselir.
  • Play-off maçları tek maçlık eleminasyon sistemiyle oynanır. Uzatmalar gerektiği sürece penaltı atışlarına kadar uzayabilir.

Çekilme/Diskalifiye Edilme;
  • [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Altın Ligden ayrılan yada yönetim tarafından çıkarılan bir oyuncunun yerine [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Gümüş Ligin zirvesindeki oyuncu [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Altın Lige katılır. [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Gümüş Ligden [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Altın Lige yükselen takım [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Gümüş Ligde topladığı puanların ve averajların yarısını [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Altın Lige taşır. Buçuklu puan ve averajlar üst puan ve averaja tamamlanır.(Bu kural [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Altın Ligin 1.sinin yada iyi dereceye sahip birinin çeşitli sebeplerden ötürü ayrıldığında [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Gümüş Ligin birincisinin [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Altın Ligin zirvesinde yer alması gibi bir adaletsizliği ortadan kaldırmak için getirilmiştir.)
  • [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Gümüş Lig den ayrılan yada yönetim tarafından çıkarılan bir oyuncunun yerine [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Bronz Ligin zirvesindeki oyuncu alınır. [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Bronz ligden [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Gümüş Lige yükselen takım [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Bronz Ligde topladığı puanların ve averajların yarısını [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Gümüş Lige taşır.Buçuklu puan ve averajlar üst puan ve averaja tamamlanır.(Bu kural sıralamada oluşabilecek adaletsizliği ortadan kaldırmak için getirilmiştir.)
  • [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Bronz Ligden ayrılan yada yönetim tarafından çıkarılan bir oyuncunun yerine [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Yedek Kayıtlardan oyuncu alınır.[TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Yedek Kayıtlardan gelen oyuncu 0 puan ve 0 averaj la başlar.(Bu kural sıralamadaki adaletsizliği önlemek amacıyla getirilmiştir.)
  • [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezonda herhangi bir oyuncu aynı sezon içerisinde 2 kez üst lige yükselemez. Örnek verecek olursak yedek kayıtlardan lige kayıt yaptırmış bir oyuncu ne kadar başarılı olursa olsun sezon bitimine kadar [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon Gümüş Lige yükselemez.
  • [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon kayıtları 15.haftadan sonra 16.hafta dahil olmak üzere kapanır. Bu tarihten sonra liglerden ayrılan takımların yerleri boş kalır.
  • [TrL] Valley Lig`10 a katılmak isteyenler gelecek sezonlarda şanslarını denerler.

Klasman ve Puan Eşitliği;

  • [TrL] Valley`10 Liglerinde yaptığınız her maç ve attığınız her gol size [TrL] Valley`10 Klasmanında bir + olarak avantaj sağlayacaktır. Bu avantajınız ileriki sezonlarda takım seçiminde üstlerde yer almanızı ve bazı sebeplerden dolayı turnuvalara katılamayıp sonradan katıldığınızda lige alınmak açısından yarar sağlayacaktır. Bu sebeplerle iddaalı yada iddaasız her maçınızı önemseyip oynayınız. Unutmayınız ki sizin iddaasız olduğunuz bir maç başka bir takımı ilgilendirebilir.
  • [TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezonda sezon sonu puan durumunda öncelik alınan puanlardır, puan eşitliği durumunda ikinci kriter ikili averajdır, ikili averaj eşitliği durumunda ise genel averaj üçüncü kriterdir. Şayet bu durumda da eşitlik bozulmaz ise atılan gol sayısına bakılır. Yine eşitlik bozulmaz ise yenilen gol sayısına bakılır. Bir mucize olur yine eşitlik bozulmaz ise olaya konu olan takımlar aralarında maç yapar, oyunu kurma ve bağlanma durumu kura sonucu belirlenir.
...[TrL] Valley Lig`10 - 1.Sezon statüsü sezon sonuna kadar değiştirilmez...

R0МЄ0

[TrL] Valley Ligler Başkanı