Hollandalı hoca, Sturm Graz maçında sakatlanan Keita’nın MR sonuçlarını ve doktor raporunu Fransa’ya yollayarak Fildişi Sahilleri Milli Takımı’ndan affını istedi. Boşnak teknik adam da bu isteği geri çevirmedi.

G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard’dan Fildişi Sahilleri Milli Takımı’nın Boşnak hocası Vahid Halilhodzic’e teşekkür telefonu... A Milli Takım’ın maçından sakat dönen Gökhan Zan nedeniyle Fatih Terim’e sitem eden Hollandalı teknik adam, Keita’da da aynı problemi yaşamamak için önlemini önceden aldı.

Rijkaard, Sturm Graz maçında kaval kemiğinden sakatlanan arka adalesinde de zorlanma olduğu için A.Gücü’ne karşı oynatmadığı Keita’nın MR sonuçlarını ve doktor raporunu Fransa’ya gönderip Halilhodzic’ten, “Oynaması sakatlığı açısından risk oluşturabilir” diyerek ricada bulundu.

Daha önce Trabzonspor’u da çalıştıran Halilhodzic, Fildişi Sahilleri’nin 4’te 4 yaparak 2010 Dünya Kupası’nı büyük ölçüde garantilemesini de göz önünde bulundurarak, forma giyme ihtimali bulunmasına rağmen Keita’yı Malawi maçının kadrosuna almayarak jest yaptı.

Takımla çalıştı

Halilhodzic’in bu jesti karşılıksız kalmadı. Hollandalı teknik adam, telefona sarılarak meslekdaşını aradı ve teşekkür etti. Fildişi Sahilleri Milli Takımı sağlık heyetinin kontrolünden geçtikten sonra aday kadrodan çıkarılan Keita, G.Saray’ın dünkü idmanında takımla birlikte çalıştı.

Hürriyet