Galatasaray'ın kaptanı Arda Turan,Süper Lig'in ilk yarısında kalan beş maçlarını da kazanmaları halinde lider olabileceklerini söyledi.


Arda, Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamada, ilk yarıdaki derbi maçları tamamladıklarını ifade ederek, "Kalan beş maçı da kazanırsak, lider olacağımızı düşünüyorum. Rakiplerimiz puan kaybedebilir. Takımda herkes birbiri için mücadele ediyor. Bu mantaliteyle devam edersek, her şey güzel olacak" dedi.
Diyarbakırspor maçında, 10 kişi kalmalarına rağmen üst düzey bir mücadele sergilediklerini ve artık tam bir takım olduklarını dile getiren Arda, "Zaten istediğiniz kadar yıldız oyuncuya sahip olun, bir takım olgusu oluşturamazsanız, şampiyonluk zor gelir. Bizim takım da bunu yakaladı. Her şey gayet iyi gidiyor, çünkü konuştuklarımızı sahaya yansıtmaya başladık. En yıldızından, en mücadelecisine kadar herkes savaşmaya başladı. Böyle olduğu zaman takım kazanıyor" diye konuştu.


Arda, kendisiyle ilgili çeşitli eleştirilerin hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:
"Eleştiri tabii ki olabilir. Kötü performans sergileyeceğim zamanlar olabilir. Hepsine saygılıyım. Performansla ilgili her şeye saygılıyım, ama gol sevincime bile bir şeyler yakıştırmak, haberler çıkarmak çok yanlış, çok ayıp. Zaten şimdiye kadar performansımla ilgili eleştirenlere ne ağzımı açmışımdır, ne bir şey demişimdir, ama yok arabası, yok özel hayatı, yok sevinci. Bunlar gerçekten üzücü şeyler, çünkü değerlerimize hiçbir yerde sahip çıkmıyoruz. Performansımı istedikleri kadar eleştirebilirler, buna saygılıyım. Ben kaptan olduktan sonra bireysel düşünmüyorum. Takım için düşünüyorum. Ben takım için mücadele eden bir futbolcuyum. Böyle özel hayat eleştirileriyle ailemizin, sevdiklerimizin üzülmesini istemiyorum."
Hakkında her gün birçok eleştiri çıktığını, ama bazen ağrısı, sıkıntısı olsa da her maçta sahaya çıktığını ve takımının yanında olduğunu ifade eden Arda Turan, şöyle devam etti:
"Her antrenmana çıkmaya çalışıyorum. Her şeyden önce işim gelir ve ben de bunu göstermeye çalışıyorum. Zaten bir şeylerde gerideyiz, reyting uğruna, okunmak uğruna böyle şeyler yapmaları çok üzücü. Samimiyetimle, şevkle işimi yapmaya çalışıyorum. Hatalar yapabilirim, bu normaldir, ama her zaman takım için çalışıyorum. Takımı için uğraşan, sonuna kadar mücadele eden, elinden gelen her şeyi vermeye çalışan biriyim. Takım kaybettiğinde de hayatı zindan olan bir adamım, en çok üzülen insanlardanım. Ben Galatasaray ile yatıp, Galatasaray ile kalkan biriyim. O yüzden herkesten biraz daha anlayış bekliyorum."