Galatasaray'da Başkan Adnan Polat'ın özel talimatıyla Bucaspor'dan bedelsiz transfer edilen Mehmet Batdal'ı eski hocalarına anlattı.
24 yaşındaki golcü oyuncunun Buca'da ve Ümit Milli Takım'da teknik adamlığını yapan Özcan Kızıltan, Hami Mandıralı ve Sait Karafırtınalar, Cim-Bom'un hedefi 12'den vurduğunu ifade ettiler.

2005 yılına kadar stoper oynayan ve bir Çanakkale Dardanel maçında forvetteki performansıyla hayatı değişen Mehmet Batdal'ın büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan hocalar, “Yeni Hakan Şükür” olarak lanse edilen genç oyuncunun oyun yapısı ve fiziğiyle Barcelonalı Zlatan İbrahimoviç'e benzediğini dile getirdiler. İşte üç teknik adamın görüşleri:

Özcan Kızıltan (Bucaspor)

Galatasaray Mehmet Batdal'ı alarak doğru bir iş yaptı. 1.96 boyunda ve önemli özellikleri olan bir forvet. Güçlü ve iri fiziğine karşın atletik. Sol ayağını çok iyi kullanıyor, adam eksiltmede de sorun yaşamıyor. Bugün böyle bir oyuncuyu dışardan almaya çalışsanız rahat 10 milyon dolar verirsiniz. Bucaspor'un, Süper Lig'e yükselmesinde başroldeki isimlerden biri. Rijkaard, onu tanımaya başladıktan sonra faydalanmasını da bilecektir. Galatasaray'ın, İbrahimoviç'i neden olmasın?

Sait Karafırtınalar (Buca Altyapı)

İyi bir golcü adayı. O fizikte bir forvet oyuncusu her takımın ihtiyacıdır. Ama Hakan Şükür'ün veliahtı olarak görmek doğru olmaz. Geniş alanda farkını hissettirir. 2005'e kadar stoper oynaması, onun adına bir dezavantaj. Mehmet'i, İbrahimoviç'e benzetmek doğru. Gelişimini tamamlamış diyemeyiz. Oyun bilgisini geliştirirse o zaman dünya futbol piyasasında bile adından söz ettirebilir. Rijkaard'ın hocalığını yaptığı ve üst düzey oyuncuların forma giydiği bir takımda Mehmet rahat vites yükseltir. Kesinlikle Jo'dan iyi bir futbolcu. Gelişime ve öğrenmeye açık. Kısa süreli santrfor bilgisiyle buraya kadar geldi.

Hamit Mandıralı (Ümit Milli Takım)

Türkiye standartlarının üzerinde bir fiziği var. Kuvvetli, gol bölgelerinde özellikle sol ayağını iyi kullanıyor. Şimdi Süper Lig'de ve Galatasaray'da oynayacak. Daha çok çalışır ve kendini geliştirirse uzun yıllar Milli Takım'a da hizmet edecektir.

Kaynak : Sporx