Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Sivasspor'a 2-1 yenildiğimiz maçın ardından "Rakibin fizik gücü bizden daha iyiydi." dedi.



2-1 biten maç sonrası değerlendirmelerde teknik direktörümüz Frank Rijkaard, rakibin fizik gücünün daha iyi olduğunu bu nedenle yenildiklerini söyledi.

Rijkaard, "İlk dakikalar iyi başladık. Özellikle ilk yarım saat iyiydik. İlerleyen dakikalarda durgunluğumuz başladı. Kötü sinyaller verdik. Fizik mücadelesi şeklinde geçen ikinci yarı iyi gördük. Sivas'ın fizik gücü bizden daha fazlaydı. Neticesinde biz fizik gücüne kaybettik. Biz takım olarak pas yapmak istedik rakip bozdu." dedi.

Sivasspor Yardımcı Antrenörü Hayati Soydaş ile geçen yıl olduğu gibi bu maçta da yaşadığı tartışmaya değinen Rijkaard, "Benim sinirli olmam maçı kazanmak istememden. Yenmek için gelmemizden dolayı belirli şeylerden dolayı biraz sinirlendim. Oyunun başlangıçta çok iyi oynadığımızdan dolayı ilerledikçe düşüş yaşadık onun vermiş olduğu bir stres vardı kazanma arzusu vardı. Maç içinde olan şeylerdi. Benim için önemli olan maçtı." dedi.

Hakemlere yaptığı itirazlar konusuna değinen Rijkaard, "İlk golde rakip forvet oyuncusunun bizim oyuncuya yaptığı faul yenine hakem aksine karar verdi. Onun için de ortam biraz gerginleşti." dedi.

Transferlerle ilgili yönetimin çalışma içinde olduğunu belirten Rijkaard, takımdaki yorgunluğu ise mille takımdan dönen oyuncuların fazla olmasına bağladı. Rijkaard, "Daha çok çalışacağız. Sezon yeni başladı. Bugün mağlup olduk ama daha çok çalışıp daha iyi yerlere gelmeyi amaçlıyoruz."
diye konuştu.

Kaynak: DHA