FC Nürnbergli futbolcu İlkay Gündoğan, Türk Milli Takımı yerine Alman Milli Takımında forma giymeyi tercih etmesi nedeniyle hakarete uğradığını ve tehdit edildiğini iddia etti.



Almanya Birinci Ligi'nde (Bundesliga) mücadele eden FC Nürnbergli futbolcu İlkay Gündoğan Türk Milli Takımı yerine Alman Milli Takımında forma giymeyi tercih etmesi nedeniyle hakarete uğradığını ve tehdit edildiğini öne sürdü.

Gündoğan Welt Kompakt gazetesine yaptığı açıklamada, sosyal paylaşım sitesi Facebook;ta kendi adına bir kullanıcı adı açtığını ancak, burada bazı Türk taraftarların Almanya Milli Takımında oynamayı tercih etmesi nedeniyle tehdit ve hakaretlerine maruz kaldığını iddia etti.

Gazeteye, "Benim göğsümde iki kalp atıyor. Türkiye'ye karşı büyük sempatim var. Ancak ben kendimi bir Alman gibi hissediyorum ve öyle yaşıyorum. Burada futbola başladım ve hiç bir zaman Almanya dışında bir ülke adına oynamayı düşünmedim" açıklamasında bulunan Gündoğan, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta olan kullanıcı adını iptal ettiğini kaydetti.

Gazete ayrıca Real Madrid;te forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in de internet sitesinde kendisine hakaret edilmesi nedeniyle forum sayfasını kapatmak zorunda kaldığını yazdı.