Maçın hakemini sert bir dille eleştiren Mourinho "Hissettiklerimi söylersem bugün kariyerim sona erer" ifadesini kullanırken Ronaldo da "Artık çok zor" yorumunu yaptı. Guardiola ise Mourinho ile ilgili sorulara "Yorum yok" dedi.



PORTEKİZLİ TEKNİK ADAM ÇİLEDEN ÇIKTI
Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, 2-0'lık Barcelona yenilgisi sonrası hem hakem hem de UEFA hakkında son derece sert eleştiriler yaptı. Portekizli teknik adam, meslektaşı Pep Guardiola'ya da sert ifadelerle yüklendi. Pepe'nin kırmızı kart gördüğü pozisyonun maçı bitirdiğini iddia eden Mourinho, bu aşamadan sonra turu geçmelerinin imkansız hale geldiğini söyledi.
BARÇA'NIN CHELSEA VE ARSENAL MAÇLARINI DA GÜNDEME GETİRDİ
Jose Mourinho, hakemleri sık sık eleştirmesiyle tanınıyor. Ancak portekizli teknik adam, hiç bu kadar sert konuşmamıştı. Barcelona'ya yenilmelerini, Pepe'ye gösterilen kırmızı karta bağlayan Mourinho, sadece hakemi değil; Barcelona'yı kayırdığını öne sürdüğü UEFA'ya da zehir zemberek ifadelerle yüklendi. Katalan ekibinin geçmişte Chelsea ve Arsenal ile yaptığı maçların hakemlerini gündeme getirerek, UEFA’dan yardım aldığını savundu.
"NEDEN BU HAKEMLER?"
Mourinho, "Hakeme ya da UEFA'ya şu anda neler hissettiğimi söylersem, kariyerim bugün biter. Bu yüzden sadece “neden” diye soruyor ve bir gün yanıt almayı umuyorum. Neden Ovrevo? Neden Busacca? Neden Debreker? Ve neden Stark?" açıklamasını yaptı.
"BARCELONA NEDEN SÜREKLİ YARDIM ALIYOR?"
Pepe'nin kırmızı kart gördüğü pozisyon sonrası tribüne gönderilen Mourinho'nun eleştirileri bununla da sınırlı kalmadı: "Tüm bu güç nereden geliyor? Barcelona sahada futbol gücüyle kazanmalı. Bu güce de sahipler. O zaman neden sürekli yardım alıyorlar. Bunu anlayamıyorum. Bu şekilde galip gelmek ağızlarında acı bir tat bırakmış olmalı."
"ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ O'NUN GİBİ KAZANMAKTAN UTANIRDIM"
Portekizli teknik adamın, maç öncesi büyük bir söz düellosuna girdiği Pep Guardiola'ya da söyleyecekleri vardı: "Joseph Guardiola büyük bir teknik direktör. Ancak tekrar ediyorum; Şampiyonlar Ligi’ni onun 2009 yılında kazandığı gibi kazanmaktan utanırdım. Çünkü Stamford Bridge skandalı ile kupayı kaldırdı. 2. kez şampiyon olursa, bu kez Bernabeu skandalı ile kazanmış olacak. Bu yüzden umarım Guardiola birgün kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan şampiyonluğa ulaşabilir."
"BU HAKEMLERLE KİMSENİN BARCELONA'YA KARŞI ŞANSI YOK"
Barcelona'yı geçen yıl Inter'in başındayken elemelerini mucize olarak nitelendiren Mourinho; "Belki de formalarında Unicef reklamı taşıdıkları içindir. Çünkü kimsenin bu hakemlerle Barcelona'ya karşı şansı yok" ifadesini kullandı.
"HAKEM ELİYLE BİZİ ÖLDÜRECEKLER"
"Bazen bu dünyada yaşamaktan iğreniyorum" diyen Mourinho, rövanş maçında turu getirecek bir skor almalarının ise imkansız olduğunu söyledi. Pepe'nin kırmızı kart görmesiyle Barcelona'nın tüm sorunlarının çözüldüğünü ileri süren Portekizli teknik adam; "İmkansız bir görevimiz var. Oraya gidip; erken bir gol bulsak bile nasıl olsa hakem eliyle bizi öldürecekler. Bu yüzden rövanşta şansımız yok" diye konuştu.
Kırmızı kart gören Pepe'nin, sarı kart görerek cezalı duruma düşen Ramos'un hiçbir suçları olmadığını iddia eden Mourinho, temyizden aksi yönde bir karar çıkmaması halinde, takımı sahada mücadele ederken, Nou Camp'ın tribünlerinde oturacak.
GUARDİOLA: YORUM YOK
Bu arada Barcelona teknik direktörü Josep Guardiola da "çok iyi bir maç çıkardık. 11'e karşı 11 de 11'e karşı 10'da. Takımımı kutluyorum. Güzel bir sonuç aldık" değerlendirmesinde bulundu. Guardiola, basın mensupları tarafından sorulan Mourinho ile ilgili sorulara ise "yorumum yok" diyerek, cevap vermek istemedi.
Katalan teknik adam, Real Madrid'in çok büyük bir takım olduğunu, ellerindeki 2-0'lık avantaja rağmen herşeyin bitmediğini vurguladı.

RONALDO: ARTIK ÇOK ZOR
Öte yandan Real Madrid'in Portekizli futbolcusu Cristiano Ronaldo da, "11'e karşı 11 iyiydik ama 10 kişi olunca 2 gol yedik. Her yıl aynı şey oluyor neden anlamıyorum. Böyle oynamak çok zor. 0-0 kötü sonuç değildi ama 2-0 farklı. Artık çok zor. Futbolda her şey olur ama çok zor" açıklamasında bulundu. Real Madrid'de kart cezalısı olarak Pepe ve Sergio Ramos, Barcelona'daki rövanş maçında forma giyemeyecekler.