ANTALYA’nın Kemer İlçesi’ne bağlı Tekirova Beldesi’nde, turistik otellerin bulunduğu bölgede orman yangını başladı.

Yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme helikopterleri ve uçakları havadan müdahale ederken, bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

ORMAN BÖLGE MÜDÜR VEKİLİ SARIKAYA: YANGINDA KASIT VAR

BÖYLE MÜDAHALE ETTİLER / FOTO GALERİ

Antalya’nın turistik ilçesi Kemer’e bağlı Tekirova Beldesi’nde çıkan orman yangınında 4 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Sarp bir bölgede çıkan yangına müdahale eden yangın söndürme uçakları ve helikopterleri, Kemer Plajı’nda denizden su alırken renkli görüntüler oluşturdu. Antalya Orman Bölge Müdür Vekili Nadir Sarıkaya, yangınlarda kasıt unsuru bulunduğunu ileri sürdü.

Tekirova Beldesi Karadağ Mevkii Zeytinli Tepe’de ardı ardına çıkan 2 ayrı orman yangını ekiplerin havadan ve karadan yaptıkları hızlı müdahale sayesinde söndürüldü. Bölgedeki ilk yangın saat 06.30 sıralarında çıktı. Kısa sürede yangını söndüren ekipler, soğutma çalışması yaptı. Saat 10.00 sıralarında ilk yangına yaklaşık 600 metre uzaklıkta yükselen dumanları farkeden yangın gözetleme kulesindeki görevliler, bölgeye ekip istedi. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 1 keşif helikopteri, 5 yangın söndürme helikopteri ve 4 yangın sündürme uçağı sevk edildi. Yangına, 10 arazöz, 120 orman işçisi de karadan müdahale etti. Bölgenin sarp olması nedeniyle yangına daha çok havadan müdahale edilirken, yangın rüzgarın etkisiyle Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği’ne (GATAB) ait arıtma tesislerinin bulunduğu bölgeye doğru yayıldı. Kara ekipleri yangının tesislere sıçramasını engellemek içinde önlem aldı. Kemer Plajı’ndan su alan helikopterler ve uçaklar, yangını söndürmek için aralıksız sorti yaptı. Yangın havadan ve karadan yapılan müdahalenin ardından yaklaşık 3 saat süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alınarak söndürüldü. Ekipler, bölgede soğutma çalışmalarına davam ediyor.


’YANGINDA KASIT VAR’

Söndürme çalışmalarını yerinde takip eden ve ekipleri yönlendiren Antalya Orman Bölge Müdür Vekili Nadir Sarıkaya, "İlk yangın ihbarı saat 06.30’da bize geldi. 4 arazöz ve yangın söndürme helikopterleri ile müdahale ederek ilk yangını büyümeden söndürdük. Bu ilk yangının yaşandığı ormanlık alandan yaklaşık 600 metre uzaklıkta ikinci defa yangın çıktı. Ekiplerimiz kısa sürede havadan ve karadan müdahale etti. Yangınlara arasında bir bağlantı yok" dedi. Yangında kasıt şüphesi üzerinde durduklarını belirten Sarıkaya, konuyla ilgili incelemelerin devam ettiğini söyledi.

TURİSTLER MERAKLA İZLEDİ

Diğer yandan Kemer Plajı’nda yangına müdahale etmek için su alan helikopter ve uçaklar, plajda yüzen turistlerin ilgisini çekti. Plajın üzerinden iyice alçalarak denize inen uçaklar ilginç görüntüler oluşturdu. Bir akrobasi gösterisini izler gibi uçak ve helikopterlerin sorti yapmasını izleyen turistler, bu anları fotoğraf makineleri ve kameralarıyla kaydetti.