Mardin Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda Şırnak kırsalında mısır tarlasına gömülü 88 adet, gece görüş dürbünlü Kalaşnikof ele geçirildi



Mardin Emniyet Müdürlüğü'na bağlı KOM ekiplerinin alınan bir istihbaratı değerlendirmesi sonucu, Şırnak kırsalında mısır tarlası içinde yere gömülü vaziyette, 88 adet gece görüş dürbünlü Kalaşnikof ele geçirdi. Derik İlçesi'nde de terör örgütü PKK'nın bomba uzmanı bir kişi, yaralı olarak ele geçirildi.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz ve Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, ele geçirilen silahları, salona sığmadığı için Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bugün basın mensuplarına tanıttı.

Vali Ayvaz, ele geçirilen silahların Kuzey Irak'tan Türkiye'ye kaçak yollarla getirildiğini anlatarak, "Bu silahlar bir kilometreye kadar görüş alanı sağlıyor. Karlı, sisli ve gece görüşünde de etkili. Bu silahlar Rus menşeil 2010 yapımı suikastlar için hazırlanmış silahlar. Dürbünler ise farklı ülkelerin yapımı" diye bilgi verdi.

Puşulu iki teröristin maket görüntüleri eşliğinde bahçede sergilenen silahlar hakkında bilgi veren Mardin Valisi Turhan Ayvaz, son operasyonla birlikte dağılma sürecine giren terör örgütüne büyük bir darbe olduğunu söyledi.

Operasyon hakkında bilgi veren Vali Ayvaz, "Yasadışı silah ve mühimmat kaçakçılığı ile mücadele kapsamında Mardin ve Şırnak illerinde silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik yapılan planlı, projeli çalışma neticesinde, Şırnak ile Silopi İlçesi Kavaklı, Buğdaylı ve Bostancı Köyleri'nde Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve Şırnak İl Jandarma Alay Komutanlığı görevlileri ile birlikte yaptığı operasyonda, mısır tarlası içerisinde gizlenmiş vaziyette üzerine sisli, karlı havalarda kullanılabilme ve gece görüş özelliği bulunan dürbün monte edilmiş 88 adet uzun namlulu Kalaşnikof marka silah yakalandı" dedi.

Vali Ayvaz, ele geçirilen silahlarla ilgili olarak S.O., M.O. ve N.T. adlı 3 kişinin yakalandığını belirterek gözaltına alınanların sorgularının devam ettiğini belirtti. Öte yandan Vali Ayvaz, Derik İlçesi'nde de ayrıca bomba uzmanı olan bir teröristin yaralı olarak ele geçirildiğini ifade ederek, "Bu kişi ile birlikte 120 adet torpil içinde pariod teknik patlayıcı ve 120 adet ateşleme fitili, ayrıca bombalarda kullanılan kavanoz parçaları, vidalar ve kırık camları ele geçirilmiştir. Bu çalışmalardan ve şu görüntülerden anlıyoruz ki, terör örgütü esnaf, okul, öğrenci, öğretmen dinlemenden vahşi bir görüntü içine girdiği ancak bunların da sonunun geldiği anlaşılmaktadır" şeklinde konuştu.