Mahkemenin yasaklama kararına rağmen her türlü dosya indirilmeye devam ediyor.

Dünyanın en ünlü torrent sitesi olan The Pirate Bay'in yasalara aykırı olarak film, müzik, oyun ve program paylaşımına zemin hazırladığı yönünde Hollanda'da çıkan mahkeme kararı uyarınca telif yasalarını ihlal eden her türlü paylaşım dosyasının siteden silinmesi gerekiyordu.


Kararın uygulanması için site kurucularına 1 Mart tarihine kadar süre verilmesine rağmen sitede herhangi bir değişiklik meydana gelmemesi ve dosya paylaşımının tam gaz devam etmesi şaşkınlık yarattı.

Yakın zaman önce Flattr adında yeni bir sosyal ağ projesini hayata geçiren The Pirate Bay kurucu ortaklarından Peter Sunde'nin yaptığı açıklama bir anda her şeyi açıklığa kavuşturdu.


Mahkemenin verdiği ceza sitenin sahibi konumunda görünen 3 kurucu ortağa verilmişti. Yani ortada tüzel bir kişiliğe verilmiş ceza yoktu. Dolayısıyla kurucu ortaklar site üzerindeki yetkilerini bir başkasına devrederek aradan çekildiklerinde otomatik olarak mahkeme kararının sorumluluğundan kurtulmuş oldular.

Mahkemenin aldığı kararı uygulayamayacaklarını çünkü artık The Pirate Bay ile ilgileri kalmadığını açıklayan ortaklar böylece son derece kurnazca bir çalım atmış oldular. Aynı zamanda benzer mahkeme kararları sebebiyle kapanmak zorunda kalan diğer sitelere de örnek teşkil etmiş oldular.

Ülkemizden erişime halen kapalı olan thepiratebay.com sitesine ancak vtunnel.com ya da ktunnel.com gibi siteler aracılığıyla erişilebiliyor.