Erdoğan, Yargıtay Başkanı Gerçeker'e ve Ermeni Tasarısına sert çıkıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun 3. Olağan Genel Kurul öncesinde işadamlarına sesleniyor. Erdoğan' Amerika'ya sert yüklendi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TUSKON Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Ermeni Tasarısı'nın onaylanmasına tepki gösterdi. Erdoğan, "Değişen ne oldu ? Şimdi kim kazandı. Kimin çıkarınadır. ABD mi kazandı, Ermenistan mı kazandı.

Dış İlişkiler Komitesinde öyle bir senaryo yaşandı ki komedi.. 1 oy fark.. Tarihe böyle bakılabilir mi? Tarihe bakmak siyasetçlerin işi mi? Kaçı Ermenistan'ın yerini haritada gösterebilir. Kaç tanesi Osmanlı tarihi bilir..

Kaçı Türkiye'nin iyi niyetli çabalarının farkında. Türkiye'nin çabalarını anlayamayanlar anlayacaklardır.

Dik durmak dikleşmektir politikamız. Kimse bizi yalan ve yanlış politikalarına kurban edemez bu böyle biline. Bu karar Türkiye'ye hiçbir zarar vermez. İki ülkenin karşılıklı ilişkilerine zarar verir.

Kaybeden biz olmayız küçük düşünenler olur Bu ülke bir kabile ülkesi değildir.

Türkiye bu tür komedilere, oldu bittilere pabuç bırakmayacak kadar asil bir duruş sergiler. Dış İlişkiler Temsilciler Meclisi'nin bu kararı Türkiye'ye hiçbir zarar vermez" dedi.

GERÇEKER'E YANIT


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TUSKON Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, Yargıtay Başkanı Gerçeker'in “Yapılmak istenilen düzenlemelerle yürütme, yargıyı daha da kuşatma altına almak istemektedir” sözlerine karşılık verdi. İşte konuşmasından satırbaşları;

Başbakan Erdoğan, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in dünkü konuşmalarına "Yasama da yürütmede yargı tarafından kuşatılmıştır" diyerek cevap verdi.

- O Meclis'te "Evet" oyu verenlerin kaç tanesi Ermenistan'ın yerini biliyor.

- Televizyonlarda izledik, komediydi. Orada 'Yes-No' mücadelesi verdiler.

- Bunların kaç tanesi Osmanlı tarihini biliyor? Kaç tanesi Ermenistan'a yönelik iyi girişimlerden haberdardır? Böyle bir komedi olabilir mi?

- Türkiye çok büyük bir ülkedir. Bizim siyasetteki politikamız dik durmaktır. Kimse bizi yalan ve yanlış politikalara muhtaç edemez.

- Bu ülke bir kabile ülkesi değildir. Türkiye bu tür komedilere, oldu bittilere pabuç bırakmayacak kadar asil bir duruş sergiler.

- Dış İlişkiler Temsilciler Meclisi'nin bu kararı Türkiye'ye hiçbir zarar vermez.

- Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin sempatiyle karşılanırsınız. Çünkü bizim çağrımız barış çağrısıdır.

- Ankara-İstanbul arasına hızlı tren koyup çalıştırmak yetmiyor. Demokrasiyi de çalıştırmak gerekiyor.

- Milletle devleti buluşturmadığınız sürece bu altyapı çalıştırmaları yeterli olmuyor. Yük taşıyan TIR’lar güvenli şekilde seyahat edecek, aynı zamanda siyaset de güvenli şekilde seyahat edecek.