Yazıyı okumadan önce ışıklarınızı kapatıp sandalyenize yaslanın ve her ihtimale karşı yanınızda en az bir shotgun bulundurun, ihtiyacınız olabilir. Alone in the Dark'ın zevki böyle çıkar :)

Oyunun konusuna geçmeden önce biraz Alone in the Dark serisinin tarihinden bahsedelim. Yanlış hatırlamıyorsam Alone in the Dark ilk 1990 yılında çıkmıştı. O zamanlar böyle oyunlar pek yapılmadığı için yok satmıştı. Alone in the Dark çok tutlunca oyunun ikicisi ve üçünücüsü yapıldı. Daha sonra tahtını doğal olarak Resident Evil serisine kaptırdı. Ama "O" artık geri döndü, hem de 3 CD ile :).

Açıkça söylemeliyim ki ben oyunda bir Resident Evil 2 esinlenmesi gördüm. Resident Evil 2'de kahramanlardan biri kadın biri erkek idi, Alone in the Dark'ta da öyle. Oynanış da Resident Evil tarzı bir oynanış. Yani oyunda Resident Evil 2'den esinlenmeler var ama bu sizi yanıltmasın Alone in the Dark 4 gerçekten güzel bir oyun.

Oyunun konusu şöyle; Dedekif Carnby'nin arkadaşı olan Charles Fiske'in cesedi Shadow Island'da bulunur. E tabi her oyun kahramanı gibi bizimki de yollara düşer. Oyunun diğer kahramanı Aline ise Obed Morton tarafından bazı eski yazıtları çözmesi için çağırılır. Carnby ile Aline uçakta karşılaşırlar. Shadow Island'ın üzerinde uçaklarına yaratıklar saldırır ve paraşütle uçaktan atlarlar. Carnby, Morton malikanesinin yakılarındaki bir ormana, Aline ise Morton malikanesinin çatısına iner ve kabus başlar.

İlk olarak karakterlerimizi şöyle bi tanıyalım;

Edward Carnby
Yaş: 33
Mesleği: Dedektif

Aline Cedrac
Yaş: 27
Mesleği: Boston üniversitesinde antroplog

Alone in the Dark 4'ün varsayılan kontrolleri hiç de rahat değil, hatta berbat bile diyebilirim. Rahalığınız açısından kontrolleri Resident Evil gibi ayarlamanızı öneririm. Daha önce Resident Evil oynamayanlar mı var?

Oynanış klasik Resident tarzı dediğim gibi. Yani bir tuşa basıp silahınızı yaratığa doğrultuyorsunuz ateş etme tuşuylada ateş ediyorsunuz. Yine Resident Evil gibi ipuçları için sağda solda bulduğunuz bazı kitaplarda verilen bulmacaları çözüyorsunuz. Onun için bulduğunuz her şeyi dikkatle okuyun. Örneğin oyunun bir yerindeki şifreyi bulabilmek için iki yırtık fotoğrafı bulup birleştirmeniz ve fotoğrafı çevirip arkasındaki toplama işlemini yapmanız gerekiyor (ya da direk çözümden bakıp şifreyi öğrenerek). Fotoğrafı incelemek için (yani evirip çevirmek için) envanterinizde onu seçip "examine" tuşuna basmanız gerekiyor ki bu yolla istediğiniz bir eşyanın her tarafını görebiliyorsunuz.

Oyun için önerdiğim resindent evil tarzı kontroller:

Action/fire - "C"
Alias (Silahı doğrultma) - "X"
Run - "V"
Invetory - "Z"
Hareket - Yön tuşları