Beşinci Element filmini hatırlıyorsunuzdur. Oldukça eğlenceli bir filmdi. Özellikle şehrin trafiği çok ilgi çekmişti. Filmin ardından buna benzer yarış oyunları çıktı birkaç tane. Bu oyun da aynı tarz bir oyun. Ama pek yarış denemez. Bu sefer bahsettiğim tarz ile GTA tarzı birleştirilmiş. Geleceğin şehrinde GTA, Mafia tarzı görevler yerine getirdiğiniz bir oyun yani. Artık bilmiyorum ne kadar eğlenceli veya yenilikçi bir fikir ama, yine de bir höz atmaya değecek gibi.

Neo York denen şehir oyunun konusunun geçtiği şehir. 2173 yılı. Herkes kendi halinde etrafta dolaşmakta. İşine gidip gidenler, dışarıda dolaşmaya çıkanlar. Karman çorman bir trafik. Aşırı yüksek binalar. Uçan arabalar, garip araçlar. Hepsi bu şehirde mevcut. Biz de bu şehre yeni gelen bir adamız. Kendimize bir iş buluyoruz. Ama anlıyoruz ki, çaktırmadan "Beam Breakers" denen bir çeteye katılmışız. E parasız da olduğumuzdan, adamlar bize ne derse biz de yerine getirmek zorunda kalıyoruz. Oyunun konusu böyle, mantık olarak biraz GTA'ya benziyor.

Görev olarak ilk başlarda acemi olduğumuzdan işe pizza dağıtmak ile başlıyoruz. İşler ilerledikçe ve deneyim kazandıkça, çeşitli hesaplaşmalar, borç alma, paralarını ödemeyenleri gebertme gibi görevler de alıyoruz. Bu da oyun ilerledikçe daha heyecanlı oluyor anlamına geliyor. Ama geleceğin Tekno Mafya'sının pizzacılıktan gelmesi, hafif komik bir olay.

Oyunun kontrolleri azıcık zor. Ok tuşları ile yönleri ayarlıyorsunuz. Sağ, sol, yükselme ve alçalma gibi. Ayrıca bir de hızlanma ve yavaşlama var. Bunların dışında, yer çekimini iptal etme gibi tuşlar da var ki, bu görev yerlerine gitmemiz için kullanışlı bir olay. Şehrin göbeğinde deli gibi hızla oradan buraya gitmek kanuna aykırı olduğundan, polisler de ensemizden ayrılmıyorlar. Kötü adamları kovalarken, bir yandan da polislerle uğraşmak zorunda kalacağız yani. Aman yakalanmayın, yoksa size verilen görevleri berbat etmiş oluyorsunuz. Herşeyden öte, karizmanızın resetlenmesi hiç iyi olmuyor. Bilgisayarı resetleyin daha iyi :)

Mod olarak, bildiğimiz GTA modunun dışında, bir de yarış modu var. Görev modunda, bize verilen görevleri yerine getiriyoruz (bak şimdi). Görevler arasında fazla alaka olmadığından, fazla can sıkmıyorlar. Genelde de kolay görevler var. Saç baş yolmanıza gerek kalmıyor. Yarış modunda ise, yarışıyorsunuz (tabi). 4 adet rakibe karşı şehrin yollarında, checkpoint yarışları yapıyorsunuz. Görev kısmında, görevleri bitirdikçe, yarış moduna yeni arabalar ekleniyor. Böylece görevleri bitirdikçe, yarış kısmına da uğramadan edemiyorsunuz. Bir diğer mod da, survival modu. Şehirde dolaşırken başınıza türlü bela geliyor ve siz de bunlara ne kadar dayanabildiğinizi ölçüyorsunuz. İlginç bir oyun türü.

Oyunun grafikleri ortamala derecede denebilir. Araç grafikleri biraz kazığımsı gibi geldi bana. Ama fazla da kötü durmuyor. Etrafın grafikleri yeterince renkli ve renkli renkli ışıklandırmalarla süslenmiş. Geleceğin şehri olduğundan, neon lambalarla doldurulmuş etraf. Yolda güderken, aşağınızdan veya yukarınızdan, geçitlerden yayalar geçiyor. Bunlar 2D olarak tasarlanmışlar. Tasarımlara meşhur bir karton firması yardım etmiş. Mukavva kutu olarak da, orta kalitede kağıt kullanılmış. Yayalara çarptığınız zaman, yere düşen poker kağıdı gibi görünüyorlar. Bu hoşuma gitmedi, hem de hiç gitmedi...

Oyunda biraz fazla hata var. Çarpışma hesaplamalarında biraz sorun var. Bazen görünmez duvarlara takılabiliyorsunuz. Görünmez duvarlara takılmak bir yana dursun, görünen ve takımlanız gereken duvarlara da takılmadan geçmeniz mümkün. Bu olmaması gereken bir olay. Görevler zaman sınırlamalı olduğundan, buralara takılmadan geçmek zaman kazanmak anlamına geldğinden iyi de denebilir :) Oyunu düşük çözünürlükte oynarsanız, kalite çok düşüyor. Abuk subuk hatalarla da karşılaşabiliyorsunuz.

Seslendirmeler aşırı tekrar ediyor. Sıkılmanız olası. Müzikler hoş gibi olsa da, seslendirmelerin arkasında kalıyorlar. Seslendirmelerin biraz daha kaliteli olması ve tekno müziklerin kullanılması, çok daha sağlam olurdu.

Aslında oyun iki farklı tarzı birleştirerek, eğlenceli bir hal almış diyebiliriz. Hatalarını saymazsak, ilginç zamanlar geçirmemiz olası. Fazla bir sistem de istemiyor zaten. Blade Runner ve 5th Element filmlerini sevenler de bir göz atabilirler. Oyunun puanını, hatalarından dolayı ve grafiklerinden dolayı kırıyorum, sesleri de unutmamak lazım :)