İstanbul trafiği başka hiçbir yerde yoktur değil mi? Bizim burada, Ankara'da bile bazen trafik fena halde sıkışır ama İstanbul'un yerini tutamaz. O trafikte türlü kazalar olur, millet birbirini yer. Ufacık bir sinirlenme nelere yol açar. Polis çağrılır, gelmesi saatler sürer. Öte yandan ara sokaklardan birinde yangın çıkmıştır, itfaiye ve ambulans çağırırsın, yine gelmesi saatler sürer. Yolda kavga çıkar, adamlar kafayı yemiştir ve elinde silahla sağa sola saldırmaya kalkar, polis hemen gelse bile, yaralananlar için kurtarma ekibi geç gelir. Hasta sürünerek gitse hastaneye daha hızlı gidebilir yani.

Ülkemizde bu tarz sorunlar var ve eminim bundan çok rahatsız olup da birşey yapamadan oturan çok kişi var. Ben de bunlardan biriyim ve televizyondan şahit olduğum kadarıyla bile çıldırıyorum gördüklerim karşısında. Artık buna bir dur dememiz lazım arkadaşlar. Hep birlikte hem de. Emergency 2 oyununu alarak da, artık bu işlere kendi çapımızda el koyabilir, patron biz olabiliriz :)

Girişten de anladığınız gibi, bu oyun insanların hayatlarını kurtardığımız, çeşitli olaylara araçlar ve yardım edecek kişiler yolladığımız bir oyun. Merkezimizden yönettiğimiz birimlerimizle aldığımız görevler doğrultusunda adamlar yolluyoruz. Yangın çıkmışsa ona göre, trafik kazası ise ona göre. Bunların hepsinden para kazandığımız gibi, bizim için çalışan kişilere de maaş veriyoruz. Para kazandıkça daha kaliteli hizmet vermek için araçlarımızı geliştirebiliyoruz. Birim sayımızı artırabiliyoruz ve daha hızlı tepki vermemizi sağlayabiliyoruz. Oyunda her durum için ayrıntılı olarak hareket etmemiz sağlanmış. Trafik kazalarında trafiğin yönünü değiştirmek bunların arasında ilk sırada mesela.

Oyunda 25 tane bölüm bulunuyor. Bunların her biri demin saydığım tarz görevlerden oluşuyor. Gittikçe zorlaşıyor ve işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor. İlk bölümler hafif bir alıştırma havasında ilerliyor aslında ama 5. bölümden itibaren işlerin ne kadar ciddi olduğunu anlayabiliyorsunuz.

Grafikler 2D ve çok eski görünüyorlar. Ama bu kötü anlamına gelmiyor tabi ki. Bana iyi gibi geldi ama yine de benden orta puan alıyor. Çünkü detaylı olmasına rağmen pek de kaliteli değiller. Oyunun motorundan kaynaklanan bazı problemler yüzünden de bazı bölümlerde sorun çıkabiliyor. Oyun donabiliyor, çok ağırlaşabiliyor ve overflow hesabı, çökebiliyor. Yine de eğlenceli ve değişik bir tarz olduğundan oynanması gerekir bence. 3D grafiklerinin olmaması bir artı sayılabilir. Çünkü bu tarz oyunlara giden grafik sistemi 2D'dir ama biraz daha uğraşılmış olsaydı iyi olurdu.

Seslendirmeler ve müzikler pek de iç açıcı değiller. Yanı grafiklerle 10 kişi uğraşmışsa, seslerle 1 kişi müziklerle de 2 kişi uğraşmış gibi. Sesleri kapatırsınız olur biter gerçi ama yine de biraz daha kaliteli olsaydı, en azından genel kaliteyi yükseltebilirdi.

Ortamala sistemlerde, RAM'i fazla olması kaydıyla çalışabilen bu oyunu herkese tavsiye ederim arkadaşlar. Herkes bugüne kadar tüm oyunlarla öldürdüğü adam sayısı kadar bu oyunda adam kurtaracaklar, borçlarını ödeyecekler. Ödev veriyorum size :) Unutmayın. Öyle her zaman önüne çıkanı öldürmek şehir bombalamak yok, biraz da kurtarın, yaşatın bakalım. Stres atmanız için birebir. Doktor tavsiyesi. İyi oyunlar...