Sevimli kurbağacık geri döndü. Hem de şişmanlayarak ve daha da renklenerek. Eski Frogger'ı hatırlarsınız. Yoldan karşıdan karşıya geçmeye çalışan şirin bir kurbağacık idik. Nereden nereye. Artık bırakın yolları, 8 değişik mekanda dolaşabileceğiz. Hadi bakalım. Süper bir maceraya hazır olun. Özellikle de siz minikler.

Evet, bu oyun özellikle minikler için hazırlanmış bir oyun. Konami tarafından yapılmış bir oyun olduğundan, kaliteli olmasını bekleyebilirsiniz. Aslına bakarsanız oyun kaliteli ama gözden kaçan bazı şeyler yüzünden, oyuna sadece miniklerin eğlenmek amacıyla bakması daha sağlıklı oluyor. Bir kere oyunun konusu son derece basit. Amacımız büyülü bir diyarın prensesini kötü adamların elinden kurtarmak. Bu kadar basit. Bunun için çok çeşitli bölümlerde hoplamak ve zıplamak zorundayız. Bu çoğu zaman zevkli ama bazı yerlerde oldukça sancılı olabiliyor. İnsanın oyunu kapatıp silesi de gelebiliyor. Bana öyle oldu, kendimden biliyorum.

Oyunun kontrolleri çok kolay. Ufak oyuncular düşünüldüğünden olsa gerek, hoplama zıplama gibi tuşlardan başka hiçbir tuş yok. Hareketlerinizi çok kolay bir şekilde yapabiliyorsunuz. Zaten oyun da oldukça kolay. Fazla kafa karıştıran bir olayı yok. Amacınız bölümün sonuna ulaşmak, belli sayıdaki nesneleri toplamak oluyor. Başka bir olay yok. Kaybolmak, soru işaretleri arasında boğulmak gibi bir durumunuz da olmayacak. O yüzden bu oyuna, ortalama bir oyuncu için 4-5 saat bir ömür veriyorum. Daha da kısa sürer de, ben biraz iyimser davranmak istedim.

Konsol oyunlarındaki moda PC oyununa da bulaşmış olsa gerek, oyunun kamera açıları tam bir rezalet. Nedense sizi takip etmemek için elinden geleni yapıyor. O yüzden kritik noktalarda hoplamak veya zıplamak gerektiğinde, kamera adam gibi göstermediğinden, başarılı olamıyorsunuz. Bu da sinirlenmenize neden oluyor, hatta benim oyunu silmeme bile neden oldu. Sanırım daha önce söylemiştim :) Oyunda kamera açılarının hatası affedilmez bir hata. Kamerayı kontrol etmesi gereken tuşlar da ne yazık ki saçmalamaktan başka bir işe yaramıyor. Kamera hiç olmayan yerlere takılıyor, titriyor, anlamsızda dönüp duruyor. Oyun oynamak eziyet haline dönüşüyor.

Neyse ki oyunun grafikleri iyi. En azından etraf rengarenk ve doyasıya insanın koşası geliyor. Etrafta çiçekler, böcükler filan var. Mantarların üzerinden hoplayıp veya zıplayıp ilerlemeniz mümkün. Çiçekler sizi zıplatıyor, arılar sokmaya geliyor. Oyunda bu tür hoş şeyler çok. Bazı yerlerde espriler giriyor araya, sizi güldürebiliyor. Ama bu oyunun genel havasının başarılı olmasını pek engelleyemiyor. En azından oyunun seslerinin de iyi olması gerekirdi. Ama ne yazık ki müzikler ve sesler gerçekten de berbat denebilecek kata kötü. Kaliteleri kötü, seçimler kötü, seslendirmeler yok denecek kadar az ve olanlar da başarılı değiller. O yüzden diyorum ya, bu oyun sadece ufak kardeşlerimizin oynayacağı, fazla kafa yormayan ve sadece oyun olmakla kalan bir oyun olsun.

Zaten sistem olarak da fazla zorlamıyor etrafını oyun. TNT ekran kartlarında bile hızlıca çalışıyor, çünkü şans eseri deneme imkanım oldu. Bu nedenlei hala upgrade yapamamış oyuncular da, bu oyuna göz atabilirler. Bu arada bu oyunun konsol versiyonları da çıkmış, inanır mısınız, onlar bundan daha iyi. Sanırım PC versiyonunu sona bırakmışlar ve ne yazık ki dona kalmış... Başka birşey söylemek istemiyorum.