Oyun Namco'nun PlayStation 2 için yaptığı bir oyun olmakla birlikte, port edilirken çok bir oynama yapılmadığı bariz belli oluyor. Mesela oyunda çözünürlük seçeneğimiz yok ve standart olarak 640x480 çözünürlükte oynuyoruz. Başta çok rahatsız edici olabiliyor ama çözünürlüğün düşük olduğunu dikkate alarak oyunu oynayacak olan arkadaşlara 4x Anti Aliasing kullanmalarını ve görüntüyü bu şekilde bir nebze de olsa iyileştirmelerini tavsiye ediyorum. Oyunun teknik özelliklerine balıklama daldım ama konuyu ıskalamamak lazım. Oyunumuzun konusu Hello Kitty'nin yaşadığı mekana düşmanların dadanması ve aile üyelerini rehin almaları, aynı zamanda bazı bölümlerde yiyecek dükkanlarına çeşitli saldırılar düzenlenmesi üzerine kollarını sıvayan Kitty'nin zaman zaman tek başına, zaman zaman oyunun izin verdiği ölçüde arkadaşlarından yardım alarak (onlarla birlikte) düşmanları alt etmesi üzerine kurulu.

Oyunda üçüncü kişi görüş açısına sahibiz, ancak portla ilgili biraz sorun olması yüzünden kamera bazen saçmalayabiliyor. Bunu fark eden yapımcılar kamera "sıfırlama" tuşu ile bir miktar bunun önüne geçmişler. Oyunda silahlarımız (hımm sihirli değnek desem daha iyi olur sanırım) ve fiziksel özelliklerimizi kullanarak düşmanlarımızı etkisiz hale getirebiliyoruz. Fiziksel özellik demişken aklınıza olağanüstü şeyler gelmesin, ayaklarında paten olan, kafasında toka olan minik bir kedicikten düşmanların kafasına zıplamaktan ve yok ettiği düşmanların içinden çıkan yıldızları toplayarak bir çeşit berserk (!) moduna geçmesinden fazlasını beklemek sakıncalı olabilir (hı?). Oyunun tarzı için "3B platform oyunu" desek sanırım yanlış olmaz, genel olarak yapılanlar, kapalı mekandaki düşmanları yok edip, doğru renkteki anahtarı bulup kapıları açmak, rehineyi/rehineleri kurtarıp bölümü dans ederek tamamlamak :) Bununla birlikte bazı bölümlerde bosslarla kapışabiliyorsunuz. Ama onları yenmek de en az normal bölümleri geçmek kadar basit.

Oyunun grafiklerinden, seslerinden ve müziklerinden bahsedecek olursak, oyunun az önce de söylediğim gibi düşük çözünürlükte çalışması bir dezavantaj ama yapacak bir şey yok. Aynı zamanda kaplamaların da genel PS 2 oyunları gibi donuk renklere sahip olması grafiksel olarak beklentilerimizi en alt düzeye indiriyor. Ama bütün bunlara rağmen PC'lerde bu tarz oyunları ayda yılda bir görmemiz, "buna da şükür" dememize neden oluyor. Ses cephesinde ise fazla bir numara yok, bu tarz bir oyun için normal denebilecek seslere ve müziklere sahip oyun. Ama ben özellikle bölümlerin başlarında çalan sevimli şarkılara bayıldım. Aklıma Mario Bros. geldi.

Mırnav mırnav kedicik, gel sana ciğer alayım...

Böyle başlayan bir çocuk şarkısı vardı bak, unutmuşum gerisini. Eskiden TRT Çocuk Korosu tarafından seslendirilirdi. Hey gidi günler... Bu şarkı ne kadar sevimliyse bu oyun da o kadar sevimli. Ama incelemeyi tamamlamadan önce bahsetmek istediğim bonus konusu var. Oyun süresince topladığınız altınlar size dolar olarak (!) geri dönüyor. Peki, bu kadar para ne olacak diye hiç düşündünüz mü? Ben düşündüm, cevabını bile buldum. Hello Kitty'nin evinde karakter koleksiyonu bölümü bulunmakta, bu bölümü Kitty'nin kız kardeşini kurtardıktan sonra açabiliyorsunuz. Burada Kitty'nin arkadaşları bulunuyor, ama bazıları kapalı. Mevcut paranızı kullanarak arkadaşları açtırabilirsiniz. Açtırdığınız karakterler oyunda size partner olup düşmanları haklamanıza yardım edebiliyorlar. Unutmadan bir de Kitty'nin elbise ve sihirli değnek dolabı var. Bölümleri geçtikçe bu dolaptan yeni elbiseler çıkıyor ve oyunda Kitty'yi farklı elbiselerle görebiliyorsunuz. Ben açtırdığım elbiselerin tek tek ekran görüntülerini alıp adminimize yolladım. Tabi bu oyun biraz çocuk işi olduğu için incelemesinin yanında materyalleriyle uğraşılması (ben oynarken çok eğleniyorum ayrı mesele) işkence olabilir. Adminimiz de "ulan işim gücüm yok koca kafalı bir kedinin farklı elbiseli resimlerini mi upload edecem" demiş olabilir ya da upload esnasında cinnet geçirip Namco'ya maddi ve manevi tazminat davaları açarak haklarını arıyor olabilir. Yani sonuç olarak eğer farklı elbiseli resimleri görmezseniz üzülmeyin.

Yazının sonlarına gelirken içindeki çocuğu hala yaşatanlara sesleniyorum: Bu oyun kaçmaz, eğer FPS, strateji, yarış vs. oyunlarından bıkıp kendinizi Kitty'nin diyarında bulmak istiyorsanız mutlaka bu oyunu alın, bitirmeden de bırakmayın. Zaten oyun oldukça kısa sürüyor, bitirmeden bırakırsak ayıp olur sevimli kedimize. Hadi bakalım, benden bu kadar, herkese iyi oyunlar.