Nazarı dikkatimi celbetti, üçtür ne kadar kötü oyun varsa bana denk geliyor.. Ya kötü oyunlar hakkındaki yazılarım Nejat'ın hoşuna gittiğinden bana özellikle veriyor ya da üzerimde nazar var, bi kurşun döktürmem lazım.. Hayır harddiske eziyet oluyor! Yükledikten onbeş dakika sonra kaldırdığım bir oyunla daha karşı karşıyayız maalesef..

Normalde önce oyunun konusundan başlanır fakat bu yazıda öyle olmayacak. Çünkü konuyu kesinlikle anlamadım! Hayır efendim, salak değilim.. Okulu altıya uzatmış olabilirim ama aslında zeki bir insanımdır, kendimi övmek gibi olmasın zeka yaşım çift basamaklıdır. Durumu benden kötü olanlar da var, mesela şu anda "hohohaa, çift basamaklı zeka yaşı embesillerde olur" diyenler, ki biz onlara kısaca sazan da diyoruz.. Ne diyoduk? Evet, oyunun konusunu anlamadım.. Oyun hiç öyle güzel bir giriş demosu, hikayeyi anlatan bir brifing falan gibi şeyleri kafaya takmadan küt diye sizi bayıra salıyor, mevlam bir şekilde kayırır diye umuyor.. Anlayabildiğim kadarıyla, insanlarla yaratıkların kapıştığı bir sürü gezegen sözkonusu, sizin göreviniz de bir gezegenden öbürüne giderek orada mahsur kalmış bilim adamlarını kurtarmak, yaratıkların da kökünü kazımak. Bir gezegenden öbürüne geçişi "warp gate"lerle sağlıyorsunuz, bu warp gate'leri aktive etmek için de bir bilim adamı gerekiyor, yani alıyorsunuz bilim adamını yanınıza, geçitin yanına götürüyorsunuz (geçit elbette level'ın sonunda bulunuyor), böylece bir sonraki gezegene geçmeniz mümkün oluyor. Bu işi yaparken de zırhlı bir araç kullanıyorsunuz. "E anlamışın işte, ne var bunda" demeyin çünkü konu bundan tamamen farklı olabilir! Bu yazdıklarım yarım saatlik bir oynanış sonucu "sezgilerimle" çıkarttığım sonuçlar.. Yani aslında yaratıklarla insanlar arasındaki bir futbol oyunu da çıkabilir, şaşırmayın..

Aracınız upgrade edilebiliyor, böylece yeni silahlara ve türlü alet edevata sahip oluyorsunuz, scanner'lar, zırhlar falan.. Bu upgrade işlemi için yol üzerinden "token"ler toplamanız gerekiyor, bunlar sarı renkli toplar. Yeterince token topladığınızda yanaşıyorsunuz bir fabrikaya, hangi upgrade'i istediğinizi söylüyorsunuz o da aracınıza takıyor. Siz de yaratık gördüğünüzde basıyorsunuz tetiğe, insanlar 1 yaratıklar 0 oluyor..

Evet, konu böyle. Yani umarım böyledir.. Ancak burada şöyle bir sorun karşımıza çıkıyor, eğer amaç bir bilim adamını warp gate'in yanına götürüp onu aktive etmek ve bir sonraki gezegene geçmekse oyuna yaratıkları koymanın bir anlamı yok, çünkü bu gate'lere yaratıklarla hiç karşılaşmadan ulaşabiliyorsunuz. Yok bütün yaratıkları öldürmekse o zaman oyunda ciddi bir kontrol problemi var çünkü yaratıkları nişanlamak ve vurmak asap bozma derecesinde zor.

Grafikler fena değil, yani bu tür bir oyundan bekleyebileceğiniz kadar iyi. Mekanlar oldukça çeşitli ancak bir türlü aslında hep aynı mekanın biraz değiştirilmiş halinde dolandığınız duygusundan kurtulamıyorsunuz. Amacınızın ne olduğunu bir türlü anlamamanız, düşmanları nişanlayıp vurmaktaki kontrol problemleri, bir türlü bulunamayan warp gate'ler sizi sürekli bir "n'ooluyor yahu?" duygusuna sokuyor ve oyundan sıkılmanız uzun sürmüyor. Benim için bu süre 15 dakikaydı, sizi bilemem.. Aslında küçüklere yönelik bir oyun bu, yani evdeki küçük kardeşiniz hiçbir şey anlamadığı halde gayet güzel eğlenebilir, neticede hergün seyrettiği Pokemon'dan aynı şeye alışık.. Ben maalesef hiçbir Voltran nesli oyuncuya tavsiye edemiyorum ve Ubisoft'tan artık doğru düzgün oyunlar bekliyorum.. Theocracy hariç pek iyi bir şey göremedik henüz.