Infogrames genellikle çok eğlenceli oyunlara imza atardı. Ama arada sırada da garip oyunlara yer verdiği oluyor. Zaten bu firmanın en sevdiğim yanı, her tarz oyunu çıkartabilmeleri. Bu yazıda bahsedeceğimiz oyun da, TV'de oldukça meşhur olan bir yarışmanın oyunu. Bir çeşit Quiz Yarışması. Trivia olayı yani. Oyun oldukça eğlenceli aslında.

Oyun İngilizce bilenlere hitap ediyor tabi. 4000'in üzerindeki sorularıyla bizleri terletmeye hazır. Geliştirilmiş yapay zekası ile de her tür seviyeye eşlik edebiliyor. Oyun, genel kültür anlamında türlü sorulara sahip. Kendinizi test etmek, arkadaşlarınızla iyi ve hoş vakit geçirmek için, bu oyun iyi bir seçenek.

Oyundan öyle güzel grafikler beklemeyin. Çok basit grafikleri var. Zaten yazıya dayalı bir oyun olduğundan, firma grafiklere pek önem vermemiş. Grafik de önemli değil zaten. Önemli olan sorulara odaklanmak, en çok soruyu bilip Jeopardy Şampiyonu olmak.

Oyundaki seslendirmeler de basit denebilir. Müzik o kadar hoş değil. Televizyon şovundaki seslendirmeler aynen oyuna aktarılmışlar. Alex Trebek denen adam, aynen oyuna aktarılmış. Bu da, 3. Jeopardy oyununun, diğerlerinden daha gelişmiş ve eğlenceli olduğunu anlamına geliyor.

Bu oyun için uzun bir yazı yazmak imkansız. Nelerden bahsetmem gerekiyor hiç bir fikrim yok. Ancak böyle lafı geveleyerek yazıyı uzatmak gerekiyor. Hem de çaktırmadan :) Ben de aynen öyle yapıyorum, uzun bir yazıymış gibi gösteriyorum. Aman ha, çaktırmayın...

Oyun için sistem o kadar düşük ki, neredeyse hesap makinelerinde bile çalışabilecek :) 233MHz bir işlemciden bahsediliyor. Artık gerisini siz düşünün. Böyle oyunlardan zevk alanlar varsa ki, büyük ihtimalle vardır, bu oyunu mutlaka almalılar.

Ailece eğlenmek için çok hoş bir yazılım bu. Bence küçük çocuklardan öte, aile büyüklerine, babalara veya büyük babalara hitap eden bir oyun. Tüm aile bir araya gelerek, ailenin en zeki kişisini seçmek de sizler için eğlenceli olabilir. Televizyonda etrafa tonla para saçan yarışmaları görüp de onlara özeniyorsanız, bu oyunu denemenizde fayda var.

Oyunda ıvır zıvır özellikler de var. Bir dolu video eklenmiş, röportajlar falan yani. Klasik, solo veya asıl şampiyona oyunlarını oynama seçenekleri eklenmiş. Oyunda ilerledikçe, yeni video klipleri açabilme özellikleri. Artık ne kadar çekici bilemiyorum. Zaten açılan video klipler de, televizyonda yayınlanan klipler. Bu nedenle pek çekici yanı yok. Neyse, uzun lafın kısası, oyun herkese hitap etmiyor. İlgisini çeken alabilir.