Rapora göre 1960'lardaki kirlenme buzulların yüzde 20'sini eritti. 300 bilim adamının yürüttüğü araştırma sonuçlarına göre, Kuzey Kutbu'ndaki ısınma dünyanın geri kalanından iki kat daha hızlı. Bugünkü ise 2070'te dünyayı buzulsuz bırakacak, küresel çölleşme olacak, denizler yükselecek.

Dünya küresel ısınma yüzünden 10 yıl içinde geri dönülmez bir noktaya gelecek. Ormanların yok olması sonucu çölleşme yaşanacak, bu tarıma da yansıyacak, deniz seviyesi yükselecek ve dünya salgın hastalıkların pençesine düşecek. Bu felaket senaryoları "korkutucu" fakat "gerçek."(sabah.com.tr)

Küresel Isınma senaryolarının çok konuşulduğu şu günlerde bir daha doya doya kar üstünde yürüyememe korkusunu, etrafımı sarmış kar fırtınası ve dizlerime kadar gömüldüğüm karlar içinde bir nebze unutuyorum. Sanki Dune'da rastladığım devasa kızgın çöller ve yaratıkları şimdi buzullar içinde bu kayıp gezegende yeniden senaryolaşıyor. Bu dev buzul yaratıkları ile baş etmenin bir yolu olmalı...

İnsanoğlu karşılaştığı tüm gezegenleri kolonileştirmeye başlar. Fakat bu donmuş gezegende farklı ne olabilir? Bu gezegende yaşamak neye mal olacaktır? Yoksa bunca yaratık ve kar korsanları ile dolu bu gezegende neler ile karşılaşacağımızın farkında mıyız?

Wayne,bu gezegende yaşayabilmek ve termal enerji kaynaklarını kontrol edebilmek için bir yandan kar korsanları, bir yandan da Akrid ırkı ile mücadele içindedir. Aslında kendisi Vitual Suit pilotudur. Babasını bir yaratık istilasında kaybeder. Fakat Akrid ile mücadeleye devam etmektedir. Wayne'in Akrid ırkı ile mücadele ettiği yetmezmiş gibi gezegendeki T-Eng (Termal Enerji) kontrolünü ele geçirmeye çalışan NEVEC gibi ortamı karmaşaya sürükleyici bir diğer şirketin oyunları ile de mücadele edecek ve işler karmaşık bir hal alacaktır..

Bu kayıp gezegende sağ kalabilmenin tek yolu en fazla termal enerjiye sahip olmanızdan geçiyor. Üzerinizde taşıdığınız termal enerji tüpü ile bu enerjiyi depolayabiliyorsunuz. Enerjiniz sabit olmadığı için sürekli düşüş gösteriyor. Size ise hayatta kalmak için önünüze gelen her şeyi havaya uçurmak ve yaratıklardan ve korsanlardan aldığınız termal enerji ile hayatta kalmak kalıyor. Bunun öyle kolay olduğunu sanmayın. Karşılaşacağınız yaratıklar ve devasa bölüm sonu canavarları sizi bir hayli terletecek.

Lost Planet'da tipik bir Dune havası mevcut. Bunun farklı olan yanı ise kızgın çöller ve turuncu renk yerine soğuk ve beyaz ile sarılmış bir dünyada olmanız oluyor. Dünya o kadar güzel tasarlanmış ki gerçekten çok özgün bir yapım ile karşılaşıyorsunuz. Ortam tamamen kayıp ve soğuk bir gezegenden ibaret. Önünüze ne zaman ne çıkacağı hiç belli olmuyor.

Oyunda'ki göreviniz T-Eng kontrol altına alabilmek ve Akrid ile mücadele etmek. Size verilen Vitual Suit adı verilen kocaman robotlar ile işe koyulacaksınız. Aslında karşılaştığımız yaratıkları düşününce kocaman robotlar sözümü geri mi alsam...