Xbox için yıllar önce çıkan Ninja Gaiden oyunu, platformunda en iyi macera oyunlarından birisi olarak isim yapmıştı. Daha sonra Ninja Gaiden Black adıyla yeni versiyonu yapılan oyun klasikler arasına girmeyi başarmıştı. Ninja Gaiden Sigma, bu harika aksiyon oyununun PlayStation 3 için çıkan özel versiyonu. Oyun, bildiğimiz Ninja Gaiden'a bir çok yenilik getiriyor ve ayrıca grafik olarak da bizlere olağan üstü bir şölen sunuyor. Daha önceki oyunlarda olmayan yeni karakterler ve ek bölümleri ile Ninja Gaiden Sigma, çok başarılı bir PS3 oyunu olarak karşımıza çıkıyor.


Her şey yeni ve daha güzel

Oyunun daha önceki versiyonlarında olmayan neler var bir göz atalım. En büyük fark, yeni karakter Rachel. Rachel diğer oyunlarda karşımıza çıkmış olan fakat daha önce yönetme şansına erişemediğimiz bir yaratık avcısı. Elindeki devasa balta ile düşmanlarını parçalara ayırırken, güzel görünümü ve seksi giysileri ile bizlerin kalbini çalan Rachel'ı oyunun bazı bölümlerinde kontrol edebiliyoruz. Senaryoya da etkide bulunan Rachel, oyuna hayli bir değişiklik katmış. Rachel'ın kontrolleri asıl karakterimiz Ryu'ya oranla daha hantal ve zevksiz olsa da, eklenen yeni bölümlerin oyuna renk kattığını söyleyebiliriz. Rachel dışında oyuna yeni bölümler, yeni rakipler ve yeni bölüm sonu düşmanları eklenmiş. Ayrıca Ryu için yeni bir silah da eklentiler arasında. 'Dragon's Claw & Tiger's Fang' adındanki silah ihtişamlı bir görünüşe sahip çift kılıç. Son olarak da artık Ninpo (Ryu'nun büyüleri) kullanırken SixaxiS'i sallayarak Ninpo'nun vuruş gücünü arttırabiliyoruz. Tabii ki bunlar dışındaki en büyük fark grafikler. 1080p görüntüde sorunsuz 60 fps çalışan oyunun grafikleri belki görebileceğiniz en iyi next-gen grafikleri değiller ama PS3 için çıkan oyunların arasında çok iyi bir yerde ve tabii ki oyunun eski versiyonuna göre muhteşem gözüküyorlar. Değişiklikleri bitirdiğimize göre şimdi oyunun ayrıntılı incelemesine başlayalım.

Ninja Gaiden Sigma'da, Hayabusa klanının lideri Ken Hayabusa'nın oğlu Ryu Hayabusa adındaki ninjayı yönetiyoruz. Kasabasına saldıranların peşine düşen Ryu, içine girdiği macerada kayıp kız kardeşini arayan Rachel adındaki yaratık avcısı ile tanışır. Zaman zaman yolları kesişen Ryu ve Rachel ile birlikte, yaratıkların Lord'u Doku, Doku'nun sağ kolu Alma, Vigoor İmparatoru ve daha bir çok karanlık düşmanla dolu bir hikayeye adım atmış olacağız.

Oyunda sık sık karşımıza çıkacak diğer karakterler ise Ayane adındaki casus kadın ninja ve Muramasa adındaki yaşlı demirci. Ayane oyun boyunca yolumuza pembe oklar atarak bize yardımcı oluyor. Bu okların ucundaki notlar sayesinde oyunun kontrollerinden, bazı bulmacaların çözümüne kadar bir çok konuda yardım alacaksınız. Muramasa ise silahlar ve teknikleri üzerinde usta olan yaşlı bir gezgin demirci. Aynı zamanda 'Golden Scrab' denen altın simgelerin kolleksiyonunu yapan bu karakter oyun boyunca bazı yerlede karşımıza çıkacak ve ondan bazı iksirler ve yararlı nesneler satın alabileceğiz. Ayrıca silahlarımızı geliştirmemize de yardımcı olacak olan Muramasa, vereceğimiz Golden Scrab'ler karşılığında bize bazı hediyeler de verecek.




Ninjalık da zor meslek kardeş

Oyunu daha önceden oynadıysanız ya da oynayanlarla konuştuysanız, Ninja Gaiden'ın ne kadar zor bir oyun olduğunu duymuşsunuzdur. Oyun daha önceki versiyonlarından bu konuda hiç de farklı değil. Gerçekten zor bir oyun ve bazı yerlerde saçınızı yolduracak kadar abartabiliyor. Fakat zamanla bu zorluğa alışıyorsunuz. Oyuna başladığınızda normal zorluk seviyesinde başlıyor. Eğer bir yerde üç kere ölürseniz oyun size Ninja'nın yolundan ayrılmak istiyor musun diye soruyor. Eğer evet derseniz oyun Ninja Dog adındaki kolay zorluk seviyesine düşüyor. Ninja Dog'da bile oyun çok kolay değil. Ama en azından Ayane, çok sık öldüğünüzde size bazı yiyecekler veya özel büyülü nesneler bırakıyor. Oyunu bir kez bitirdikten sonra yeni oyuna girerken Normal ve Hard seviyelerini seçebiliyorsunuz. Eğer Hard'da bitirirseniz daha zor bir seviye açılıyor. Oyunun özellikle ilk bölümlerini geçtikten sonra oyuna alışıyorsunuz. Ninja Gaiden oynarken sabırlı olmanız gerektiğini söyleyebilirim.

Oyunu oynarken Start tuşuna bastığımızda tüm silah, büyü ve nesnelerin olduğu ekrana geliyoruz. Bu ekranda karşınıza çıkacak şeyleri sırasıyla inceleyelim.

Ninjamızın cepleri hayli geniş

1. Melee Weapons (Yakın Dövüş Silahları)

Oyuna başladığımızda sadece Dragon Sword adındaki babamızın bize verdiği kutsal kılıça sahibiz. Fakat oyun ilerledikçe bir çok silah elde edeceksiniz. Bunlar, Nunchaku, Dabilahro, Vigoorian Flail, Wooden Sword, Lunar, Kitetsu, Dabilahro, Dragon's Claw & Tiger's Fang. Her silahın kendine göre avantajları var. Silahlar genelde 2 veya 3 seviye geliştirilebiliyor. Sadece Wooden Sword'u 7 seviye geliştirebilirsiniz ve hayli güçlü bir silah yapabilirsiniz. Bazı bölümlerden çok fazla sayıda ufak boyutta düşman üzerinize saldıracak. Onlara karşı Flail'i kullanabilirsiniz. Tüm silahlar bunlar gibi kendilerine has avantajlar sağlıyor ama yine de oyunun gerçek silahı Dragon Sword ve oyunun ilerisinde onu True Dragon Sword'a dönüştürüp düşmanlarınıza zor anlar yaşatabilirsiniz.