Günümüze kadar çıkmış birçok savaş oyunu hep 2. dünya savaşı hakkındaydı ve gayet kısıtlı konuları vardı. Sadece kısıtlı sayıdaki görevleriyle ve sınırlı sayıdaki mekanlarıyla gönlümüzde taht kurmaya çalışırlardı. Başarılı olanlar da çıkmıştı ama genelde oyunculara daha fazla özgürlük tanıyan oyunlar istendi. Hiç bir oyun bize sınırsız mekan sunamazdı ama sınırsıza yakın mekan sunmayı başaranlar da çıkmadı değil. Mesela, Operation Flashpoint... Koskocaman haritasında görevlerimiz için koşuşturmak, saatlerce düşman mermileri arasında sürünmek, gerçekten de oyuncuları kendine çekti. Oyun oldukça gerçekçiydi, askere gittiğimizde başımıza neler gelecekse, bu oyunda da aynısını yaşıyorduk hemen hemen. Artık o oyun eskilerde kaldı ve yenisi de raflardaki yerini aldı. Operation Flashpoint: Resistance.

Oyunumuzun konusu ise şöyle; 1980'lerin başında Nogovna Cumhuriyetinde geçiyor. Rusya yakınlarında bir ada burası. Eski özel tim ajanı Victor Troska artık savaştan elini ayağını çekmiş, mis gibi sivil hayat yaşamaktadır. Ansızın bir gün radyodan duyulan habere göre, Ruslar bu adayı ele geçireceklerdir. Bizim elemana da yaşadığı ülkeyi geri almak düşer. Hemen silah başına geçer ve maceramız başlar.

Oyun eski versiyonların tüm özelliklerini taşımakla beraber, daha geliştirilmiş ve tamamen yenilenmiş bazı özelliklerle de geliyor. Karakterimizi 1. ve 3. şahıs perspektifinden kontrol edebiliyoruz. Aynı zamanda taktik ekranında da adamlarımıza çeşitli emirler verebiliyoruz. Ayrıca oyunda bir dolu araç da kullanabiliyoruz. Jipler, arabalar, kamyonlar... Hatta motorsikler ve sürat teknesi bile kullanmamız olası. Bu kadar çeşitli araç kullanmak, savaş sırasında oldukça eğleneceğimiz anlamına geliyor. Oyuna eklenen silahlar da o kadar az değiller. Oyunun geliştirilen motoru ise, daha detaylı texture kaplamaları, ağaçlar ve surat çizimleri sunuyor. Oyunun geçtiği alan 100 kilometrekarelik bir alan ve düninelerce kasaba ve köy içeriyor.

Oyun eski versiyonunda olduğu gibi Campaign, Single Player ve Multi Player modları sunuyor bize. Karakterimiz 20 bölüm boyunca vatanını Rus'ların elinden kurtarmaya çalışıyor. Ayrıca 10 tane de bonus bölüm mevcut ki bunlar da oldukça zevkliler. Bunların arasında helikopter pilotluğu, şoförlük, konvoy koruması, ve kalabalık bir savaş bulunuyor. En son bahsettiğim kalabalık savaş için, güçlü bir sisteme ihtiyaç duyuyorsunuz. Çünkü aşırı fazla sayıda karakter var, bilgisayarın bunları yumuşak bir biçimde göstermesi imkansız :) Multiplayer modu 9 yeni haritayla geliyor. Ayrıca GameSpy'ın eşleştirme servisinden de yararlanabiliyorsunuz.

Oyun genelde diğer adamlarımızı kontrol etme üzerine kurulmuş. Bu nedenle taktik ekranında çok zaman geçirmek zorunda kalabiliyoruz. Adamlarımıza verdiğimiz emirlerle, onların yerden silah almalarından, saldırmaları ve hedefleri korumaları gibi sağlayabiliyoruz. Genelde tüm adamlarımızı düşmana saldırtmamız gerekiyor çünkü başka türlü sıcak savaşlarda galibiyet kazanamıyoruz.

Oyunda asla yeterince cephaneniz veya silahınız olmuyor. Öldürdüğünüz adamlardan aldığınız ekstra cephanelerle ve silahlarla yeterli dereceye gelebiliyorsunuz. Ayrıca değişik mekanlarda rastladığınız jip veya tanklarla da durumunuzu eşit hale getirebiliyorsunuz. Oyunda topladığınız cephaneler, silahlar ve araçlar diğer bölümlere de geçiyorlar. Oyunun böyle limitli ve cimri olması, taktiklerinizi daha dikkatli ve çeşitli geliştirmenizi sağlıyor. Böylece bölümleri hemen geçemiyorsunuz, ufacık bir ilerleme kaydetmek için bile kafa patlatmanız gerekiyor.