Nerdeyse Thief'e yakın stresi, Swat3'deki takım oyununun daha kolay yönetilebileni (belki biraz eksikleri var ama yeterli), olması gerektiği kadar zor görevleri ve de multiplayer (evet, burası türkçe içerikli bi site ama "çokoyunculu" gibi uydurukça yeni bi kavram kullanmak istemiyorum) oynanabilen, bence meraklıların ve "nası bişeydir bu FPS yaw" diyenler tarafından mutlaka denenmesi gereken bir oyun Rogue Spear.

Genel özellikler, görev alma, brifing, silah seçme geyiklerini hemen geçmek istiyorum. Zaten ekran görüntülerine bakarsanız olay gayet güzel anlaşılır. Yalnız RS'ın brifing ekranında çok hoş düşünülmüş ama ne işe yaradığı bence malum olmayan bi özellik dikkat çekici. Görev sırasında takip edeceğiniz rotanız ve haritanız istendiği takdirde 3 boyutlu olabiliyor. Duruma göre istediğiniz kata direk geçiş yapıp ordaki yolunuzu görebiliyorsunuz. Harita, 2 boyutlu olarak bence daha kolay anlaşılabiliyor. Ayrıca olması gerektiği için hiç şaşırmadığım bir özellik de rotanızdaki mihenk noktalarınızı kendiniz ayarlayabilmeniz. Bu noktaları da, bir tek görev haricinde, başlangıç ayarlarına hiç ellemeden kullandım genellikle. O görevde de, oyundaki bir hatayı gidermek için bir noktayı silmek zorunda kalmıştım. Nedenini açıklayacağım.

Oyunu esnasında, sol altta bulunan haritanız ve seçilmiş mihenk noktalarınız devamlı size yol gösteriyor. Gitmeniz gereken bölgelere ulaştıkça noktalar da siliniyor. Böylece karmaşık haritaları ezberlemek ya da öğrenmek zorunda kalmadan, direk oyuna konsantre olabiliyorsunuz. Normalde, takımlarınıza "ekşın" komutunu bir kere verdiğiniz takdirde, olay gayet güzel gelişiyor. Noktalar normal bi şekilde siliniyorlar ve yolunuzu kaybetmiyorsunuz. Ancak oyunun hatası burda devreye giriyor. Bazı noktalar silinmeden geçiliyor. Taa ki siz o nokta civarında "ekşın" komutunu tekrar verene kadar. Yoksa bir nokta yüzünden, rota (ekran görüntülerinde de görebilirsiniz) sizin arkanızda kalıyor, ilerledikçe de dolambaçlı ve anlaşılmaz bir hale geliyor.

Sınıflandırma açısından benzer özellikler taşıdıkları için Swat3'le bi takım karşılaştırmalar yapacağım. Takım yönetimi, her ikisinde de çok çok iyi değil. Ama her ikisininki de kendine göre yeterli. Mesela Swat3'de takımınız iki kısımdan oluşuyor ve onların yönetimi, neler yapacağı tamamen sizin insiyatifinizde. Ama onların gözüyle oynayamıyorsunuz. RS'da ise istediğiniz an takımınızdaki herhangi bir eleman olabiliyorsunuz. Yani ortada kesin bir liderlik yok. Olayı kimin gözünden görmek isterseniz öyle oynuyorsunuz. Çok güzel bir özellik, -ki keşke Swat3'de de olsaydı ama orda senaryo uygun değil- eğer bir hata yapıp öldürülürseniz, hemen sıradaki elemanı kontrol etmeye başlıyor ve göreve devam ediyorsunuz.