"A long time ago in a galaxy far, far away..." Bu repliği her gördüğümde sevinirim, arkada insana hoş dakikalar yaşatan SW müzikleri çalar, ardından SW tarihçesini anlatan yazılar akmaya başlar... Zaten bundan öncesinde de Lucas Amca'nın parmağının olduğunu gösteren Lucas Arts logosu vardır. Zihnimde hep yer edinmiştir, Lucas Arts logosu taşıyan her yapımın çok çok iyi olduğunu düşünürüm hep. Dark Forces 2, Mysteries of the Sith, Shadows of the Empire -ki ayrı bir yeri vardır, 3D kart kullanımına bu oyundan itibaren başladı Lucas- ve daha sonrasında benim için kesinlikle unutulmaz bir oyun olan Rogue Squadron (Harpoon ile AT-AT'lerin ayaklarını bağlayıp düşürmek ayrı bir zevkti. A Wing ile Tie Fighterlar'a karşı savaştığımız bölüm hala aklımda... Taloraan'de geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam) Jedi Outcast, Jedi Academy derken, Lucas Amca'nın oyun çıkmadan önce biraz değişik olacak diye lanse ettiği oyun Battlefront'a geldik. Bu oyun gerçekten SW serisinde farklı bir yer ediniyor.

Farklı bir yer dedik, zira oyun çoklu oyuncu özelliği ile ön plana çıkıyor. Şöyle diyebiliriz aslında, Battlefield 1942 multi + Quake 3 single + SW sentezi... Kaba tabirle böyle bir sınıflama yapılabilir. Biraz açacak olursak, BF 1942 multideki gibi envai çeşit araç ve turret var; Q3 single'dakine benzer -turnuva/lig gibi değil de- botlara karşı mücadele var; SW ise, malum SW. Biraz değişik, yani pek alışılmadık bir şey ama, çok zevkli. Girdiğinizde oyuna kaptırıyorsunuz kendinizi. Bir yanda John Williams'ın mükemmel besteleri, bir yanda Tie Fighterlar'ın, Blaster Riflelar'ın sesleri, oldukça başarılı grafikler (Pandemic SW serisine yaraşır iyi iş çıkartmış. yeni motor iyi görünüyor) etrafınızda onlarca Empire, Rebel, Republic, Clone askerleri...

Dedik ya, oyun alıştığımız mükemmel senaryolu, sürükleyici atmosfere sahip tekli oyuncu SW oyunları gibi değil. Oyunda Episode 1'den Episode 6'ya kadar geçen olayları yaşıyoruz. Oyunda tekli oyuncu olarak 4 seçenek mevcut. Bunlardan birincisi Clone Wars Campaign: Bu misyonda birer birer gezegenlerde savaşıyoruz. Bu ilk bölüm Naboo gezegeninde başlıyor ve adından da anlaşılacağı gibi Clone askerleri ile Republic askerleri arasında geçiyor. Zaten bu campaign'de sadece Clonelar ve Republic askerleri var.

Her göreve girdiğimizde ve her öldüğümüzde karşımıza karakter seçme ekranı geliyor. Burada her tarafın işlev açısından aynı fakat görsel olarak farklı 6 çeşit askeri var (bazen 5 oluyor). Hepsinin de ayrı ayrı silahları var. Bunlar Clonelar için "Battle Droid/Super Battle Droid" -birincil asker, blaster rifle, blaster pistol, thermal detonator ve concussion grenade/tri shot wrist blaster, wrist rocker- , "Dorid Demolitions" -missile launcher, blaster pistol, thermal detonator, mines (mineları turretların yakınına koyun ki düşman gelince patlasın)- , "Droid Pilot" -radiation launcher, blaster pistol, fusion cutter, dispenser health & ammo- aslında pilotlar pyundaki en yararlı birimler denilebilir, iyi kullanılırlarsa. Bindikleri araçların enerjilerini zamanla yavaş yavaş arttırıyorlar, takım arkadaşlarına sağlık ve cephane tedarik ediyorlar bir de radiation launcher iyi kullanılırsa etkili oluyor. Diğer birimler de araç kullanabiliyor ancak pilotlar gibi aracın sağlığını artıramıyorlar.

Bir diğer karakter ise "Droid Sniper" -sniper rifle, blaster pistol, thermal detonator- . Son olarak da her taraf için farklılık gösteren 6. karakter; Clonelar için Droideka, Rebels için Wookie Smugler, Republic için Jet Trooper ve Empire için Dark Trooper. Tüm karakterleri Clonelar için saydım, ama diğerlerinin işlevleri aynı, sadece isimleri farklı ve 6. karakterlerin de silahları farklı. Hazır silah diyorken belirteyim, askerlerin her silahının kendine göre zoom seviyesi var. Sniper rifle'ınki daha fazlayken blaster pistol'ınki daha az tabi.

Oyunda 4 mod var demiştik, kaldığımız yerden devam edelim. Clone Wars campaignin ardından, Galactic Civil War campaign var ki burada da anlaşılacağı üzere asiler ve krallık (rebels vs empire) karşı karşıya. Buradaki çarpışmalar da Tatooine'de başlıyor. Bu iki campaignin birbirinden tarz açısından bir farkı yok. Birisinde Rebel vs Empire, diğerinde CIS vs Republic. Şimdi esas zevkli kısma geliyoruz. Belki de uzun süre sıkmadan oynanacak tek kısım burası: Galactic Conquest.