70'lerin TV şovları binlerce hatta milyonlarca kişi tarafından izleniyordu, daha dün gibi hatırlıyorum.. Bir dakika? Hatırlamıyorum.. Çünkü ben o zaman yoktum. Ama söylediklerine göre, o zamanki TV şovlar bugünkü gibi vıcık değilmiş, aksine çok daha kaliteli, milyonlarca kişiyi TV başına saplayan programlarmış. Starsky ve Hucth serisi de, izleyenler tarafından tam not alan ve binlerce fanı olan bir şovmuş. O fanlar hala yaşıyorlarsa ki muhtemelen yaşıyorlardır, tüm platformlara birden S&H oyunu çıktığı için deli gibi sevineceklerdir. Ben PC versiyonunu oynadım, bu nedenle bu versiyonu baz alacağım. Ama şöyle bir baktım, konsol versiyonlarıyla pek bir fark yok, grafikler dışında tabi.

Starsky & Hutch, hızlı bir aksiyon/yarış oyunu. Arabamıza atlayarak hem kalabalık şehrin sokaklarında dolaşıyoruz hem de sağa sola ateş ederek bizim kim olduğumuzu etrafa gösteriyoruz. 19 bölüm boyunca da bunu sürdürüyoruz. Ama asla sıkılmıyoruz çünkü etrafta eğlenecek birçok şey var. Özellikle de dialoglar ve müzik, hatta grafikler. Çok renkliler.

Oyunda, görevlerinizi yerine getirirken izlenme oranınızı da yukarılarda tutmanız gerekiyor. Yoksa başarılı olamıyorsunuz ve diğer bölümlere geçemiyorsunuz. Bu oranı yukarılarda tutmak için ise, tahmin ettiğiniz gibi şov yapmanız gerekiyor. Bu şovlar uzun uçuşlar, sağlam kavgalar, süper dönüşler şeklinde sıralanabilir. Bu saydıklarım oyunda fazlasıyla var, hatta daha bile fazlası var. Kafanıza göre yollarda terör estirebilir veya isterseniz sadece yarışabilirsiniz. 2 kişilik mod ile arkadaşınızla birlikte oynayabiliyorsunuz oyunu. Biriniz arabayı kullanırken diğeri ateş etme işini hallediyor. Eğer tek başınıza oynarsanız, yapay zeka devreye girerek boş kalan yeri dolduruyor. Pek başarılı bir yapay zeka değil ama iş gördüğü kesin. Sorun yok yani.

Oyundaki kontroller oldukça basit. Zaten fazla bir seçeneğiniz de yok. Eğer tek başınıza oynarsanız ve yapay zekadan sıkılırsanız, hem arabayı hem de ateş etme olayını kontrol etme imkanınız oluyor. Bu biraz zor gibi ama FPS oyunlarından da alışık olmanız lazım bu tür kontrollere. Bu nedenle, oyunun kontrollerine tam not veriyorum ve dolayısıyla oyunun zorluk derecesinin de düşük olduğunu söylüyorum. 19 bölüm boyunca zorlanacağınız tek şey, daha fazla rating almak olacak.

Oyunun grafikleri oldukça etkileyici. Crazy Taxi gibi görünmekteler ama asla o kadar basit değiller. Environmental Mapping, skinnig, morphing, FSAA, motion blending gibi teknolojiler kullanılmış. Bu da, özellikle arabalar olmak üzere, güzel grafikler göreceğiniz anlamına geliyor. Genelde bu tarz oyunlarda grafikler basit olur ama bunda öyle değil. Basit gibi görünüyor ama aslında arkasında çok karmaşık algoritmalar yatıyor. Karakterler de o zamanın modasına uygun, şirin görünüyorlar. Mekanlar, tv şobundaki mekanlar zaten, bilenlere tanıdık geleceklerdir. Araya giren komik video görüntüler ise kaliteliler.

Ses efektleri de ayrı bir kalite. Seslendirmeler o zamana göre uygun ve konuşma stilleri de çok başarılı. İşin profesyonel ellerden çıktığı belli oluyor. Müzikler de yine atmosfere çok uygun, daha fazla gaza basmanız için sizi zorluyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse ben bu oyundan daha fazla sistem ihtiyacı bekliyordum. Ama yanılmışım. Oyun çok mütevazi bir şekilde çalışıyor. 1 Ghz işlemcili Geforce 2 MX ekran kartlı ve 256Mb RAM'li bir makinede denedim, oldukça iyi çalıştı. Tabi özel efektlerde bazıları bu ekran kartlarında görünmemekte ama bu çok da kötü durmuyordu bu sefer.

Ağzına kadar eğlence dolu bu oyunu herkese tavsiye ediyorum. Grafikler, sesler ve kontroller müthiş. Sadece biraz kısa olmasından ve bazen oyunun kilitlenmesinden yakınabilirsiniz ama bu da göz ardı edilebilecek birşey. Bu nedenle, eskilerin hatrına bu oyunu alın diyorum :)