Merhaba,genellikle böyle büyük oyunların incelemeleri çok geniş olur. Ama bu sefer isterseniz sayfalar boyunca oyunumuzu anlatmak yerine daha eğlenceli olan kısa ve öz şekilde bütün güzel kısımlarını anlatalım istedik. Oyunumuz Unreal Tournament oyununun özel bir derlemesi olan UT:Game of the Year Edition...
Bu oyun Stand-Alone (tek başına çalışabilir) olduğu için daha önceki Unreal ve/veya Unreal Tournament oyunlarına ihtiyaç duymadan çalışabiliyor. İlk göze çarpan özellik 100 kadar Map'in (Bölümün) artık oyuncuların gözleri doysun mantığıyla UT:GotY içine doldurulmuş olması, ayrıca 3 değişik yeni oyun modu ile bu iki CD'lik oyun içinde kullanıcıya sunulmakta.
İsterseniz şimdi de oyunun oynanış tarzına bakalım. Genel Shooter bilgisi olmayan okuyucularımız için oyun açılınca üstteki menüden Start Tournament kısmından karşılarına çıkacak görevlerden öncelikle ilki olan DM Tutorials'da biraz vakit geçirmelerini ve böylece sağa-sola strafe (Kayma) olayını ve aiming (Hedefleme) konusunu iyice algılayıp, reflex haline getirmeleri gerektiğini vurgulamalıyız. Tabii ki size kolay gelen tüm tuş kombinasyonlarını ve mouse tuşlarını Preferences/Controls menüsünden ayarlayabilirsiniz.)
Oyunun oynanış tarzlarına bakacak olursak; ilk etapta oyun başlayınca üstteki ana menüden botlar ile pratik yapmak için Start Pratice Session yaptığımızda karşımıza çıkan yeni menüde Match, Rules, Settings ve Bots kelimeleri ile karşılaşıyoruz. Kısaca MatchRules menüsünden Maximum takım skorunu, zaman sınırını, silahın ışınlandıktan sonra sabit yerinde kalmasını ayarlayabiliyoruz. Ayrıca Settings menüsünden oyun stilini (Classic, Hardcore, Turbo) ve Transculator denilen kişisel tranporter (Işınlayıcı)'ın olup olmamasını ayarlayabiliyoruz. Bots menüsünden ise Bot sayısı, bot zekası ve takım seviyeleri ayarlanabilir. Botların zeka seviyeleri ise, küçükten büyüğe doğru Novice'ten başlayarak Godlike'a kadar derecelendirilmiş. Menüsü Tournament DeathMatch (Turnuva Ölüm Maçı), Tournament Team Game (Turnuva Takım Oyunu), Assault (Avlanma), Domination (Ele geçirme), Capture the Flag (Bayrağı Kapmaca) ve Last Man Standing (Son adam kalana dek) tarzında oyunları oynamamızı sağlarken,
Buradaki ayarlarınız bittiyse bir map'i seçip tarzınıza göre oynamaya alttaki Start tuşu ile başlayabilirsiniz. Ayrıca yine en üstteki menüde göreceğiniz MOD menüsünden (eğer 2.CD'yi kurduysanız) UT:Rocket Arena ve/veya ChaosUT isimli modları seçebildiğinizi göreceksiniz. Bu modları kurabilmek için ilk CD kurulduktan sonra 2.CD'yi kurmalısınız (Extra Add-ons diye isimlendirilmiştir).