Tek masaüstü frp'sinin AD&D olduğunu mu sanıyorsunuz? Değil, Amerika'da bu işin cıvığı çıkmış durumda, hemen hemen her türlü fantezi için bir masaüstü frp'si var.. Tabii aralarında sivrilip bir "kitle" edinenleri çok az, White Wolf serisi frp'leri de böyle kitle edinmiş oyunlardan. Hikayeyi anlatmak gerekirse, (masaüstü oyunundaki hikaye) tarihteki ilk vampir kardeşini öldüren Caine'dir, Tanrı onu gün ışığına bir daha çıkmamakla ve susadığı zaman kan içmekle lanetler. Caine lanetlenmişliğin acısı içinde dolanıp dururken karşısına çıkan bir büyücüden laneti nasıl kullanabileceğini, yani nasıl vampir olunacağını, diğer bir deyişle günümüze "at sinaa!" şeklinde gelen efsaneyi nasıl başlatacağını öğrenir.. Caine kendine vampirlerden oluşan bir nesil yaratır ve insanlarla beraber kardeş kardeş yaşamaya başlar. Fakat yeni nesil rahat durmayıp insanlara saldırır, onlardan yeni vampirler doğar ve tüm vampir nesli klanlara ayrılır. Günün birinde de Ray Gresco adında bir adam, bundan çok güzel pc oyunu olur diye harekete geçer..

Açıkçası oyunun masaüstü versiyonunu oynamadım, bu yüzden ortam tam olarak aktarılabilmiş mi, kurallara uyulmuş mu falan tam bilemiycem.. Ama korkmayın, masaüstü versiyonu hakkında hiçbir şey bilmeseniz de, "kuralları" öğrenmeniz fazla vakit almıyor. Özellikle AD&D kurallarını tam olarak uygulayan oyunlardan hiçbir şey anlamayan bir oyuncu grubu olduğunu düşünürsek (ki ben de bu gruba dahilim), bu gayet güzel bir şey.

Her zamanki gibi, hikayeden başlayalım: Adamımızın ismi Cristoph Romuald'dır (büyük ihtimalle yanlış yazdım!), kendisi haçlı seferlerine katılmış bir şövalyedir ve savaşın en kızıştığı anda yediği bir okla yere yığılır, gözlerini açtığında Prag'taki bir manastırdadır ve her vurulduktan sonra gözlerini bilmemnerde açan kahramanlar gibi, onun da karşısında güzeller güzeli bir kadın durmaktadır. Cristof (büyük ihtimalle bu da yanlış!) anında Aneska ismindeki bu kadına aşık olur, lakin Aneska rahibedir ve aralarında manastır ve tipi kayık piskopos gibi iki engel durmaktadır.. Kristof (evet, bu da yanlış) aşkının ızdırabından kendini şehir dışındaki madenlere dadanmış yaratıklara verir, hepsini doğrar ve bu azmi şehirdeki vampir klanının dikkatini çeker. Ortalıkta "bu herifteki aşk ızdırabıyla dünyayı fethederiz biz be!" izlenimini uyandırmanın pek de hayırlı bir hareket olmadığını, ısırılıp bir vampire dönüştüğünde farkeder Kristofus (yok canım? Demek bu da yanlış?).. Bundan sonrası, günümüze kadar gelen ve Christof'un diğer klanlarla savaşıp bir yandan da insanlığını kaybetmemek için verdiği mücadeleyi anlatan bir hikaye.. Hikayenin hepsini anlatmak kötü olur, sizi oyundan soğutur, diğer bir deyişle henüz ben de oyunu bitiremedim, bilmiyorum!