Bildiğiniz gibi, günümüzde piyasaya çıkan oyunların büyük bir çoğunluğu, yeni nesil konsollara ve PC'ye aynı anda hazırlanıyor. Çok az sayıda oyun sadece bir platform için yapılsa da, işte o oyunlar yapıldıkları platformların tüm özelliklerini gösterme şansına sahipler. PlayStation 3 sahipleri de 2 sene önce, konsolun piyasaya çıktığı tarihte böyle bir oyunla tanıştılar, bu oyun Resistance Fall of Man'di. Bir shooter oyununda aradığınız her şey vardı; soluk aldırmayan bir aksiyon, sizi karakterlere bağlayacak dramatik sahneler, hiç görmediğimiz bir birinden değişik silahlar, gerilim unsuru korkunç düşmanlar, sağlam online destek ve uzun süre kendini oynatmayı bilen bir oyun.

Yapımcı Insomniac, Resistance 2'nin resmi çıkışını açıkladığında ve şu ana kadar çıkardıkları seri oyunlarda gösterdikleri başarıyı Resistance serisinde bir gömlek üste çıkaracaklarının sözünü verdiklerinde hepimiz heyecanlanmıştık. Çünkü bilenler bilir, Insomniac, değim yerindeyse, sözünün eri bir firmadır. Gerçekten de Resistance 2 verdikleri sözün mühürlü bir belgesi gibi piayasaya düştü. Oyun, hem birinci oyundaki güzel öğeleri kaybetmemiş, hem de oyun sektöründe adından uzun süre konuşturacak bazı yeniliklerle donanmış.

Dramatik Atmosfer

Resistance 2 konu olarak ilk oyunun bittiği yerden devam ediyor. Chimera'lara Avrupa'da ağır hasarlar veren kahramanımız Nathan Hale, Sentinels adındaki grupla birlikte savaşın Amerika ayağına hareket ediyor. Sentinels, aynı Nathan Hale gibi virüsten etkilenmiş askerlerden oluşan bir takım. Nathan Amerika'da Chimera'ya karşı savaşırken aynı zamanda virüsten etkilenen kendi vücuduna karşı da bir mücadele veriyor.

Oyun her açıdan yeni mekan tasarımlarına uyum sağlayan bir şekil almış. Amerikanın renkli coğrafyası oyunda dramatik bir şekilde öne alınmış. Oyunun renk paleti bile değiştirilmiş ve daha pastel ve daha renkli bir hava yaratılmış. Uzun mesafelerdeki görselleri bile kalite kaybı olmadan görebiliyor oluşumuz, oyuna ayrı bir canlılık ve gerçeklik katmış. Ayrıca arka planlardaki devasa Chimera gemileri ve savaşın şehirlerde devam ettiğini görebiliyor oluşumuz oyunu daha da bir zenginleştirmiş. Birincisine göre atmosfer olarak çok daha renkli ve dramatik bir oyun Resistance 2.

Oyundaki değişikliklerden birisi, ilk oyunda kullandığımız taşıtları artık kullanamıyor oluşumuz. Taşıt kullanımı kalkmış olsa da karşılığında oyuna eklenmiş olan inanılmaz büyüklüklerdeki düşmanlar oyunu daha heyecanlı yapmış. Bu 'Bölüm Sonu Canavarları' diyebileceğimiz dev düşmanlar, korkutucu ve tehlikeliler. O kadar ki; bir gökdelen boyutundaki Leviethan, ölmek bilmeyen dev Titanların birer oyuncak gibi görünmesine sebep oluyor. Leviethan düşmanlarımızdan sadece birisi tabii ki. Ravenger, Fury, Chameleon, Grim, Goliath ve daha niceleri yep yeni tasarımlarıyla oyuna eklenmiş durumdalar.










Resistance'ı Resistance yapan en önemli unsulardan birisi olan yaratıcı silahlar Resistance 2'ye ustaca taşınmış. İlk oyundaki silahlarımız yeni tasarımları ve eski işlevleri ile oyuna dönerken, ağzınıza layık yeni bir kaç silah da emrinize amade olarak yeni oyuna eklenmiş. Splicer, disk şeklinde bir testere fırlatırken aynı zamanda yakın dövüşlerde düşmanlarımızı biçmeye yarıyor. Bellock, bomba fırlatırken, Maksman uzun mesafe atışlarda en yakın dostumuz haline geliyor.




Aylarca oynayabileceğiniz bir oyun

Oyunun senaryosu doyurucu olsa da Resistance 2 Online özellikleri ile şahlanıyor diyebiliriz. Online menüsünde karşımıza 2 ana seçenek çıkıyor. Competitive ve Cooperative. Competitive'de deatmeatch, team deathmatch gibi diğer oyuncalara karşı oynayabileceğimiz oyunları seçerken, Cooperative ile online, arkadaşlarınızla birlikte sırt sırta mücadele edebileceğiniz senaryoları açıyorsunuz. Online modların en önemlisi 60 kişilik maçlar. Çok güzel düzenlenmiş büyük haritalarda görev tipli devasa savaşlar yapabiliyorsunuz.

Cooperative senaryolarda ise 8 kişi aynı anda Chimera'lara karşı savaşıyorsunuz. Bu oyun tipinde seçebileceğimiz 3 değişik asker tipi karşımıza çıkıyor.Soldier, Special Ops ve Medic. Her asker tipinin kendine göre avantajları ve dezavantajları olsa da, cooperative modda takımın dengeli olması şart. Herkesin değişik asker tiplerinden birisini seçmesi çok önemli. Hayatta kalmanın tek yolu takım çalışması çünkü.






Resistance 2 hem görsel anlamda hem de ses tasarımı konusunda harika bir oyun. Oyundaki gerilim öğesini iliklerinizde hissetmeniz içi gereken her şey yapılmış. Her bir karakter ve düşmanın görünümü üzerinde uzun süre uğraşılmış. Mekan tasarımları birbirinden harika ve grafikler iyi bir televizyonunuz varsa çok güzel gözüküyor. Oyunun yeni ve daha geniş olan renk paleti oyunu direk olarak etkilemiş.

Uzun lafın kısası

Özellikle ilk oyunu oynamış ve beğenmiş olan okuyucuların tümüne tavsiye edebileceğim Resistance 2, tarzında PlayStation 3'ün en güzel oyunlarından birisi. Resistance 2' ye harcayağınız paraya üzülmeyeceğinizi garanti ediyorum. Oyun, tek kişilik senaryosu bittiğinde bile uzun süre sizi online başında tutabilecek çok başarılı bir yapım.