Bu yazımda çoğunuzun duymuş, hatta bekliyor olabileceği bir oyun olan Elveon�u anlatacağım. Ama önce isterseniz kısaca bir oyunun konusuna değinelim.

Elveon, biz oyunculara kadim bir elf kahramanının epik serüvenini yaşamayı vaat ediyor. Bu serüven bizi bin yıl süren efsanevi elf savaşçısı ve son yaşayan tanrı arasındaki, destansı Nimathar şehri ve onun duvarları içinde varolan gizli güçlerin düzeni için savaşılmış savaşa davet ediyor. Oyunda namlı bir elf savaçısı olarak nefes kesen arbedelerde doğaüstü güçlere sahip rakiplerimize karşı hayranlık uyandırıcı bir elf evreninde savaşacağız. Elveon bir 3rd person action oyunu ve aynı zamanda RPG ve Adventure öğeleri de içeriyor. Oyuncu değişik arbede durumlarıyla karşı karşıya kaldığında o süre zarfında gelişen eylem ve taktikler uygulayacak. Dövüşmediği zamanlarda oyuncu çevreyi, eşyaları ve yeni görevleri keşfetmeye çalışacak. Karakterinizi bir dizi karakter geliştirme basamaklarından tırmandırırken var olan dört ayrı silah klasmanında ustalaşacaksınız.


Oyunun geçtiği dünya olan Naon, kadim zamanda tanrılar (Nimalar) tarafından yaratılmış ve önceleri onlar ve hizmetkarları için bir cennet olması düşünülmüştür. Bu hizmetkarlar çeşitli ve nicedir ancak bir tür aralarından kendini, kendi seviyesinde olan diğer hizmetkarlardan (Neamalar) sıyırmayı başarmıştır: Elfler... Elfler tanrılar tarafından el üstünde tutulmuşlardır ve böylece birlikte Ölümsüz Kent Nimathar�ı Yıldızciriti (Gökyüzüne uzanan dev bir kule) çevresinde inşa etmişlerdir. Yıldızciriti (Starspear) adlı kulede Tanrısal Konsey'in Yüce Divan'ı bulunmakta ve kule tanrıların dünyevi güçlerine kaynak teşkil etmektedir. Daha önceden bahsetmiş olduğumuz Nimalar ve Neamalar bin yıl birlikte barış içinde yaşamışlardır böylece düşlenen cennet olgusu gerçek olmuştur, taa ki barış şehrin duvarları önünde başlayan çetin savaşla bozulana dek...



10TACKLE Studios bir Alman firması ve bizi J.R.R. Tolkien'ın yazdığı Silmarillion'a benzer bir evrene götürmeye hazırlanıyor. Karakterimiz son zamanlarda RPG oyunlarında moda olduğu üzere (bkz. Oblivion) bizim tarafımızdan yaratılmıyor maalesef. Bu nedenle oyun karakter yaratma menüsü gibi bir şey vaat etmiyor. Ben masaüstü oyunları ve FRP ile haşır neşir olduğum için bu tip önceden hazırlanmış karakter olayı çok asabımı bozar ama vardır bir bildikleri deyip geçiyoruz. Bu oyundaki devrim niteliği taşıyabilecek öğelerden birisi de Elflerin iyilik meleği modundan kopup biraz daha karanlık bir tablo çizebilmeleri olacak. Yani anlayacağınız, Elfler de insan be kardeşim...(ne dedim ben ya) Dövüş sistemi de daha önce fragmanlardan (trailer) izlediğimiz üzere oyunun en can alıcı özelliği, çünkü yapımcılar bize dövüş sırasında kafamıza göre aynı gerçek hayattaki gibi her türlü hareketi yapabilme esnekliğini tanıyacaklarını söylüyorlar (Gerçekten mi?) Basmakalıp hareketlerle saldırmayarak daha çok dövüş içerisinde en mantıklı hareketi kendimiz bulacağız, hatta yaratacağız. Eğer söyledikleri gibi bir dövüş sistemi gerçekleştirebilirlerse bu zaten oyun dünyası için bir devrim olur. Bu sisteme sahip bir oyunu oynamak Wii'de oyun oynamaya benzer herhalde. Açıkça söylemeliyim ki grafikler önemli değildir falan, biz konusuna eğlencesine bakarız olayı next-gen ile hikaye oldu. Oyun tam anlamıyla mükemmel gözüküyor. Bu tip oyunlarda grafik çok önemlidir ve yapımcılar da grafiğin öneminin farkındalar anlaşılan. Aynı zamanda bir bomba daha patlatayım: yapımcılar 2002'den beri oyunu hazırladıklarını, grafiklerin oyun çıktığında daha bile iyi olabileceğini iddia ediyorlar. Zaten oyun Unreal 3 motoruyla hazırlanıyor, bu motorun esas gücünü 2007'de bize her türlü hissettirecekler gibi geliyor bana... Screenshot'ları görmediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz derim ben. Zaten şu Elf yaratıkları biz FRP'cilerin oldum olası ilgisini çekmiştir. E haliyle bunların üzerine ahkâm kesmek oyun yapmak falan da bu bizim gözü açık yapımcıların iştahını kabartıyor.