Lord İsildur

Gondor'un Dúnedain kralıdır. İkinci Çağın 3319 yılında Númenor prensi Isildur, kardeşi Anárion, babası Elendil ve onları izleyen diğer insanlar ile birlikte, Númenór'un Yıkılışından kaçmayı başardılar. Orta Dünyada Isildur ile Anárion, güneyde Pelargir, Minas Ithil, Minas Anor ve Osgiliath'ı inşa ettiler ve birlikte Gondor kralları olarak hüküm sürdüler.

Isildur, 3429 yılında Sauron şehri ele geçirene kadar Ithilien Lordu olarak Minas Ithil'de yaşadı. Bu olay üzerine babasının kuzeydeki krallığı Arnor'a kaçarak, kardeşini Gondor'un geri kalanını savunmak üzere burada bıraktı.

3434 yılında, Dagorlad Savaşı'nda Sauron'un ordusunu yenen Elfler ve İnsanların Son Müttefik Ordusu ile birlikte geri geldi. Fakat kardeşi çarpışmalarda öldü. Babası ise bizzat Sauron'a karşı Gil-Galad ile savaşırken öldü. 3441 yılında Isildur sonunda Sauron'u yenerek, elinden Tek Yüzüğü kesip aldı.


Bu zaferden sonra Isildur, Tek Yüzüğün gücüne kapılarak, onu yok etmeyi reddetti. İki yıl kadar sonra Isildur, Gladden Otlaklarında bir Ork çetesi tarafından pusuya düşürüldü. Nehrin karşı tarafına yüzerek kaçmak için Tek Yüzüğün görünmezlik gücünden yararlanmak istedi. Fakat Tek Yüzük suda kayarak parmağından çıktı ve Isildur Orklar tarafından öldürüldü