Cerin Amroth
Elanor denilen çiçeğin yetiştiği, Amroth ailesinin kaybolmadan önce yaşadığı, Lothlórien'in ortasına denk düşen Amroth tepesidir.
AMROTH TEPESİ:



Naith'de Lothlórien'in -elf diyarının- kalbi Cerin Amroth bulunmaktadır. Ağaçlar bu vadide boşluklar oluşturmuştur ve çimenli bayırları elanor ve niphredil çiçekleriyle taçlanmıştır. Cerin Amroth tepesinde, içiçe geçmiş iki ağaç halkası göze çarpmaktadır. Dışta bulunan halkada beyaz gövdeli ağaçlar, içteki halkada ise altın yapraklı mallorn ağaçları bulunmaktadır. İki halkanın tam ortasında, muazzam uzunlukta bir ağaç vardır ve ağacın en üst dallarına beyaz bir flet kurulmuştur. Bu fletten Altın Orman'ın tamamını görebilmek mümkündür.

Lothlórien engebesiz bir arazide bulunuyordu ve üzerinde hiçbir taştan yapı bulunmazdı. Bu sebeple kendi güvenlikleri için ağaçlara platformlar kurmaya başladılar. Bunlara flet ya da talan dendi. Bu fletler başlarda barınak ya da gözcü evi olarak kullanılıyordu. Zamanla fletlerin yararı anlaşılınca pekçok elf Cerin Amroth tepesinde ağaçların en üstlerine platformlar kurmaya başladılar. Amroth, nehrin diğer yakasındaki Dol Guldur'u gözetebilmek için kendine bir flet yaptı, daha sonraları da tıpkı diğer elflerin yaptığı gibi bu flette yaşamaya başladı, flet onun evi oldu. Bu sebeple Lothlórienli elflere Galadhrim - Ağaç Halkı denmeye başlandı.

III. Çağ 2980'de Aragorn Lothlórien'e geldi ve Arwen ile birlikte bir mevsim geçirdi. Yazortası arifesinde, Cerin Amroth'da dururlarken birbirlerine evlilik sözü verdiler.

Bu tepe, Amroth'dan yüzyıllar sonra Aragorn ve Arwen'in bağlılık yemîni ettikleri ve Aragorn öldükten sonra Arwen'in ölmek için geldiği yerdir.

ARWEN VE ARAGORN YEMİNLERİ:





YORUMLARINIZI BEKLERİM!!!!