Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Başlıca Yabancı Metal Grupları-Güncellenecektir...*

  1. #1
    \m/ Metal \m/

    Üyelik tarihi : Dec 2008
    Mesajlar : 1.118
    Tecrübe Puanı 10
    Tecrübe Puanı Gücü : 11

    Standart Başlıca Yabancı Metal Grupları-Güncellenecektir...*



    VeNoM


    Venom, Guillotine adıyla 1970’lerin sonunda Newcastle’da kuruldu. Aralık 1978’de grup adını Venom olarak değiştirdi. Birçok iddiaya göre grup Oberon olarak kuruldu ama Oberon, Venom elemanlarından Tony Bray ve Clive Archer’ın Venom dışında beraber çaldıkları başka bir gruptu. Ağustos 1978’de Jeffrey Dunn, Judas Priest konserinde Clive Archer’la tanıştı ve Venom’a katılması için ikna etti. (Venom’un bateristi ve vokalisti sinsice grubu terketmişlerdi)

    Kasım 1979’a gelindiğinde Jeffrey Dunn bir arkadaşının yerinde Conrad Lant ile tanıştı, birbirleriyle kaynaştılar ve Conrad da Venom’a dahil oldu. 1980 Şubatında grubun bas gitarsti Venom’un Wallsend konseri öncesi grubu terk etti. Aslında gitarist olan Conrad bas gitarı eline alarak konseri kurtardı. 1980'in ortalarında grup nihayet üç parçalık bir demo için stüdyoya girdi. (Angel Dust, Raise The Dead, Red Light Fever). Grup bu demo için bir müzik şirketini ikna ederek stüdyosunu yarım günlüğüne kullandı. Ortaya çıkan demonun kopyalarını dağıtma görevi Conrad’a kaltı..

    Haziran 1981’de Venom Hebburn’deki ‘Quay Club’da bir performans sergiledi. Bir çok kez elektrik kesildi, sis bombaları yüzünden her yer dumana boğuldu ki binadan çıkan duman neticesinde itfaiye olaya müdahale etmek için geldi. (Bu performans Conrad’ın, Clive ayrıldıktan sonraki ilk vokal denemesiydi.) Konser sonrası Venom’un kulüp çevresine dahi yaklaşması yasaklandı.. 1981 yazının sonlarında Venom ilk albümü olan ‘Welcome To Hell’ için stüdyoya girdi. Albüm bir anda patladı ve Venom Haziran 1982’de Belçikadaki Poperinge festivalinde çaldı.

    Grubun ikinci albümü ‘Black Metal’ büyük bir çoğunluk tarafından, gelmiş geçmiş en iyi metal albümleri arasında gösterildi ve Venom artık Iron Maiden’la beraber Metal müziğin lideriydi. Grup 1984’te içinde 20 dakikalık bir parçanın(At War With Satan) da bulunduğu ‘At War With Satan’ albümünü çıkardı. 1986’da çıkardıkları ‘Possessed’ albümü Venom’un önceki albümleriyle karşılaştırıldığında oldukça vasat kalmıştı...Grup problemin nerede olduğunu bildiğini ve neyin yanlış gittiğini hemen tespit ederek çabucak ‘Deadline’ albümünü yaptı ama bu albüm asla piyasaya çıkmadı. Grup yanlışı ararken Mantas(Jeff Dunn) kariyerine tek başına devam etmek istediğini açıklayarak gruptan ayrıldı.

    Abaddon (Tony Bray) ve Cronos (Conrad Lant), Venom’un atıl bir hale gelmesini istemediler ve gruba iki yeni gitarist katarak devam ettiler. 1987’de çıkardıkları ‘Calm Before The Storm’un ardından Cronos ve diğer iki gitarist gruptan ayrıldılar, haliyle Abaddon kalan tek üyeydi. Cronos da Mantas gibi solo kariyer peşinde koşarken Abaddon, Venom’u yaşatmaya kararlıydı. 1989’da Mantas bir gece ansızın yanında iki yeni elemanla (Al Barnes ve Tony Doland) çıkageldi..

    Yıl 1996’ya geldiğinde Venom hayranlarını mutlu edecek bir olay gerçekleşti; Cronos da gruba geri döndü. Bazı çalışmaların ardından 1999’a gelindiğinde grup artık yeni bir albüm için hazırdı ki Abaddon ‘‘benim neyim eksik lan ben de solo çalışacam’’ diyerekten gruptan ayrıldı. Grup hiç istifini bozmadan Abaddon’un yerine Cronos’un kardeşi Antton’u dahil etti.

    Bunca değişiklik ve gidip gelmeler sonunda grup 2000’de grubun en iyi albümlerinden biri diyebileceğimiz ‘Resurrection’ı piyasaya çıkardı.




    Cannabis Corpse


    Cannabis Corpse isim benzerliği olarak Cannibal Corpse a benzeyen nacizade Old School Death Metal grubudur.

    İsimlerin benzer olması ve şarkı sözleriyle albüm adlarının yakın olması grubun Cannibal Corpse la t***k geçtiğini anımsatabilir size;fakat Cannabis Corpse elemanları itibariyle Cannibal Corpse hayranıdır ve bu müzik eşliğinde sağlam işler çıkartma peşindedir.Ölü insan,ceset seksi ve 80 yaşındaki bakire liriklerini esrarla birleştirip ortaya farklı sözler çıkartan ve bir o kadarda etkileyici olan grubun kuruluş rivayetine gelelim.Grubun frontmanı Philip Hall "Landphil" ve bir kaç kişi, bi gün cigaralık içerken Cannibal Corpse dinliyormuş. Aklına böyle bir grup kurmak gelmiş.Hayalinide gerçekleştirmiş açıkçası...
    Grubun teması Esrar,Bong, Kova, Sarma, 2 çiftli saralım kafamızı bulalım ağırlıklı.Yani içici iseniz tam size göre bir grup!


    Kadro:
    Philip Hall "Landphil"-Gitar,Bass
    Andy "Weedgrinder" Horn-Vokal
    Nick "Nikropolis" Poulos-Gitar
    Vic "Con-Vic" Anti-Gitar
    Josh "HallHammer" Hall-Bateri

    Discography:
    2006-Blunted at Birth
    2008-Tube of the Resinated


    Amon Amarth


    Amon Amarth, 1992 yılında kurulmuş İsveçli melodik death metal grubu. İsmini J.R.R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi serisinde yer alan Hüküm Dağı'ndan (Amon Amarth, ingilizce Mount Doom) alırlar. Şarkı sözleri Viking efsaneleri temalıdır. Bu sebeple yaptıkları death metal müziği Viking metal olarak da adlandırırlar. Şarkılarında İskandinav mitolojisinin etkileri rahatlıkla gözlenebilir.



    Dark Tranquillity


    Dark Tranquillity, İsveç çıkışlı melodik death metal grubudur. Bu alanda en uzun süredir aktif olan grup olan Dark Tranquillity aynı zamanda İskandinav death metali denilen tarzından yaratıcılarındandır.

    1989 yılının başlarında vokalist Anders Friden, gitarist Niklas Sundin, ritim gitarist Mikael Stanne, bas gitarist Martin Henriksson ve baterist Anders Jivarp bir araya gelip "Septic Broiler" adında bir thrash metal grubu kurdular. 1990 yılında Enfeebled Earth adlı bir demo kaset hazırladıkları sırada grup aninden fikir değiştirip demo çalışmasını bıraktı. Adını "Dark Tranquillity" olarak değiştirdi ve death metale geçti.

    Bu ad altında 1991 yılında Trail of Life Decayed ve 1992 yılında A Moonclad Reflection demolarını yayınladılar. A Moonclad Reflection 1500 sattı. Grubun müziği, her ne kadar death metal yapsalar da, 80’lerden gelen klasik thrash müziğinin öğeleriyle gitar harmonilerinin bir karışımı gibiydi.

    1993 yılında ilk albüm olan Skydancer 'ı çıkardılar. Bu albümde misafir sanatçı olarak Anna Kajsa Avehall vokalde gruba yardım etti. Albüm çıktıktan sonra Anders Friden gruptan ayrıldı ve Mikael Stanne vokalist rolünü üstlendi. Gitar boşluğunu da Friedrik Johansson’u gruplarına alarak kapattılar. Yeni kadroyla 1994 yılında Of Chaos And Eternal Night adlı EP'yi ve ardından 1995 yılında The Gallery albümünü yaptılar. Albüm büyük beğeni topladı ve gruba büyük bir başarı kazandırdı. Skydancer 'da daha çok black metal etkili ve ağır parçalar yazan grup, The Gallery 'de tamamen özgün bir tarz yakalamıştır. Birçok hayran tarafından grubun en sevilen şarkısı olarak görülen "Lethe" bu albümdedir. Grubun enstrumanlarındaki hakimiyetinin ve beste kabiliyetinin Skydancer 'a göre oldukça gelişme gösterdiği albüm, melodik death metal tarihinin en önemli albümlerindendir. Ayrıca, birçok Dark Tranquillity hayranına göre grubun en iyi eseridir.

    The Gallery kayıtları sırasında gruptan ayrılan şu anki In Flames vokalisti Anders Friden'in yerine geçen Mikael Stanne, şüphesiz yaptığı başarılı vokaller ile grubun başarısını etkilemiştir.Niklas Sundin, grubun kurucu elemanlarındandır, hem bestelerle hem de grubun kapak tasarımlarıyla ilgilenmektedir.

    The Gallery sonrası, 1997'de The Mind's I albümünü çıkaran grup, başarısını devam ettirmiş, 1999 tarihli albümleri Projector ile yoğun eleştiriye tutulmuştur. Projector, grup üyelerine göre "zamanın ötesinde bir albüm" olmuştur. İçerdiği elektronik elementler ve "Stanne"'nin temiz vokali nedeniyle, ilk başta "yumuşama" iddialarıyla karşılaşan albüm, daha sonra grubun en iyi albümlerinden olarak görülmeye başlanmıştır. Şu an birçok melodik death metal grubunun elektronik denemeler ve temiz vokal kullandığı varsayılırsa, Projector 'un ne kadar önemli bir albüm olduğu anlaşılabilir.

    Projector'dan sonra sırasıyla Haven, Damage Done ve Character albümünü çıkaran Dark Tranquillity, her albümüyle eleştirmenlerden iyi not almış ve müziğini bir adım daha ilerletmiştir. Ayrıca, 2004 yılında çıkardıkları Exposures - In Retrospect and Denial adlı derleme albümleriyle canlı performanslarını, Trail of Life Decayed ve A Moonclad Reflection demolarının ses kalitesi yükseltilmiş versiyonlarını ve daha önce yayınlanmamış parçalarını dinleyicileriyle paylaşmışlardır. Fiction adlı albümlerini ise 23 Nisan 2007 tarihinde yayınlamışlardır. Resmi sitesinde Mart 2008'de yeni albüm için stüdyoya girdiklerini YouTube resmi Dark Tranquillity kanalında bir video ile açıklamıştır.

    23 Ağustos 2008 tarihinde, grubun 1998 yılından beri bas gitaristi olan Michael Nicklasson gruptan ayrıldığını açıkladı. Grup, 27 Ağustos'ta yeni basçı arayışlarına başladığını resmi web sayfasından duyurdu. Arayışlar 19 Eylül'de son buldu. Gruba Soilwork grubunun eski gitaristi olan Daniel Antonsson katıldı. Daniel Antonsson, şu anda Dimension Zero grubunda da çalmaktadır.Daha fazla bilgi için...



    Death

    Death, Chuck Schuldiner tarafından kurulmuş death metal grubudur. Grup ilk olarak 1983 yılında Mantas adı ile kuruldu. ilk demoları olan death by metal'i çıkardıktan kısa bir süre sonra Mantas dağıldı. Ama Chuck pes etmemişti, 1984 yılında yeni grup yaratma hazırlıklarında olan Chuck grubuna isim bulmuştu bile Death. Chuck gruba eleman bulamayınca eski Mantas üyeleri ile bir araya gelmek zorunda kalır. Birkaç demonun ardından eski üyeler Death grubundan kopar ve Chuck yanında Chris'i alarak grubu iki kişi yürütmeye karar verir. 1987 yılına gelindiğinde Scream Bloody Gore isimli ilk albümlerini çıkarırlar. Albüm içerdiği kanlı bıçaklı ve vahşet temalı sözleriyle dikkatleri üzerine toplar. Chuck kendine özgü bir brutal vokal stili yaratmıştır bu albümde, bu vokal türünü symbolic albümüne kadar kullanacaktır. Scream Bloody Gore albümünü yayınladıktan sonra Chris gruptan ayrılmaya karar verir. Bunun üzerine Chuck gruba yeni elemanlar aramaya başlar ve gruba Rick Rozz, Bill Andrews'ı katar. Ayrıca bu albümde basları kendisi çalacak olan Chuck, Terry Butler tarafından yardım alır. Bunun üzerine Chuck credits bölümüne Terry'in ismini yazmaya karar verir. 1988 yılında Leprosy albümü en az Scream Bloody Gore kadar başarılı olur. Albümde brutal vokaller daha düzenli kullanılmıştır ve şarkı sözleri Scream Bloody Gore albümündeki kanlı bıçaklı halinden azıcık sıyrılmış ve daha ciddi olayları konu almıştır. Leprosy albümüyle Death iyice tanınan bir grup haline gelmiştir. 1989 yılında ise Chuck yeni albüm çalışmalarına başlar ve 1990 yılında Spiritual Healing albümünü çıkarır. Death grubu bu albümle artık kanlı bıçaklı söz yazmaya tamamen son vermiştir. Bu albüm Death'in progresif metal elementleri taşıyan ilk albümü olarak kabul edilir. 1991 yılında Chuck grubuna yeni elemanlar katarak albüm çalışmalarına başlar ve Human albümü piyasaya sürülür. Bu albüm Death'in en çok satan albümü olarak kabul edilir. Spiritual Healing albümü ile başlayan progresif elementler Human albümünde iyice belirgenleşmiştir ve Death artık teknik death metal yapma yolunda hızla ilerler. Büyük takdir alan Human albümü ile Death gene icra ettiğin müzik türünün zirvesine oturur. 2 yıl aradan sonra Death grubu stüdyoya girer ve Individual Thought Patterns albümünü çıkarır. Birçok Death hayranına göre en iyi albümdür. Death metal hayranlarına enstrüman ziyafeti yaşatan bu albüm metal camiası tarafından büyük bir beğeni toplar. Hatta death metalden hoşlanmayan insanlara bile kendini dinletebilen bir albümdür. Death artık müziğin sınırlarını bu albüm ile iyice zorlamıştır. Gene 2 yıl aradan sonra Death yeni albümünü çıkarır Symbolic. Bu albümde artık brutal vokal etkisini iyice kaybetmeye başlamıştır. Symbolic albümü ile gene müziğin sınırlarını zorlayan grup artık progresif death metal icra etmeye başlar. Brutal vokal hayranları bu albüm yeterince brutal içermediği için büyük tepki toplar ama Chuck emin olduğu yolda hızla ilerlemektedir. 3 yıl sonra 1998 de The Sound of Perseverance albümü piyasaya sürülür. Symbolic albümünde etkisini kaybeden brutal vokal yerini artık scream vokale bırakmıştır. Death bu albüm ile müziğin sınırlarının olmadığını tüm metal müzik hayranlarına kanıtlamıştır. Her türlü enstrümanın mükemmel derecede kullandığı albüm çığır açar ve metal müzik dergileri tarafından tam puana layık görülür. Ne yazık ki bu albüm Death'in son albümü olacaktı. İyiden iyiye sağlığını kaybetmeye başlayan Chuck 2001 yılında beyin tümörü yüzünden hayatını kaybeder ve Death grubu bir daha bir araya gelmemek üzere dağılır.




    Children of Bodom


    Children of Bodom, bir Finlandiyalı metal müzik grubudur. 1993'ten beri etkin olan grubun tarzı melodik death metal[1] ve power metal[2] etkileri içermektedir.
    Children of Bodom, 1993 senesinde gitarist Alexi “Wildchild” Laiho ve davulcu Jaska Raatikainen tarafından Inearthed adıyla kuruldu. Birbirini çocukluk yıllarından beri tanıyan bu iki müzisyen; ilk çalışmalarını Stone, Entombed ve Obituary gibi önemli grupların müziğinden etkilenerek gerçekleştirdiler.

    Bas gitarist Samuli Miettinen’in de kadroya girmesiyle ilk demosunu kaydeden grup, bu çalışmaya “Implosion of Heaven” adını verdi. Bu albümde ve onu takip eden 2 sene boyunca grupta şarkı sözü yazarlığını üstlenen Samuli, 1995’te ailesinin Amerika’ya taşınması nedeniyle gruptan ayrılmak zorunda kaldı. Son olarak “Ubiquitous Absence of Remission” demosundaki şarkı sözlerine imza atan Samuli, daha sonra bu görevi Laiho’ya devretti. Bahsi geçen demo aynı zamanda grupta klavyenin kullanıldığı ilk çalışma oldu. Demonun kaydından kısa bir süre Alexander Kuoppala ritim gitarist olarak grubun kadrosuna dahil oldu. Samuli’nin yerine Henkka "Blacksmith" Seppälä geçerken, Jani Pirisjoki de klavyeci olarak gruptaki yerini aldı.

    Grubun bir sonraki demosunun (Shining) başarısı da öncekilerle aynıydı. Kısaca grup ne plak şirketlerinin ne de organizatörlerin ilgisini çekebilmişti. Bunun üzerine grup elemanları kendi çabalarıyla bir albüm kaydetmeye karar verdiler. Bu arada provalara gelmeyen Jani’nin yerini Janne "Warman" Wirman aldı. Wirman çok yetenekli bir piyanist olmakla beraber grubun sound’unu oluşturacak elemanın ta kendisiydi. 1997’de ilk albümü “Something Wild”ı kaydeden grup, bu sayede iyi bir plak şirketiyle anlaşma fırsatını yakaladı. Bu arada grup, Bodom Gölü yakınlarında işlenen bir cinayetten esinlenerek ismini “Children Of Bodom” olarak değiştirdi.

    Önceleri sadece küçük klüplerde konser verebilen Children Of Bodom, çıkardığı ilk albüm sayesinde Dimmu Borgir’la konserler vererek Nuclear Blast’ın ilgisini çekmekte gecikmedi. Albümün Avrupa ayağı artık bu plak şirketinin elindeydi. Albümde yer alan "Deadnight Warrior" şarkısına Mika Lindberg’in prodüktörlüğünde düşük bütçeli bir klip çekildi. Yıllar sonra grup elemanları “Something Wild”ı grubun en az gurur duyduğu albümlerden biri olarak nitelendirdiler. Bu albüm, grubun diğer çalışmalarına göre daha “teknik” bulundu. Bunun nedeni olarak da Laiho’nun o dönemdeki idolü olan Yngwie Malmsteen’i taklit etmeye çalışması gösterildi.

    Grubun ilk Avrupa turnesi 1998’in Şubat ayında başladı. Bu turnede gruba Wirman yerine Lordi grubundan Erna Siikavirta eşlik etti. Sonraki turnedeyse Kimberly Gross grubun canlı kadrosunda yer aldı. Aynı sene kayıtlarına başlanan “Hatebreeder” albümü 1999’un ortalarına doğru hazırdı. Albümün çıkış tarihinden 2 hafta önce “Downfall” parçası single olarak yayınlandı. Bu parçaya Mika Lindberg prodüktörlüğünde çekilen klip de aynı zamanda yayına verildi. Albüm, birçok Avrupa ülkesinde listelere girdi. Ardından Japonya’da 3 konser veren grup, bu konserlerden 2 tanesini kaydetti ve ardından “Tokyo Warhearts” adını taşıyan canlı performans albümüyle hayranlarına sundu.

    2000 senesinde “Follow The Reaper”ı piyasaya süren grup, albümde yer alan “Everytime I Die” parçasına klip çekti. 2002’ye kadarki dönemde bir sonraki albüm için çalışmalar devam etti ve albüm 2003’ün Ocak ayında “Hate Crew Deathroll” adıyla yayımlandı. Ünü gittikçe artan Children Of Bodom, Finlandiya’da Yılın Grubu seçildi. Grubun çıktığı dünya turnesinde, birçok konserin bileti çok önceden tükendi. Diğer taraftan üzücü bir durum baş gösterdi. Alexander, turnenin ortasında kişisel sorunları öne sürerek gruptan ayrıldı, hem de önceden haber vermeden. Bunun ardından, yeni konserler ve kayıtlar için gitarist arayışına düşen grup, sonunda Roope Latvala'yi kadrosuna ekleyerek yoluna devam etti.

    Turneden sonra “Trashed, Lost & Strungout” EP’siyle birlikte “In Your Face” single’ını piyasaya süren grup, “Are You Dead Yet?” adını taşıyan yeni albümün kayıtlarını tamamladı. Yeni albümün tarzı öncekilere göre farklılık gösteriyordu. Daha sade ve sert gitar rifleri ile endüstriyel müzik tınılarının birleşiminden oluşan eleştirmenlerden ve hayranlardan farklı yorumlar aldı. Müzik dünyasının gidişatına uyum sağlayan grup, bu albümle birlikte büyük bir ticari başarı elde etti. 2006’da piyasaya sürülen “Chaos Ridden Years - Stockholm Knockout Live” albümü hem canlı konser kayıtlarından hem de grubun turnede çekilmiş görüntülerinden seçilen karelerle oluşturuldu. “Chaos Ridden Years” belgeseli grubun başarı yolunda katettiği aşamaları gözler önüne serdi.

    Grup, 2006’da büyük bir turneye çıktı. 2007’nin başında verilen konserlerden birinde Laiho sol omzunu kırdı ve 6 hafta boyunca gitar çalamadı. Kaza yüzünden turneyi iptal eden grup, birkaç ay boyunca Laiho’nun sağlık durumunun iyiye gitmesini bekledi. 2007’nin Mart ayında müzisyenin omzunun iyileştiği fakat bir daha eskisi gibi olamayacağı açıklandı; yine de bu durumun onun gitar çalmasını etkilemeyeceği belirtildi.

    Grup, ara vermeden şarkı yazmaya devam etti ve 2007’de “Blooddrunk” albümünün kayıtlarını tamamladı. 15 Nisan 2008’de yayımlanan albümden seçilen ilk iki single “Tie My Rope” ve "Blooddrunk" parçaları oldu. Grup, 2008 senesini konserler vererek geçirmeyi planlıyor.

    En son olarak,2009 yılının Eylül ayında "Skeletons In The Closet" isimli 17 adet [Albümün yayınlandığı bölgeye göre şarkılar değişmektedir.] coverdan oluşan albümü çıkardılar.




    Haggard


    Haggard, 1991`de Afganistan asıllı Asis Nasseri önderliğinde kurulan Alman senfonik metal grubu. Klasik, rönesans ve orta çağ müziğini modern doom metal ile birleştirmişlerdir.
    Grup, 1991 yılında daha çok death metal türüne ait müzik yapıyordu. 1992 yılında tarzlarını değiştirerek senfonik metale yöneldiler. 1997 yılında And Thou Shalt Trust... The Seer albümüyle ilk çıkışlarını yaptılar. 3 yıl sonra, 2000`de yayımladıkları Awaking the Centuries albümüyle dünyada tanınır bir hale geldiler. Özellikle Almanya ve Güney Amerika`da grubun önemli bir hayran kitlesi oluştu. İtalyan bilgin Galileo Galilei`ye adadıkları Eppur Si Muove albümü 2004`te piyasaya çıktı.

    Awaking The Centuries albümünden önce grup 21 kişiydi. Şu anda ise grup 16 kişiden oluşmaktadır. Bütün şarkıları vokalist ve gitarist Asis Nasseri yazmaktadır.



    Dio


    Asıl ismi Ronnie James Padavona olan Ronnie James Dio, 10 Temmuz 1942'de ABD'nin New Hampshire eyaletinin Portsmouth kentinde doğmuş bir heavy metal vokalistidir. Vokalistliğini yaptığı gruplar arasında Black Sabbath, Rainbow gibi klasik isimler ile kendi grubu olan Dio bulunmaktadır. Ronnie James Dio, ayrıca, artık metal müziğin sembolü haline gelmiş olan devil horns( ) işaretinin(bilgi için tıkla...) bulucusu olarak kabul edilmektedir.

    Ronnie James Padavona, Dio takma adını Johnny Dioguardi adlı mafya babasından almıştır. Dio'nun bu takma adını ilk kullanışı, 1960lı yılların başına denk gelir.

    Ronnie James Dio (kısaca Dio), aktif müzik hayatına 1957 yılında The Vegas Kings adlı grupla başlamıştır. 1958 yılında Ronnie & The Rumblers (bu grubun adı 1961 yılında Ronnie Dio and the Prophets olarak değiştirilecektir) adlı grubu kurmuş, 1967 yılında bu gruptan ayrılıp The Elves (bu grubun adı 1970'in ortalarında Elf olarak değiştirilecektir) adlı grubu kurmuştur. Dio, 1974 yılında Ritchie Blackmore'un kurduğu Rainbow'a geçmiş, 1979 yılında bu gruptan ayrılıp Black Sabbath'a geçmiştir. 1983 yılında Black Sabbath'tan ayrılıp kendi grubu Dio'yu kurmuş, 1991'de tekrar Black Sabbath'a dönmüştür. 1993'te tekrardan Black Sabbath'tan ayrılıp kendi grubu Dio'ya geçmiştir. Şu Anda Heaven & Hell da Bulunmaktadır




    Black Sabbath


    Black Sabbath`in elemanları bir işçi sehri olan Aston (Birmingham, İngiltere) da birbirlerinden bir mil uzaklıkta yetiştiler ama çocukluk arkadaslıkları pek de dostça değildi. Genç John Michael (Ozzy Osbourne) (3 Aralık 1948) mahallenin kabadayısı Frank Anthony (Tony Iommi) (19 Şubat 1948) tarafından eziyet görüyordu. Öte yandan Terrance Geezer Butler (17 Temmuz 1949) ise gizem ve fanteziye kurulu bir dünyada yaşayan fazlasıyla asi bir serseriydi. Üclüde müziğe birbirlerinden habersiz başladılar ve farklı gruplarda çaldılar, ama çaldıkları gruplar çabucak sönüyordu. Sonunda kendilerini davulcu William Bill Ward (5 Mayıs 1948) la birlikte aynı grupta buldular. 1967'de `Polka Turk`u oluşturdular. (Vokalde Osborne, Iommi gitarda, bassta Butler, davulda Wards, ritmik gitarda Jimmy Philips ve saksofonda Acker.) Philips ve Acker sonradan atıldılar. Ve dörtlü kendisini Earth |Blues Company| olarak adlandırdı. Bu adı daha sonra kısaltarak `Earth` yaptılar. Blues ve rock müziği yapan grup bir çok yerel klüpte çalmaya basladılar ve hatta kendilerine küçük bir izleyici kesimi edindiler. 1969'da Iommi Jethro Tull ile birlikte çalmak için gruptan ayrılmasına rağmen birkaç ay sonra yeni bir fikirle eski grubuna geri döndü. İnsanların korkmak için korku filmlerine para verdiren fenomenden etkilenen Iommi korkunç müzik yapmaya karar verdi. Tarihin değişimi başlıyordu. Butler'in gizeme olan ilgisi ile gazlanan grup esrarlı ve düşündürücü sözleri olan şarkılar müziği insana korku veren şarkılar bestelemeye başladılar. Wicked World ve efsanevi şarkılarından biri olan Black Sabbath'ı da içeren Black Sabbath albümünü 1930'ların Boris Karloff filmlerinden esinlenerek yine aynı isimle Black Sabbath olarak çıkarttılar. Sanırım kaderin tuhaf bir oyunu grubun gelişmekte olan kariyerini nerdeyse durduracak bir olay tam tersine çevirdi, grubu kendilerine özgün bir yere kavuşturdu. 1970 de daha kendi isimlerini taşıyan albümlerini çıkarmadan kısa bir süre önce Iommi bir iş kazası sonucu sağ elinin parmak uçlarını yitirdi. Solak gitarist hassas parmaklarıyla gitarin perdesine basmayı çok acı verici bulduğundan geçiçi olarak plastik parmaklık takmaya basladı , ayrıca daha alcak bir ses tonu vermek ve daha kolay çalmak için gitarin akordunu değiştirdi. Sonuç şarkılarının sözlerini yakalayan kasvetli, blues esintili temalarla birleşen derin, çamurlu ve boğuk bir sesti. Çoğunluğu Butler tarafından bestelenen şarkılar kötülük, şeytan, büyücülük ve savaş temalarına dayanıyordu. Black Sabbath 1970 de piyasaya çıktı ve İngiliz listelerinde 13. sıraya girdi. Arkasından 1971 de bunu gercek bir Heavy Metal albümü olan Paranoid izledi. Bu albümde Osbourne`un feryat eden vokellerinin dehşetli karışımı Iommi'nin akıcı, sürükleyici gitar rifleri Butler'ın gümbürdeyen bası ve Ward'ın coşkulu davulu albümü büyük bir ticari başarıya ulaştırırken War Pigs, Paranoid ve 99'da Grammy de "Best Metal Perfermance" alan Iron Man gibi heavy metal klasiklerini çıkarttılar. Paranoid isimli şarkı aslında Iommy'nin albümün sonunda kalan boşluğu kapatmak için aklındakı bir melodiyi diğer elemanlara söylemesiyle ortaya çıkmıştı.Parçaları gönderdikleri plak şirketi Paranoid'i o kadar beğendiki gruba bile haber vermeden albümün ismini Paranoid olarak değiştirdi. Paranoid İngiltere listelerinde 1 numara olurken, Amerika listelerinde 8 numaraya kadar çıktı. Takribi 1 sene listelerde yer alan albümle grup hem Atlantik'in iki yakasında mükemmel ve ateşli bir hayran kitlesi kazandı hem de platin plak aldı. Grubun şeytani armonik sesleri ve yaşam tarzları başta bahsettiğimiz tutucu organizasyonlar ve de aile grupları tarafından nefretle izlenmeleri sonucunu doğurdu. Bugüne kadar tüm üyelerinin çoğunluğunun sadık katolikler olmasına rağmen şeytanın kilisesi (Church of Satan) Black Sabbath'ın müziğini kucakladı ve grup üyeleri kendi baglı oldukları kilise tarafından şeytana tapmakla suçlandı. Alkol ve uyuşturucuya dayalı çılgın yaşantıları haklarındakı söylentileri iyice arttırdı ve grup dünyadaki milyonlarca anne ve babanın korkulu rüyasi oldu. Daha sonra aynı yıl Sweet Leaf adli haşhaş taraftarı Into The Void ve Children Of The Grave destanlarından oluşan Master of Reality adlı albumu 1971'in Ağustosunda çıkardılar. Master of Reality Amerikan listelerinde ilk ona girdi ve neredeyse bir sene bestseller olarak kalmayı basardı. `Volume 4` 1972'de yayınlandı. Los Angeles'taki Record Plant'ta kaydedilen albümdeki şarkı sözleri haşhaşin faziletlerini sürmekten kokainin yol açtığı deliliği anlatmaya dönüştü. Aslında bu grubun bir bakımada kendini anlatmasıydı. Bu albümde Supernaut ve Under The Sun gibi orijinal ötesi, güçlü sözlü şarkılara extra olarak melodik yönü ağır basan ve grubun müziksel simgelerinden biri haline gelen Laguna Sunrise ve Cornucopia enstrümentalleri yer alıyordu. Heavy Metal'in onaylı klasiklerinden birisi 1973'de yayınlanan Sabbath Bloody Sabbath, Killing Yourself To Live , Looking For Today ve en son Metallica tarafından coverlanan Sabbra Cadabra gibi tamamen aşmış şarkıları ile Sabbath'ın artık bir firma olduğunun kanıtı olup grup tarihinin zirve noktalarından biridir. Ancak şunu da söyleyebiliriz, bu Sabbath'ın son orijinal albümü ve son klasiğidir. 1975'deki Sabotage yarı istekli bir çaba olmasına rağmen grubun düzenleyiciliği , söz yazarlığındaki ustalıklarını ve yapımcılığını bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. Synthesizers dünyasına talihsiz bir elektronik seyahatti, Techical Ecstasy( 1976) ve grubunda çöküş dönemiydi. Bir yandan grup üyelerinin kişisel yasantıları kontrolden çıkarken diğer taraftan iç gerginlik 8. albümü yazarken dayanılmaz bir hale gelmisşti. 1977'de Ozzy gruptan ayrıldı ve yerine eski Savoy Brown şarkıcısı Dane Walker getirildi. Never Say Die (1978) şarkısından kısa bir sure önce Ozzy gruba geri döndü ve bir sene sonra grubu temelli terk ederek 80 ve 90'larda basarılı bir şekilde tek başına kariyerini sürdürdü. (Kim ne derse desin harika bir solo kariyeri vardır.) Black Sabbath'ın geleceği pekte pembe gözükmüyordu. Eski Rainbow'un solisti Ronni James Dio'yu alan grup 80'lere Heaven and Hell ile ümit verici başladı. Ama Dio'nun 1982'de ayrılmasıyla vokalist pozisyonu bir döner kapıya benzemeye başladı. (eski Deep Purple Ian Gillan, Glenn Hughes ve Tony Martin) 1986'da Butler ve Ward dahi Black Sabbath terk etmişti. Sadece tek orijinal üye kalan lommi 1990'lara kadar albüm çıkarmaya devam etti. 1997'de Osborne, lommi ve Butler Ozzy nin Ozzfest Summer Fest turunda davulda Faith No More dan Mike Bordin'le tekrar sahnedeydiler. 4 Aralık 1997'de Ward Birmingham'daki NEC Konser Salonunda onlara katıldı. (1985'deki Live Aid de bir defalık şov ve 1992'deki kısa bir araya geliş sayılmazsa) bu 20 yıldan beri ilk kez orijinal Black Sabbath tarafından yapılan gercek bir şovdu. Bu şovda önemli noktalardan biriside Sabbath'in ilk günkü gibi heyecan ve istekle çalmasının yanısıra Iommy'nin gözlerindeki gurur parıltısıydi. Şov sonunda yıkılmamış bir komutan edasıyla Iommy, davulunun önünde eğilen Wards ve Ward'in elini öpen bir Ozzy dikkatlerden kaçmıcaktı. Şovdan seçilen ve canlı parçalardan oluşan album 1998'de piyasaya çıkarıldı (Reunion) ve bunu Dünya çapında hâlâ devam etmekte olan bir tur izledi. Grubun Reunion'da yer alan ve bonus olarak düşünülmüş Psycho Man artık ellili yaşlarını aşmış bu dinazorlarin son hitleri idi. Black Sabbath günümüzde hâlâ yaşanan geri kafalılığa bundan tam 30 yıl öncesinden seslenmiş bir gruptur. Şarki sözleri aşktan sevgiden bahsetmeyebilir, kabul belki çok agresiftirler ama onların çocuklukları, yaşamları, hayatın bu agresifliği içinde geçmiştir. Ozzy 8 kardesiyle aynı odada yaşayan, çocukluğunu aynı pantalonla tamamlamış okula gitmesi gereken yaşta Birmigham'in demir madenlerinde, şehir mezbahasında çalışmıştır. Onların hiç bir zaman konserlerinde civcivleri ezdikleri, inekleri patlattıkları görülmemiştir. Bu konuda kayda geçen tek olay Ozzy'nin bir turne dönüşü sabah öten bir horozu tekmelemesi ve bir konserde sahneye atılan bir yarasayı Ozzy'nin oyuncak zannedip ısırmasından ibarettir.


    John Michael Osbourne


    Heavy Metal`in büyük isimlerinden Ozzy Osbourne 3 Aralık 1948`de İngiltere`nin Birmingham kentinde dünyaya geldi. Gerçek adı John Osbourne olan "Ozzy", 1979`da Black Sabbath`tan ayrıldı. Gitarda Quiet Riot`tan Randy Rhodes, Ranbow`dan basçı Bob Daisley ve Uriah Heep`ten davulcu Lee Kerslake ile birlikte ilk albümü Blizzard of Ozz`u 1981 yılında piyasaya çıkardı. Oldukça büyük bir başarı elde eden Ozzy, sahne performansı ile de oldukça büyük ilgi görüyordu. Alice Cooper benzeri bir çizgide ilerliyor, gizemli ve ürkütücü sahnesiyle izleyicileri avcunun içine alıyordu.

    1981 yılında Kerslake ile Daisley ayrıldı, davula Tommy Aldridge, basa da Rudy Sarzo geçti. Bu kadro ile Aleister Crowley`nin otobiyografisi üzerine kurulu olan ikinci albüm "Diary of a Madman" piyasaya çıktı. Ancak 1982 yılındaki turne devam ederken 26 yaşındaki gitarcısı Randy Rhodes bir uçak kazasında öldü ve Ozzy Osbourne psikolojik açıdan büyük bir yıkım geçirdi. Onun yerine geçen Bernie Torme ile turne tamamlandı. Turne sonrası gruba gitarda Night Ranger elemanı Brad Gillis katıldı.

    1982 sonunda grubu yenilemeye karar veren Ozzy Osbourne, gitara Rough Cutt`in eski elemanı Jake E. Lee`yi, klavyeye Don Airey`yi, 1983 ortalarında da Aldridge`in yerine Carmine Appice`i alarak yola devam etti. Bu kadro ile yaptığı "Bark at the Moon", büyük bir başarı elde etti. 1984 yılında Appice ayrıldı ve Aldridge gruba geri döndü. Fakat giderek artan bir başarı elde eden Ozzy Osbourne, alkol sorunu yaşamaya başladı. 1985 yılında Airey ve Aldridge gruptan ayrıldı. Daisley ise sadece stüdyo kayıtlarına eşlik etmek üzere anlaştı. Bunun üzerine Osbourne, grubu başta Phil Soussan, davulda Randy Castillo ile takviye etti ve 1986 yılında "The Ultimate Sin" albümünü yayınladı.

    Jake E. Lee 1987`de gruptan ayrıldı ve yerine genç bir müzisyen olan Zakk Wylde geçti. 1988`de "No Rest for the Wicked" albümünü yaptıktan sonra 1989-1990 yıllarını turnede geçirdi. 1991 yılında "No More Tears" albümünü çıkarttı. 1994 yılında Grammy ödülünü kazanan Ozzy Osbourne, 1995 sonunda Steve Vai`ın da desteğiyle "Ozzmosis" isimli son stüdyo albümünü yaptı, ardından gelen beş yılı konserlerle, konser albümleri ve toplama çalışmalarla geçirdi. Öte yandan Amerika`da şarkı sözlerinden dolayı mahkemeye verildi, ancak sonunda aklandı. Sansür kurullarının daimi hedefi olarak bu tip sorunları sürekli yaşadı, Tommy Aldridge, Randy Rhoads, Brad Gillis, Rudy Sarzo, Carmine Appice, Zakk Wylde gibi rock dünyasının en büyük müzisyenleri ile çalıştı.

    Son dönemlerde, 2001`den beri grup pek değişmemiştir. Grubunda şu isimler yer almaktadır ; Mike Bordin (Davul) Zakk Wylde (Gitar) Rober Trujillo (Bas).

    Özelliklerini ortaya çıkardığı gitarcılarından hemen hemen hepsi iyi örnekler sergileyen elemanlardı ve hepsi isim yapmayı başardı, ancak Ozzy Osbourne`dan ayrıldıktan sonra aynı başarı çizgisini yakalayamadılar. Ozzy Osbourne gerek şarkı sözleri, gerek müzikal yapısı, gerekse sahne dekor ve gösterileriyle rock`ın gelişiminde çok etkin bir rol oynadı ve klasikleşen albümlere imza attı.

    Ozzy Osbourne, aile hayatını MTV`de yayınlanan ve izlenme rekorları kıran "The Osbournes" adlı sitcomda dünya ile paylaşıyor.



    Iron Maiden


    Iron Maiden, 1975 yılında Londra'da kurulmuş bir İngiliz heavy metal grubudur. Grup basçı Steve Harris tarafından kurulmuştur. Bugüne kadar 14 stüdyo albümü yayımlayan grubun toplam albüm satışları kesin olarak bilinmemekle birlikte bu sayı 70 milyonun üzerindedir.

    Grup çeşitli kadro değişikliklerinin ardından kendi adını taşıyan ilk albümü Iron Maiden'ı 1980 yılında çıkarmıştır. Solist Bruce Dickinson'ın gruba katılmasının ardından 1982 yılında yayımladıkları The Number of the Beast adlı albümleriyle Iron Maiden dünya çapında şöhrete erişmiş ve 1980'ler boyunca peş peşe çıkardıkları albümlerle büyük başarı kazanmıştır. 1993 yılında solist Dickinson gruptan ayrılmış ve yerine Blaze Bayley gelmiştir. Bu dönemde grubun albüm satışları belirgin şekilde düşmüştür. Dickinson ve 1989 yılında gruptan ayrılan gitarist Adrian Smith 1999'da kadroya yeniden dahil olmuşlardır. 2006'da piyasaya çıkan grubun son stüdyo albümü A Matter of Life and Death Billboard 200 listesinde dokuz numaraya kadar yükselmiştir.

    Grubun etkilendiği gruplardan bazıları Thin Lizzy, UFO, Deep Purple, Uriah Heep ve Wishbone Ash'tir. Iron Maiden müzik kanalı MTV'nin "tüm zamanların en iyi heavy metal grupları" listesinde dördüncü sırada yeralmıştır.
    Ayrıntılı bilgi için...


    Blind Guardian


    Grup, Blind Guardian ismini almadan önce, 1986 ve 1987 yıllarında Lucifer's Heritage ismiyle iki demo yayınlamıştır.

    İlk albümlerinden başlamak üzere, tüm albümlerinde J.R.R. Tolkien ve diğer fantastik edebiyat yazarlarının etkisi görülmektedir. Bununla birlikte şarkı sözlerinde mitolojik unsurlar ve efsanelere de bolca rastlanmaktadır.

    İlk albümleri Battalions of Fear ile Somewhere Far Beyond albümlerine kadar müziklerinde daha çok speed metal etkisi görülürken, 1995 çıkışlı Imaginations From The Other Side albümleriyle birlikte power metal tarzına kaymıştır. Beşinci albümleri Imaginations From The Other Side ile birlikte müzikleri daha karışık bir hal almıştır. Bunda da kuşkusuz şarkılarında geniş yer verdikleri koro ve orkestral düzenlemelerin payı büyüktür.

    Grubun dünya çapında üne kavuşmasıysa, Avrupa ve Japonya turnelerinden sonra olmuştur. And Then There Was Silence isimli tek şarkılık çıkışı 14 dakikalık uzunluğuna rağmen İspanya listelerinde 1. Kanada listelerinde yedinciliğe kadar yükselmiştir.

    Özellikle solistleri Hansi Kürsch, metal müzik alanında en iyi vokalistlerden biri olarak görülmektedir. Kendisinin operatik vokalleri, Blind Guardian'ın başarısında büyük paya sahiptir.

    Grubun solisti Hansi Kürsch, Jon Schaffer[1]le birlikte Demons and Wizards adlı projeyi gerçekleştirmiştir.

    Grubun kurulmasından sonra 2005 yılına kadar geçen 20 yıllık süreç boyunca, çizgilerini değiştirmemişlerdir. Fakat grup içinde oluşan bazı anlaşmazlıklar sonucu davulcu Thomen Stauch gruptan ayrılmıştır. Yerine Temmuz 2005'te Frederik Ehmke gruba katılmıştır.

    2006 yılında çıkması beklenen A Twist In The Myth albümünün kayıtları bitmiştir. Albüm hakkında fikir veren single Fly ise birkaç ay önce piyasaya sürülmüştür. Albümün promosyon kaydı ise internete sızmıştır. Albümün çıkış tarihi olarak Eylül 2006 verilmiştir.

    Grup 14 Mayıs 2006 günü, İstanbul Maslak Venue'de bir konser vererek Türk sevenleriyle ikinci defa buluşmuştur.

    Grup üçüncü kez, üç farklı şehirde (04 Mayıs 2007 günü İzmir Ooze Venue'de, 05 Mayıs 2007 günü Ankara ODTU-Visnelik'te ve 06 Mayıs 2007 günü İstanbul Maslak Venue) bir konser vererek Türk seyircisi ile tekrar buluşmuştur.

    Grup 2008 yılı için, bir orkestra albümü çıkartmayı planlamaktadır.






    Paylaş
    Mesaj DRAGUT tarafından (11-02-2010 Saat 03:35 ) değiştirilmiştir.



  2. #2
    Oyuncu

    Üyelik tarihi : Oct 2008
    Mesajlar : 74
    Tecrübe Puanı 10
    Tecrübe Puanı Gücü : 11

    Standart



    güzel olmuş elinize sağlık ayrıca yanlış anlaşılmasın gösterişçi gibi görünmek istemem amacım yardım etmek sadece ama 1-2 eksik var diyebilirim mesela iced earth çok iyi bir gruptur.
    en klasik metal grubu metallica :)
    judas priest konmalıydı bence
    ve megadeth, slayer, rammstien, manowar, orphaned land

    çok oldu gibi :)






    Paylaş

  3. #3
    Yeni Oyuncu

    Üyelik tarihi : Oct 2008
    Mesajlar : 7
    Tecrübe Puanı 10
    Tecrübe Puanı Gücü : 11

    Standart



    Kesinlikle Iced Earth eksik :) Blind Guardian'ın yanında olmalı :)






    Paylaş

  4. #4
    Aktif Oyuncu

    Üyelik tarihi : Jun 2009
    Mesajlar : 332
    Tecrübe Puanı 10
    Tecrübe Puanı Gücü : 11

    Standart



    Arkadaşım buraya sanki Slipknotu alma zamanı geldi geçiyor gibime geldi.






    Paylaş
    The Three Hunters
    :mmorpg:
    Spearwolf ~ Eloscar ~ Guthrath
    2 HUNTER , 1 WARDEN


    The Lord of the Rings Online

    Server:Windfola
    Nickname:Guthrath
    Class:Warden

  5. #5
    Usta Oyuncu

    Üyelik tarihi : Apr 2009
    Mesajlar : 3.419
    Tecrübe Puanı 773
    Tecrübe Puanı Gücü : 100

    Standart



    stem yok






    Paylaş

  6. #6
    Aktif Oyuncu

    Üyelik tarihi : May 2011
    Mesajlar : 280
    Tecrübe Puanı 10
    Tecrübe Puanı Gücü : 11

    Standart



    johan hegg.






    Paylaş

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Turnuval Yasal Uyarı!

Turnuval Bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Web sitemizi kullanmaya devam ederek, turnuval.com hizmetlerini sizlere daha iyi sunabilmek amacıyla kullandığımız cookie'ler (çerezler) ve kişisel verilerinizle ilgili Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş olursunuz.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557