Asıl adı Robert Bartleh Cummings olan Rob Zombie, 1965’te Amerika’nın Massachusetts eyaletinde dünyaya geldi. Küçük Robert; The Ramones, The Misfits, Black Sabbath, Judas Priest gibi grupları dinleyerek büyüdü. Müzikle uğraşmaya başlayana kadar farklı işlerde çalıştı ve 1985’te White Zombie grubunu kurdu. İsmini baş rolünü Bela Lugosi’nin oynadığı 1932 yapımı filmden alan ve 10 seneden fazla birlikte müzik yapan grup, 1988 yılında Rob Zombie’nin ilk solo albümünü çıkarmasından kısa bir süre sonra dağıldı.

1996’da Alice Cooper ile birlikte "Hands of Death (Burn Baby Burn)" şarkısına imza atan Rob Zombie, bu şarkıyla Grammy'de “en iyi metal performans” ödülüne aday oldu. 1998 senesinde solo çalışmaları için gerekli kadroyu oluşturmak için kolları sıvayan sanatçı ilk olarak White Zombie’deki grup arkadaşı John Tempesta’yı davulcu olarak aldı. Ardından gitara Mike Riggs, bas gitara ise Rob Nicholson (Blasko) geçti. Sanatçının ilk solo albümü “Hellbilly Deluxe”, Scott Humphrey prodüktörlüğünde bu kadro tarafından kaydedildi. "Dragula", "Living Dead Girl" ve "Superbeast" gibi hit parçaları bulunduran albüm Amerika’da 3 milyonluk satış rakamı yakalayarak büyük bir başarıya imza attı. Böylelikle White Zombie kesin olarak dağılmış oldu.

Albümün tanıtımı için aralıksız konserler veren Rob Zombie, 1999 senesinde “Hellbilly Deluxe” albümünde bulunan parçaların remix’lerinden oluşan “American Made Music to Strip By”ı piyasaya sürdü. Zombie’nin bir sonraki çalışması “The Sinister Urge” ismiyle 2001’de yayımlandı. Prodüktörlüğünü yine Scott Humphrey’nin yaptığı albümden seçilen single’lar "Never Gonna Stop (The Red Red Kroovy)", "Feel So Numb" ve "Demon Speeding" parçaları oldu. 2003’te piyasaya sürülen “Past, Present & Future” albümü ise sanatçının hem White Zombe’yle birlikte yaptığı şarkıların hem de solo çalışmalarının en iyilerinin biraraya getirilmesiyle oluştu. Albümde birkaç cover ve daha önce yayınlanmamış şarkı da yer aldı.

Rob Zombie 2002-2003 dünya turnesini gerçekleştirirken Mike Riggs ve JohnTempesta grubu bırakarak “Scum of the Earth” ismini taşıyan yeni bir grup kurdular. Onların bu ani kararı yeni albümle birlikte gelecek olan yeni turne planını da etkilemiş oldu. 2003-2005 yılları arasında müziğe ara veren Zombie, oldukça başarılı olan “House of 1000 Corpses” ve “The Devil's Rejects” filmlerini yazıp yönetti. 2005’te ise eski Marilyn Manson gitaristi John 5 ile Alice Cooper’ın davulcusu Tommy Clufetos’un gruba dahi olmasıyla “Educated Horses” albümünün çalışmalarını hızlandıran Roz Zombie, bu albümde daha deneysel bir tarz oluşturdu. 2006’da piyasaya sürülen albümden seçilen "Foxy Foxy", "Let It All Bleed Out" ve "American Witch" single’ları sanatçının eski parçalarına göre daha neşeli ve daha az korku içieren şarkılardı. Eski albümlerinde bir korku abidesi gibi ortaya çıkan Rob Zombie, artık normal kıyafetler giyiyor ve daha az korku öğesi kullanıyordu.

2006’da çıkan yeni bir toplama albümün ardından canlı performanslardan oluşan bir cd piyasaya süren sanatçı, Educated Horses turnesinden sonra Rob’un gruptan ayrılması üzerine geçici olarak Piggy D.’yi gruba dahil etti. Bu arada sinema çalışmalarına devam eden Zombie, 2007 yapımı Grindhouse filmine katkıda bulunurken, aynı sene ünlü Halloween filmini yeniden hayata döndürdü.

2008’in Şubat ayında Myspace’teki blog’undan hayranlarına seslenen sanatçı, çok yakında yeni bir albümle döneceğinin müjdesini verdi.