Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: NBA 2K10 TR İnceleme FULL!

  1. #1
    Emekli Yetkili

    Üyelik tarihi : Oct 2008
    Mesajlar : 6.089
    Tecrübe Puanı 1357
    Tecrübe Puanı Gücü : 100

    Standart NBA 2K10 TR İnceleme FULL!



    NBA 2K10 TR İnceleme FULL!

    NBA’de 2009/2010 sezonun başlamasıyla birlikte basketbol tutkunları özledikleri yıldızlarla hasret giderdiler. 2K serisinin son oyununu iple çekenler için de bekleyiş sona erdi. Basketbol ve oyun severler, müjdemi isterim; 2K bu sezona da bomba gibi giriyor…

    Geçen yıl PC’ye ilk defa, 2K9 ile çıkan seri, 2K Sports’un bilgisayar oyuncuları tarafından bol bol dua almasını sağlamıştı. Standartları altüst eden oyun, doğal olarak bu senenin beklenti çıtasını oldukça yukarılara taşıdı. Serinin 10. yıl dönümünde, kapak için geçen sene ‘Finallerin en değerli oyuncusu’ olan Kobe Bryant’la anlaşan firma, beklentilerimizi daha da tahrik etti. Beklediğimize, övdüğümüze, sevdiğimize değdi mi, işte Kobe, işte NBA 2K10.

    'Where Amazing Happens’

    Daha oyuna ilk adımınızda NBA atmosferi sizi içine alıyor, bir spikerin maç esnasında Kobe’nin son saniye attığı basketi anlatması ve bunun eşliğinde ‘gaz’ bir parça ile karşılanıyorsunuz. O da ne, NBA’de oynanan maçların skorları ve günün maçları, nba.com ile ortak çalışıyor 2K10 anlaşılan. İsterseniz günün maçlarını güncel kadrolar ve takım içeriğiyle oynayabiliyor, bir önceki güne ait maçların istatistiklerini görebiliyorsunuz, basit ama hoş bir detay.

    Yapımda bulunan müzikler geçen seneye göre çok daha kaliteli, Adam Tensta-‘My Cool’, Matisyahu-‘One Day’ gibi güzel parçaların yanında NBA’in olmazsa olmazı Kanye West ve Young Jeeyz’nin leziz parçası ‘It’s Amazing’i dinledikten sonra yerinde duramayacağınızı garanti ediyorum. Siz yerinizde duramazken menünün sizi bin bir zahmete sokması da muhtemel olaylar arasında. Kullanışsız ve konsol tuşlarına ayarlı olan menüler, kafanızı bir süre karıştırabilir. Göze çarpan değişikliklerle devam edelim, ‘My Player’ ve ‘Online’ sekmeleri menünün yeni üyeleri. Geçen seneden bildiğimiz ‘Blacktop’, ‘Season’, ‘Playoffs’ ve ‘The Association’ yerlerinde duruyor. 2K9’u bilmeyenler için biraz bahsedelim bu eski elemanlardan.
    ‘Blacktop’ modunda smaç ve üçlük yarışması, 1’e 1 veya 5’e 5 sokak basketbolu gibi seçenekler bulunuyor. ‘Season’da ise bir takım seçiyor ve NBA sezonuna katılıyorsunuz, ‘Playoffs’ sadece eleme mücadelesini içeriyor. ‘The Association’ da normal sezona göre daha çok detay bulunuyor, takımınızı seçtikten sonra görev dağılımı yapıyorsunuz. Kontrolü tamamen elinize alabilir veya asistanlarınıza bazı görevleri yükleyebilirsiniz. Oyuncularınızı takaslarda kullanabilir, kadronuza yeni oyuncular dahil edebilirsiniz. Sözleşmelere ve ‘Salary Cap’e dikkat etmeniz gerekiyor tabi. Takımınızın bütçesini aşmamanız ve gelecek senelere pay bırakmanız lazım.

    Maçlardaki taktiksel kontrolü de otomatik sistemle paylaşabilirsiniz, molaları ve oyuncu değişikliklerini takım koçu yapabiliyor. Yorulan oyuncuları çıkarıyor veya rotasyona göre değişiklikler yapıyor. Eğer oyuncuları gereğinden fazla koşturursanız ki yeni koşu sistemine alışana kadar bu durumla karşılaşmanız an meselesi, koç rotasyondan sapmak zorunda kalıyor. Oyuncularınızı istediğiniz gibi oradan oraya koşturamayacaksınız artık, turbo bar buna engel getiriyor. Oyuncunun attığı depara bağlı olarak barda düşüş oluyor ve depar göstergesi bittiği zaman oyuncunuz yavaşlıyor, bu esnada hızlı koşmaya çalışırsanız genel enerji seviyesi hızla düşmeye başlıyor. Bu da depar seviyesini azaltıyor ve oyuncu daha az süreyle hızlı koşmak zorunda kalıyor. Oyuncularınızı doğru zamanlarda depara kaldırmalı ve sürekli top sürmek yerine pas trafiği oluşturmalısınız.

    Gerçekçilik adına yapılan yenilikler turbo barla sınırlı değil, oyuncuların puanlarında da oldukça düşüş var. Özellikle geçen seneyi kötü geçiren yıldızlara hiç acımamış yapımcılar, geçen sene sakatlıklar nedeniyle yoklara oynayan T-Mac’in ‘rating’i 77’ye düşürülmüş mesela, 99’luk oyuncu ise artık yok. En yüksek puan Kobe’ye verilmiş ki şaşılacak bir durum yok açıkçası. Sadece puanlarda kalmamış düşüş, oyuncular artık daha insanımsı bir hale bürünmüşler. Herkesin arasına dalıp skor yapabilecek, olağanüstü smaç basabilecek, el üstünden zor pozisyonlarda şut sokabilecek oyuncu sayısı azalmış. Oyun biraz zorlaşsa da daha gerçekçi olmuş.

    Özellikle yıldız oyuncuların hareketleri tıpkı gerçek haline uygun yapılmış. 2K9 incelemesinde bahsetmiştim Lebron’un tırnaklarını yeme olayından, bıraktığımız gibi her şey, Lebron hala tırnaklarını yiyor, ne zaman büyüyecek bu çocuk? Mesela Kobe Bryant önce post-up yapıp daha sonra geri çekilerek şutlar atıyor, tıpkı gerçekteki gibi. Gasol sırtına aldığı rakibini çabuk ayaklarıyla etkisiz hale getiriyor ve Dirk Nowitzki suratındaki ele rağmen ‘fade-away’ imzasını bırakıyor. Önceki oyunda şutlarınıza, turnikelerinize, hatta geri çekilerek attığınız toplara çok kolay blok geliyordu. Geri çekilerek en iyi şut sokan Kobe ile bile blok yiyorduk. Yao Ming uçan kaçanı tokatlıyordu aynı zamanda, boyundan ötürü. Gerçekte ise boyuna oranla çok da iyi bir blokçu değildir kendisi, aksine iyi blok yer. 2K10’da bu olaya da çözüm getirilmiş, bir oyuncuyu bloklamak, hele ki bir şutu bloklamak eskisi kadar kolay değil. Bir diğer sık karşılaşılan durum da ikili sıkıştırmalar sonucunda hava atışı düdüğünün gelmesiydi. Bu hata da giderilmiş, özellikle iyi oyuncular ikili sıkıştırmaya rağmen topu saklayabiliyor veya yakınındaki takım arkadaşına pas verebiliyor.

    2K Sports bu sene dersine gerçekten iyi çalışmış, özellikle oyun yapısındaki hatalar büyük oranla düzeltilmiş. ‘Fake’ atma, ‘Goaltending’ ve ribauntlar elden geçirilmiş, top ayağa çarptığı zaman da oyun durduruluyor hakemler tarafından artık. Pas alışverişi konusunda hala aksaklıklar mevcut, pas aralarına girmek çok kolay. Ayrıca atağa kalkarken saçma sapan pas tercihleri yüzünden bir anda hızlı hücuma maruz kalabilirsiniz, siz yakınınızdaki oyuncuya pas atmak isterken bir anda en uçtaki oyuncuya gönderiveriyorsunuz, ne olduğunu anlamadan da sayıyı yiyorsunuz.
    Hilesiz Oyun

    Maçın son saniyeleri, skorlar eşit ve top sizde. Topu iyi kullanıyor ve rahat bir şut gönderiyorsunuz, ancak top girmiyor. Daha sonra rakip atağa kalkıyor, çok iyi savunma yapıyorsunuz ancak el üstünden giren şut nedeniyle maçı kaybediyorsunuz. Her ne kadar sinir bozucu olsa da gerçekte yaşanmayacak bir şey değil. Ancak bu sürekli olarak gerçekleşirse, normallikten çıkar ve sadece sinir bozucu olur. 2K9’un birçok oyuncuyu fıtık eden bir özelliğiydi bu. Kritik dakikalarda yapay zekanın olmayacak şutları sayı olur, sizin oyuncularınız bomboş turnike bile atamazdı. Ribauntları rakip alır veya topunuzu çalardı. Bunun adı hileydi düpedüz, yapay zekanın kullandığı bir hile.

    2K10 bu tür hileleri de ortadan kaldırıyor, rakipleriniz de artık kritik dakikalarda şut kaçırabiliyor, her hücum ribaundunu el koymuyor ve basit hata yapabiliyor. Oyunun kolaylaştığını falan düşünmeyin sakın, sadece hileden arındığını ve daha gerçekçi bir hal aldığını söylemeye çalışıyorum. Çünkü yapay zeka oldukça geliştirilmiş, rakipleriniz çok iyi hücum varyasyonları uyguluyor, bazen ikili oyunlarla, bazen akıllı paslaşmalarla sonuca gidiyor. Özellikle güçlü bir takım ise rakibiniz, savunma yapmak yerine şiir gibi atakları anlamaya çalışıyorsunuz zaman zaman. Bunun yanında iyi savunma yapıyorlar ve potaya kolay kolay yaklaştırmıyorlar sizi.
    Geliştirilmiş yapay zekaya karşı size de bir takım avantajlar sunuluyor oyunda. Hızlı ve iyi oyuncularla karşınızdaki oyuncuyu geçebiliyorsunuz artık, ayrıca ‘crossover’ ve ‘spin’ hareketleriyle de adam eksiltmek daha kolay. İyi top dolaştırarak da rakibinizi yorabilir, boş şut şansı yakalayabilirsiniz. 2K9’daki gibi her boş şutun girmediğini de söylemem gerekiyor, tıpkı gerçekteki gibi oyuncular bazen boş şutları kaçırabiliyorlar.

    Görsel anlamda 2K9 oldukça iyi olmasına rağmen, yapımcılar bunun üstüne bir şeyler katmayı başarmış. Parke üzerindeki yansımalar çok daha iyi, oyuncuların fizik modellemelerindeki ufak tefek hatalar giderilmiş. Yüz çizimi konusunda hala yeterli değil oyun, kapakta olmasına rağmen Kobe’yi benzetebildiklerini söyleyemem geçen seneye göre daha iyi olsa da. Hala bir takım görsel hatalar var, ‘içinden geçme’ sorunu gibi, bir de Carlos Arroyo’nun yüzü beyaz fakat kolları siyah tene sahip, bu hata mı şaka mı çözemedim. Fakat bir yenilik var ki bu hataları örtbas edecek kapasitede, artık formalar sert bir cisim görüntüsünden uzak. Yapımcılar polyester liflerin nasıl madde olduğunu anlamışlar ve kumaşın hareket hissini oyuna yansıtmışlar. Şortların ve tişörtlerin hareket etmesi gerçekten çok hoş gözüküyor. Grafiklerin daha kaliteli hale gelmesiyle birlikte optimizasyon sorunu ortaya çıkmış maalesef. 2K9’u 58 ‘fps’ ortalamayla oynarken, 2K10’da 30 ‘fps’ üstünü göremedim.

    Grafiklerin yanında seslerde de önemli adımlar atılmış, seyirciler kritik sayılarda, önemli bloklarda müthiş tepki veriyor. İstenmeyen düdüklerde hakeme tepki gösteriyor, rakip takım atak yaparken rahatsız edici uğultuya başvuruyor. 2K serisindeki seyircilerden bahsetmeye pek gerek yok zaten, oyundaki etkinlikleri takdire şayan. Rakip takım oyuncusu faul çizgisine geldiği zaman bile ellerindeki çubukları sallayarak dikkatini dağıtmaya çalışıyorlar. Kendinizi gerçek bir NBA maçında hissetmemeniz için hiçbir sebep yok anlayacağınız.

    Yeni Modlar

    FIFA’da ‘Be a Pro’ ve PES’te ‘Become a Legend’ ile futbolculuk hevesini alanlar için 2K10 ‘My Player’ moduyla basketbol kariyeri sunuyor. Tıpkı yukarıda bahsettiğim modlar gibi burada da işe karakter oluşturma ekranıyla başlıyoruz. Pozisyon, boy ve kilo, surat tipi ve bunun gibi özellikleri belirliyorsunuz. Seçtiğiniz pozisyon ile boyunuz arasında uyum sağlamanız sizin için iyi olur, kısa bir oyuncuyla forvet pozisyonunda başarıyı yakalamak zor. Ayrıca oyun yapınıza göre oyun stilinize karar veriyorsunuz, skorer, üçlükçü gibi stiller var ve hangisini seçerseniz oyuncunuzun özellikleri ona göre şekilleniyor. Kariyerimizin daha başında olduğumuzdan karakterimiz, çok fazla yeteneğe sahip değil.

    Herhangi bir takım tarafından yaz kampına çağrılıyoruz, burada deneme süreci başlıyor. Eğer beğenilirsek ki bu çok zor, takım sizi antrenman kampına dahil ediyor. Takım sizi istemezse başka takımların antrenman kampına katılabiliyorsunuz. Yine başarılı olamazsanız ‘D-League’ yani ‘NBA Development League’e doğru yol alıyorsunuz. Burada yeteri kadar gelişme gösterdikten sonra NBA takımları sizi denemeye alıyor tekrar. Başarlı olursanız ‘draft’ zamanını beklemeye başlıyorsunuz.
    Anlattığıma bakarak ‘e çok kolaymış’ diyebilirsiniz, hiç de öyle değil. Oyuncunuzun yetenekleri kısıtlı olduğundan her istediğinizi sahaya yansıtamıyorsunuz öncelikle. Ayrıca gerçekçi olması için yapımcılar daha toy olan bu oyuncuların mücadele gücünü düşük tutmuş, yani rakipleriniz genelde sizden daha üstün olacaklar. Kendinizi geliştirmeniz için çok maça çıkmak ve antrenman yapmak zorundasınız. Maçlarda sergilediğiniz performans ile yetenek puanı kazanıyor ve bu puanlarla oyuncunuzu özelliklerini geliştirebiliyorsunuz. Ayrıca sınırlı sayıda bireysel çalışma hakkınız oluyor ve bu çalışmalarda başarılı olursanız yine yetenek puanı kazanıyorsunuz.

    Maçlarda koçunuzun sizi beğenip beğenmediğini, işe yarar bir şeyler yapıp yapmadığınızı nasıl anlayacağınıza gelirsek, bunun için güzel bir sistem geliştirilmiş. Sol üst köşede bulunan harf sizin başarı notunuz, maç içinde yaptığınız olumlu veya olumsuz hareketler, o notun ne yönde değişeceğine karar veriyor. İyi pas tercihi, asist, ribaunt, top çalma, doğru pozisyon edinme ve buna benzer hareketler size (+) puan kazandırırken, top kaybı, kötü şut tercihi, yanlış yerde pas isteme, tuttuğunuz oyuncunun sayı atması hanenize (-) olarak geçecek. Ayrıca maçtan önce size bazı görevler veriliyor, %40 saha içi isabet oranı yakala, rakibi 10 sayının altında tut gibi. Bunları da yerine getirirseniz ekstra yetenek puanı kazanıyorsunuz.
    ‘My Player’ bölümünde de yapımcılar gerçekçiliği ön planda tutmuş, genç bir oyuncudan kahraman olması beklenemez, bu nedenle siz kariyerinizin başlarındayken kimse sizin maç kurtarmanızı umut etmeyecek. Sizden istenilen iki şey var; doğru oynamak ve takıma ayak uydurmak. Gereksiz yere şutlar atmak, oyuncunuzu zorlamak, takdir görmenizi sağlamaz aksine gözden düşürür sizi. Zaten ekranın sağ altında bulunan ‘Insider’ amcaya kulak verirseniz başarıyı yakalarsanız.

    ‘Online’ mod da, bir diğer yeni bölümü 2K’nın. Bu bölümde ‘Online’ liglere katılabiliyor veya kendi liginizi kendiniz oluşturabiliyorsunuz. Gerçek rakiplerle birlikte mücadele verip, kendi aranızda takaslar yapabiliyorsunuz. Ayrıca ‘Leaderboard’ sayesinde gerçek arenada kim daha çok maç kazanmış, kim daha çok puan kazanmış görebiliyorsunuz.
    Bir Son Saniye Basketi Daha

    2K9’da bulunan hataların birçoğu giderilmiş ve oyunun kalitesini oldukça arttıran yenilikler eklenmiş. ‘Online’ oynayabilme ve liglere katılabilme imkanı, ‘My Player’ modu fazlasıyla vaktinizi alacak. Kontrol tuşlarını ayarlamadaki sıkıntılar, karışık ve kullanışsız menüler ve ufak tefek hatalar dışında bir eksiği bulunmayan yapım, yine grafikleriyle göz ziyafeti verecek. NBA’de sezon başladı, siz de kendi sezonunuza başlayın artık. Rahatlıkla söyleyebilirim ki, 2K Sports daha iyisini yapana kadar, en iyisi 2K10…


    Sistem Gereksinimleri:


    *Intel Core 2 Duo 2.8 GHz
    *1 GB Ram/2 GB Vista

    *8GB HDD
    *256 MB Pixel Shader 3.0 Destekli + GeForce 7800 ve üzeri..
    *DirectX 9.0 ve üzeri..






    Paylaş



  2. #2
    Aktif Oyuncu

    Üyelik tarihi : Mar 2009
    Mesajlar : 309
    Tecrübe Puanı 10
    Tecrübe Puanı Gücü : 11

    Standart



    Pc Pek Kaldırmıyor 2009 ve sonrası NBA'ları






    Paylaş

  3. #3
    Emekli Yetkili

    Üyelik tarihi : May 2009
    Mesajlar : 7.723
    Tecrübe Puanı 1469
    Tecrübe Puanı Gücü : 100

    Standart



    oynamayı öğrenemedigim tek oyun 2k1o






    Paylaş
    South of Heaven

  4. #4
    Usta Oyuncu
    LIONDADDY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi : Oct 2008
    Mesajlar : 3.643
    Tecrübe Puanı 10000
    Tecrübe Puanı Gücü : 100

    Standart



    Mehmetin oyunu ;D






    Paylaş

  5. #5
    Emekli Yetkili
    M4K1F - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi : Feb 2006
    Mesajlar : 13.851
    Tecrübe Puanı 10000
    Tecrübe Puanı Gücü : 100

    Standart



    Mehmet'in Gezegeni
    Yalnız 2K9 Da Seyirciler Aklımı Karıştırıyordu






    Paylaş
    Merhaba ben Goethe. Daha önce de gelmiştim.

  6. #6
    Emekli Yetkili

    Üyelik tarihi : Oct 2008
    Mesajlar : 6.089
    Tecrübe Puanı 1357
    Tecrübe Puanı Gücü : 100

    Standart



    Bence güzel bir oyun yapmışlar bakalım beyencekmiyim :) 2k9 pek iyi değildi...






    Paylaş

  7. #7
    Usta Oyuncu

    Üyelik tarihi : Aug 2010
    Mesajlar : 2.615
    Tecrübe Puanı 3439
    Tecrübe Puanı Gücü : 100

    Standart



    Serinin en iyisi , tavsiyemdir...






    Paylaş
    !!!

  8. #8
    AnL
    Hiperaktif Oyuncu

    Üyelik tarihi : Jan 2009
    Mesajlar : 985
    Tecrübe Puanı 10
    Tecrübe Puanı Gücü : 11

    Standart



    harika bir oyun. ntvspor açık gibi pcde:)






    Paylaş
    Ben Messican , Bordomavi`Messi veya AnL ` TR
    Emekli Efsane Fifa 2007 Ustası, Şimdi ise Aktif CODMW3 Ustası:)
    "Bahaneni Alayım'' la da tanıyabilirsiniz;)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Turnuval Yasal Uyarı!

Turnuval Bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Web sitemizi kullanmaya devam ederek, turnuval.com hizmetlerini sizlere daha iyi sunabilmek amacıyla kullandığımız cookie'ler (çerezler) ve kişisel verilerinizle ilgili Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş olursunuz.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557