NBA'de dün gece 3 play-off karşılaşması oynandı.. Gecenin en merak edilen sınavında Los Angeles Lakers'ı ağırlayan Oklahoma City Thunder seride farkı azaltmayı başardı..



Ford Center'da Los Angeles Lakers'ı ağırlayan Oklahoma City Thunder, rakibini 101-96 yendi ve serideki ilk galibiyetini alarak durumu 2-1'e getirdi.

Tarihinde ilk kez bir play-off maçına ev sahipliği yapan Thunder'da, eski şut formunu tekrar yakalayan Kevin Durant, 29 sayı 19 riubaunt ile oynadı ve takımının galibiyetinde büyük rol üstlendi.

Thunder'ın maçtaki son 23 sayısından 22'sini, Durant ile Russell Westbrook attı. Westbrook, 27 sayı 8 ribaunt ile gecenin bir diğer başarılı oyuncusu oldu.

Lakers'da ise Kobe Bryant 24 sayı, Pau Gasol 17 sayı 15 ribanut ile oynadı.

NBA'de yılın antrenörü seçilen Oklahoma City Thunder'ın çalıştırıcısı Scott Brooks, maçtan önce plaketini aldı.

Bulls: 108 - Cavaliers: 106
Gecenin bir diğer maçında, evinde oynadığı ilk iki maçı kazanan Cleveland Cavaliers, Chicago Bulls'a konuk oldu.

Chicago, 21 sayıyla öne geçtiği maçta farkın bire inmesine rağmen maçı zor da olsa 108-106 kazandı ve seride durumu 2-1'e getirdi.

Ev sahibi ekipte Derrick Rose 31, Kirk Hinrich 27 sayıyla oynadı. Hinrich, serbest atışlarda yüzde 80,9 başarı oranıyla kariyer rekoru kırarken, maçın bitimine 26 saniye kala kaçırdığı iki serbest atışla takımını zora soktu. Son dakikası oldukça çekişmeli geçen maçta Cavaliers'in yıldız oyuncusu LeBron James, 39 sayı ile oynadı. James, 13 sayıyı son çeyrekte attı.

Trail Blazers: 89 - Phoenix: 108
Gecenin bir diğer kazanan takımı, Portland Trail Blazers'i deplasmanda 108-89 yenen Phoenix Suns oldu. 42 sayıyla play-off kariyer rekorunu kıran Jason Richardson, Suns'a galibiyeti getiren isim oldu.

Phoenix, maçta farkı bir ara 31 sayıya kadar çıkarttı. Toparlanan Portland, farkı 11 sayıya kadar indirse de, misafir takım son çeyrekte daha iyi bir oyun sergiledi ve maçı 19 sayı farkla kazanarak seride 2-1 öne geçen taraf oldu. Portland taraftarlarının, ilk devrenin sonunda 29 sayı farkla soyunma odasına giden oyuncularını yuhalamaları dikkati çekti.

Phoenix'de bir diğer skorer oyuncu, 20 sayıyla oynayan Amare Stoudemire oldu. Takım arkadaşı Steve Nash, geceyi 13 sayı 10 asistle tamamladı. Evsahibi takımda ise LaMarcus Aldridge 17, Jerryd Bayless 14 sayıyla oynadı.