Ya çalışıyor ya da okuyorsunuz ancak her ne olursa olsun bir şekilde oyunları oynama fırsatını yakalıyorsunuz. Bir oyuncu için yaşanabilecek en kötü şey kurak bir dönemdir. Resmen damarlarındaki byte'lar kurumaya başlar ve mutsuz bir hal alır, öte yandan pek çok ülkede sorun olmasa da bizim ülkemizde ne yazık ki bu kurak mevsimlerin aksine bolluk bereket dolu dönemler de çok zordur. Nitekim hepimizin cebinde tomarla dolar yok değil mi? Değil mi? Niye gülüyorsunuz yahu?

Neyse konumuza dönecek olursak, şunun farkındayız ki eylül ve ekim ayları da oldukça neşeli geçecek ancak bu sene kasımın farklı bir yeri var. Nitekim yıla damgasını vuracak ve belki de kendi türünün en iyisi olacak oyunların pek çoğu bu ayda çıkacak. Peki bilin bakalım bu kasım bize kaça patlayacak?




İlk önce Skyrim'den başlayalım, kendisi Steam'de de şaşkın gözlerle gördüğümüz gibi 60 dolarlık bir fiyata sahip. Evet Bethesda özellikle Creation Engine ile kendini aşıp, harika bir oyun yapmış gibi gözüküyor ancak dolar da durmadan yükseliyor arkadaş.



İkinci oyun için PC'cilerin korkmasına gerek yok çünkü Uncharted 3'ten bahsediyoruz. Nathan Drake'in müthiş ve heyecan dolu macerasında hazineler, eski sırlar, antik hikayeler peşinde koşarken bilet parasını da ödemek gerekiyor. Trink! Bir 60 dolar daha. Hayırlı işler.Bunun yerine müzeye mi gitseydik yahu?



Call of Duty Modern Warfare 3 diyerek üçüncü oyunumuzu açıklıyorum. Savaş, özellikle günümüz savaşları pahalıdır, hem de çok pahalı. Bir füze fırlatmak bile binlerce dolara mal oluyor, dolayısı ile onun oyununu yapmak da maliyetini en düşük 60 dolara kadar yaslıyor. Oyunda ne ile uğraşacağımızı bilmiyoruz ancak gerçek hayatta açlık ve sefalet kapıda gibi geliyor bize. Etti mi sana 180, dolar olarak.



Şimdi bu arkadaşın kardeşini de işin içine koyalım mı? Evet, aslında Battlefield 3 teknik olarak ekim ayında çıkıyor ancak 25 ekim, kasım ayına o kadar yakın ki o yüzden saf dışı etmek istemedik ancak siz "opsiyonel" seçeneğini kullanıp bu oyunu listenin dışında tutabilirsiniz. Her neyse sonuç daha dördüncü oyun ama toplamda 240 dolar.



Şimdi ben kişisel olarak Ezio'nun tüm hayatını oynayıp kıytırık 60 dolar için son dönemlerini kaçırmam. Ama hepimiz AC hayranı değiliz tabi ki, fakat bana söyleyin kim bu sessiz kahramanın hikayesini bitirmek istemez? Evet bir 60 dolar daha ve toplam rakam 300$!

Daha bunların yanında Halo: Combat Evolved Anniversary - $40, Lord of the Rings: War in the North - $60, Zelda: Skyward Sword - $50, Saints Row: The Third - $60 gibi oyunlar var. Eğer bu son listede de sizin istedikleriniz varsa vay halinize. Bu yazıyı yazdığım sırada hafta sonu olduğu için dolar hareketi bırakmış ve 1.75'te durmuştu. Bu durumda diyelim ki sadece bahsettiğimiz beş oyunu alacak olsanız bile toplam ödemeniz gereken para 300 dolardan 526 TL!

Kumbaraları hazırlayın beyler. Bu kış zor geçecek.