Gamescom 2011'de Namco Bandai tarafından Dark Souls'a hiçbir DLC'nin hazırlanmayacağı haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Oyuncular geliştirici From Software'den bir açıklama beklerken, bu açıklama Namco Bandai tarafından geldi. Açıklamaya göre Daisuke Uchiyama, Namco'nun dağıtım müdürü, Dark Souls'un tam olarak hazırlanmış bir oyun olduğunu ve hiçbir eklentiye ihtiyaç duymayacağını söyledi.



Uchiyama, "Gamescom'da açıkladığımız üzere Dark Souls için hiçbir DLC düşünmüyoruz. Oyun gerçekten harika bir dengeye sahip ve oldukça başarılı düşman yerleşimleri ve harita tasarımlarıyla öne çıkıyor. Oyunla ilgili en büyük uğraşımız oyunun dengesi olduğundan ve piyasaya süreceğimiz herhangi bir DLC bu dengeyi bozabileceğinden kesinlikle DLC üretmeyi düşünmüyoruz."

"Tabii ki birçok kişinin DLC istemesi bizim için memnuniyet verici bir his ama oyunun tam olarak hazırlandığına güvenim tam ve oyunu oynayan herkesin ek içerik olmadan da maksimum düzeyde tatmin olacağına eminim." diyerek açıklamasını noktalamış.