FIFA serisi kalitesini her yıl arttırmayı başarıyor



Electronic Arts'ın Battlefield 3 ile Call of Duty'nin pazar payını daraltmak istediğini ve FPS piyasasının bir numarası olmak istediğini biliyoruz. Çoğu kişiye göre de Battlefield 3 sayesinde artık Activision daha dikkatli davranmak zorunda kalacak.


Bu iki oyun arasındaki rekabet bu yıl nasıl sonuçlanır bilemiyoruz, ama Electronic Arts, Battlefield serisi ile uzun vadede Call of Duty serisini geçmeyi hedefliyor. EA Avrupa yetkililerinden Jens Uwe Intat'ın açıklamasına göre firmasının stratejisi tıpkı FIFA serisinin PES'i satış bazından zamanla geçmesi gibi acele etmeden her yıl pazar payını arttırmakmış.


Activision'ın pazarın %90'ına sahip olduğunu, onların pazar payını en azından %70'e düşürmeyi hedeflediklerini, eğer bu rakam %60'a düşerse de çok mutlu olacağını söyleyen yetkili, daha önce de benzer açıklamarda bulunmuştu.


25 Ekim'de Amerika'da 28 Ekim'de ise Avrupa'da piyasaya çıkacak olan Battlefield 3'ten beklentiler yüksek. Yine de oyun bu yüksek beklentileri karşılayacak gibi görünüyor.