Ne diyelim, umarız kendileri Marvel Universe Online ile bu rutinliği bozabilirler..



Diablo efsanesinin yapımcısı Blizzard North'un kurucularından David Brevik, şu sıralar Marvel evrenini konu alan MMO oyunu, Marvel Universe Online üzerinde çalışıyor. Marvel Universe Online'ın çıkmasına daha çok var fakat David Brevik, rakiplerine gönderme yapmaya şimdiden başladı.


David Brevik, MMO oyunların artık rutine bağladığını, Blizzard'ın fenomen oyunu World of Warcraft klonluğundan öteye gidemediğini söyledi. Brevik, "Artık özgün bir MMO oyunu görmek çok zor. Genel olarak bir rutine bağlandı. Çoğu oyun World of Warcraft klonu." açıklamasını yaptı.


David Brevik, MMO-RPG'lerın artık aynı tip oyunlardan oluştuğunu, yapımcıların aynı oyun mekaniklerini hedeflediklerini söyleyerek şu örneği verdi; "Ultima Online'a bakın. Herşeyiyle gerek World of Warcraft'dan, gerek diğer MMO-RPG'lerden daha farklı bir oyun. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen hâla daha yoğun bir kitle tarafından oynanıyor."


Brevik, "Gerçeğe bakarsak, MMO'lar bir oyun türü. Türün yeteneği ise, binlerce oyuncuyu aynı oyun altında, aynı anda toplamak. Ancak bu tür şu dönemde, bir oyuna bağlı olarak ileriyor." eklemesini yaptı.