Ubisoft'un Assasins Creed serisinin 4. oyunu Revelations çıktı.


1500'lü yılların İstanbulu'nda geçen oyunun kahramanı Ezio, Kanuni Sultan Süleyman'ın geleceğini kurtarmak için Tapınak Şövalyeleri'yle kıyasıya bir mücadeleye girişiyor.

Assasins Creed oyunu 2 gizli örgütün 1000'li yıllardan 2012'ye kadar süren savaşını konu alıyor.

2012 yılında üretilen "Animus" isimli bir bilgisayar sayesinde Desmond adındaki kahramanımız geçmişteki atalarının yaşadıklarını genleri sayesinde hatırlayıp onların becerilerini edinebiliyor.

Oyun hem günümüz hem de geçmiş arasında gidip geliyor ve görevimiz dünyayı köleleştirmek isteyen Templar örgütünü yok etmek.

Revelations 2. Beyazıt döneminde İstanbul kapılarının Yahudilere açılmasıyla başlıyor. Yahudilerle birlikte Templarlar da İstanbul'a girip burada örgütlenmeye çalışıyor.

Osmanlı'nın yükselme dönemini anlatan yapım aynı zamanda taht kavgalarının üst üste geldiği üç nesli konu alacak. 2.Beyazıt döneminde başlayan oyun, Yavuz Sultan Selim'in tahta geçiş hadisesini de işleyecek.

Aslında Assassins Creed'de yapılan her şey Kanuni Sultan Süleyman'ın geleceğini kurtarmak için.

Bakalım Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan'a kavuşabilecek mi?

Oyun neyi anlatıyor?

Oyunun hikayesi Üçüncü Haçlı Seferi döneminde, Haşhaşinler adıyla bilinen, Hasan Sabbah önderliğindeki tarihsel örgüt ile Tapınak Şövalyeleri arasındaki mücadele üzerine kurgulandı.