MSN bir zamanlar Microsoft'un en önemli online markasıydı. 2000 yılında ortaya çıkan kelebek logosu da oldukça güçlü ve bilinen bir marka oldu. Bunda elbette Windows XP'nin ve haliyle Internet Explorer 6'nın yaygınlığının da büyük payı vardı. Bu tarayıcıda Windows XP ve IE6 kullanan pek çok kullanıcının gördüğü ilk internet sayfası MSN olmuştu.

MSN sadece bir portal değil, arama ve reklamda da önemli rol oynuyordu. Hotmail, Messenger, alışveriş, haritalar ve haber içeriğiyle milyonlarca kullanıcı bu siteyi gezdi. İlk online hizmetlerden biri olan MSN belli bir düzeye kadar başarılı olmasına karşın Microsoft'a beklenen ölçüde bir başarı sağlayamadı. MSN Explorer internet tarayıcı da internet tarihine karıştı. Sonuçta Hotmail, Messenger ve Web 2.0'ın gerisinde kaldı. Bu hizmetler Windows Live'a taşındı ve arama, alışveriş, reklam üçlüsünü sırtlanan da Bing oldu.

Bununla birlikte MSN ölmedi ve şimdi Microsoft MSN için yeni planlar yapıyor. Markanın canlandırılacağını ve bir takım yeni projeler olduğunu bu marka yenilenmesinden anlamak mümkün. MSN kelebeği artık daha büyük olacak. Microsoft yeni logo için başvuruyu yapmış durumda. Diğer Microsoft hizmetlerinin durumuna bakarak MSN'in haberler, forumlar ve diğer hizmetler için bir portal olmaya odaklanacağı ortada.



Kaynak