SN – 121 Zam Wesell’in suikast mesleğinden kazandıklarıyla geliştirdiği özel yapım droidi idi.

Ödül avcısı, senatör Padme Amidala’ yı öldürme görevinde bu uçan makineyi kullandı. Ona kırkayak türü ölümcül zehirli iğneleri olan bir çift kouhun yaratığının olduğu küçük bir tüp yükledi.



Droid, Coruscant’ ın yüksek gökdelenlerinin arasından uçarak Padme Amidala’ nın apartman dairesinin penceresinin önüne gelerek havada durdu. Droid bir çeşit karıştırıcı enerjiyle pencerenin güvenliğini etkisiz hale getirdi ve lazerle pencerede bir delik açarak zehirli kargoyu içeri bıraktı.

İlk görevini,-kohunları teslim etme görevini- başarıyla sonuçlandırdı ve Zam Wesell’ e geri dönmek için yola koyuldu ama koruma görevi yapan iki Jedi tarafından fark edildi. Anakin Skywalker kouhunları kesti ve Obi-wan Kenobi ise pencereden dışarı atlayarak ASN – 121 ‘ i yakaladı.

Droid, inatla sıkı sıkıya tutunan jedi şövalyesi Kenobi ile birlikte Coruscant’ın yoğun hava trafiğinde uçmaya başladı. Zam, ASN – 121 ‘in davetsiz bir misafiri taşıdığını görünce kenobi’ yi aşağıya düşürmek için gizlendiği yerden dürbünlü tüfeğiyle droide ateş ederek onu yok etti.