Google sadece aradığınızı bulmuyor, eğlendiriyor da... İşte 5 eğlenceli Google oyunu!

Google'ın şaka yapmayı sevdiğini hepimiz biliyoruz. Gmail motion'dan 'Googleplex'e Google, şakacı yönünü göstermekten hiç çekinmiyor. Google ürünlerinde ve üçüncü parti sitelerde bulunan bazı Google oyunları ise, Google hizmetlerini daha eğlenceli bir hale getiriyor İşte bazıları faydalı da olabilecek beş eğlenceli Google oyunu:

Old Snakey

Old Snakey, Gmail Labs'deki en eski oyunlardan biri. Klasik yılan oyununun Gmail uyarlaması olan Snakey'i Ayarlar - Labs - Old Snakey yoluyla etkinleştirebilirsiniz. Gmail'in klavye kısayollarını da Ayarlar - Klavye kısayolları yoluyla etkinleştirmeniz gerekli. Oyunu başlatmak için & tuşuna basmanız yeterli. Klasik oyundaki aynı kurallar burada da geçerli.


Suggestion Chain

Bir arama terimi (anlaşılması zor olan bir terim daha iyi olacaktır) girin ve Suggestion Chain onu size daha anlamlı bir hale getirsin. Sonuçlardan birine tıklayarak Google'ın nasıl bir sonuç döndüreceğini görebilirsiniz. Web uygulamasının çalışma mantığı ise basit: Google'ın arama önerilerini daha farklı bir şekilde ekrana yansıtıyor.

0boxer

Gelen kutumuzu düzenlemek ve gereksizlerden kurtarmak, dijital hayatımızdaki sıkıcı işlerden biri. 0boxer ise bunu bir oyun haline getiriyor. Göreviniz e-postalarınızı doğru klasörlere dağıtarak 0 puana ulaşmak. Uygulamanın sosyal bir yönü de bulunuyor: katılımcı arkadaşlarınızla yarışabiliyorsunuz. 0boxer üçüncü parti bir uygulama olduğundan Gmail hesabınızla bağlamanız gerekiyor. Bu izni istediğiniz zaman geri çekmeniz tabi ki mümkün.

Galactic Inbox

HTML5 bazlı bu oyun Gmail hesabımızda biriken sayısız e-postadan ilham alıyor. Uçan Gmail zarfını denetlediğiniz oyunda size doğru gelen nesnelere ateş ederek yok ediyorsunuz.

Chrome Fastball

Bu interaktif YouTube oyunu, Chrome'un hızını göstermek için tasarlanmış. Amacınız, diğer web hizmetlerini kullanarak Chrome topunu bitiş çizgisinden mümkün olduğunca çabuk olarak geçirmek.