Milyon milyon Firefox indirdik!

Firefox 4, ulaştığı indirilme sayısı ile şov yaptı. Peki yeni Firefox'u en çok hangi ülkeler indirdi.

İnternet tarayıcıları arasında önemli bir yeri bulunan Firefox'un 4. sürümünün son haline ulaşabilmesi için Mozilla tarafından tam 12 tane beta sürüm yayınlanmıştı. Görünüşe göre Mozilla, bu 12 beta sürüm sonrası Firefox 4 için kullanıcıları memnun eden bir final sürümü yayınlamış, zira Firefox 4, 100 milyondan fazla kez indirildi.

Geçtiğimiz Mart ayının 22'sinde yayınlanan Firefox 4, bir aydan birkaç gün daha fazla bir zaman içerisinde 100 milyon indirilme sayısını geçmeyi başardı. Firefox 4'ü indirenlerin bölgesel dağılımına bakıldığında ise Avrupa bölgesinden %38,6'lık bir dilim görülürken, ilginç olsa da pastanın büyük dilimi Amerika Birleşik Devletleri'ne ait.

Amerika kıtasında 30 milyon indirilme sayısını geçen Firefox 4, bu indirmelerin 24,4 milyonunu Birleşik Devletler'den, geri kalanını ise Kuzey Amerika'dan elde etti. Bununla birlikte Avrupa ülkelerinden en çok Almanya'da indirilen Firefox 4, Avrupa'dan toplamda 7,3 milyon indirme sayısına erişti. Asya bölgesinden ise 20 milyonu geçen indirme sayısına ulaşıldığı biliniyor.

Tüm indirmelerin güncelleme mi yoksa yeni kullanıcılar tarafından mı yapıldığı hakkında henüz net bir bilgi yok...