Yeni nesil konsollardan ilk hangisi geliyor?

Yıllardır beklenen yeni konsollar arasında hangisi ilk olacak? İşte beklenen fuar ve sorunun cevabı.

Oyun severlerin yıl içerisinde beklediği fuarlar arasında, E3 şüphesiz birinci sıradadır. Her yıl yapılan bu büyük fuarda, yüzlerce oyun firması ellerinde ne var ne yoksa kullanıcıların beğenisine sunarlar ve ortalığı bir anda karıştırırlar.

Pek tabii her yıl olduğu gibi bu yıl da, fuar başlamadan birçok dedikodu yayılmaya başladı bile... Uzun zamandır fazlasıyla dikkatleri üstüne çeken Nintendo'nun, Project Cafe kod adlı yeni konsolunu görücüye çıkaracağı bilgisi çoktan yayılmış durumda. Fakat işin ilginç yanı, hiçbir oyun yapımcısının yeni nesil Xbox ve PS3 hakkında herhangi bir yorum yapmıyor oluşu.

Sessizliği bozansa bir firma CEO'su oldu. Take Two firmasının CEO'luğunu yapan Strauss Zelnich yaptığı bir açıklamasında belki de bu durumun cevabını çoktan vermişti. Kendisi; "Şu andaki konsolları kullanarak halen yapabileceğimiz çok şey var, aceleye gerek yok." demişti. Geçtiğimiz hafta MCV'yaptığı konuşmasındaysa; "Konsol piyasası gün geçtikçe büyümeye devam edecektir. Eğer tüketicilerin istediklerini onlara verebilirseniz, oyunun bir facebook oyunu ya da son teknoloji grafik kalitesine sahip olmasının bir önemi yoktur." diyerek, yeni nesil konsollar için hiç de acele edilmemesi gerektiğine bir kez daha değindi.

Yakın zamanda yapılacak olan E3 fuarındaysa, Nintendo'nun yeni konsolunu görmeyi beklediğimiz gibi, aynı zamanda Sony ve Microsoft'tan da yeni haberler alacağımız sızan diğer bilgiler arasında. Yine de yeni konsollar hakkında net bir bilgi almak için en azından bir yıl daha bekleyeceğiz gibi gözüküyor.