PC'nizde karşınıza çıkan "anlamsız" hata kodlarını anlamlı hale getiren en iyi 7 site ile tanışın!



İster masaüstü PC veya laptop'lar olsun, isterse cepler ve oyun konsolları, hepimiz zaman zaman çözümlememiz gereken hatalarla karşılaşıyoruz. Bunun için atmamız gereken ilk adım ise, hatanın kaynağını bulmak oluyor. Hatanın türü, genellikle hata ile birlikte beliren koddan anlaşılabiliyor. İşte bu yazımızda hata kodlarının ne anlama geldiğini bulmanıza yardımcı olacak bazı araçları sizlere tanıtacağız.

İşte karşılaştığınız hataları çözmenize yardımcı olacak 7 araç:

About.com "Find by Error Message"

Ünlü web sitesi about.com tarafından sunulan hizmet sayesinde PC'lerde sıkça rastlanan hata mesajları arasında dolaşabiliyorsunuz. Sitede sunulan liste oldukça büyük, dolayısıyla karşılaştığınız probleme bir çözüm bulma olasılığınız yüksek.

BrianDunning.com - Windows hata mesajları

BrianDunning.com, bir Windows PC'sinde meydana gelebilecek hata mesajları arasında dolaşmanıza ve arama yapmanıza izin veriyor.
ErrorHelp, ErrMsg, WELT





ErrorHelp

ErrorHelp, sadece sıkça rastlanan hatalar arasında arama yapmanıza izin vermekle kalmıyor, bu hataları arkadaşlarınızla ve geçmişte benzer sorunu yaşayan kullanıcılarla paylaşmanıza olanak sağlıyor. Sitede haberleri "işaretleyerek" sonraki ziyaretinizde kolayca bulabiliyorsunuz.

ErrMsg

ErrMsg, hata kodunu girerek açıklamasını görmenize izin veren küçük bir yazılım. Aracı çalıştırıp hata kodunu girdiğinizde, hatanın temel bir açıklaması ekrana geliyor. Araç Windows 7'nin 32bit ve 64bit sürümlerinde çalışıyor.

WELT

Windows Error Lookup Tool'un kısaltılmış hali olan WELT, ErrMsg aracına benzeyen bir hata arama yazılımı. Hata kodunu WELT içerisine girdiğinizde size hata mesajının açıklamasını sunuyor. Hata mesajlarını saklayıp daha sonra tekrar bakmanıza da izin veriliyor.
ErrorKey ve Error Goblin





ErrorKey

Bu web sitesi, dev bir hata mesajı deposu ve içerisinde Google tarzı bir arama yapmanıza izin veriyor. Ana sayfasında yer alan etiketler ise sıkça rastlanan sorunları isabetli bir şekilde bulmanıza yardımcı oluyor.

Error Goblin

Error Key'e benzeyen hizmet Mac OS hataları üzerinde yoğunlaşıyor. Hem Windows hem de Mac hata kodu aramalarını kapsayan sitenin bir iPhone uygulaması da var.