Google Türkiye'nin dijital pazarlama alanında uzman üniversite öğrencileri yetiştirme hedefiyle hayata geçirdiği Google Genç Ajanslar Akademisinin final etabı olan Genç Ajanslar Eğitim Kampı yapıldı.

Google Türkiye'nin yazılı açıklamasına göre, Nisan-Haziran 2011döneminde 8 ayrı üniversitede başlatılan Google Genç Ajanslar Yarışması'nı kazanan üniversiteli öğrenciler, geçen hafta Bodrum'da Google Genç Ajanslar Eğitim Kampı'na katıldı.

Trabzon, Erzurum, Konya, Denizli, Adana, Antalya, Eskişehir ve Gaziantep'ten yarışmayı kazanan 12 kişi, kampta Google yetkilileri, uzman akademisyenler ve girişimcilerden, girişimcilik esasları, internette iş geliştirme, internet reklamcılığı ve Google AdWords, Google Görüntülü Reklam Ağı ile internette ileri raporlama ve takip teknikleri ve konularda eğitim aldı.

Kamp sonunda iki sertifikasyon sınavına tabi tutulan 12 öğrenciden 8'i her iki sınavı da geçerek bireysel ajans sertifikalarının sahibi olurken, diğer öğrencilerin önümüzdeki haftalarda sınavları tamamlamaları bekleniyor.

2012 yılında kapsamını genişleterek yola devam edecek olan Google Genç Ajanslar Akademisinin Türkiye'de elde ettiği başarı da diğer ülkelere model oldu.

Google Japonya ekibi, aynı projeyi pilot olarak deneme kararı aldı.

Google Türkiye Ürün Pazarlama Müdürü Zeynep İnanoğlu, Google Genç Ajanslar Kampı'nda Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen gençlerle verimli bir hafta geçirdiklerini ifade ederek, "Google Türkiye olarak bu gruptan kendi ajansını kurmak isteyen sertifikalı adaylara girişimlerinde destek olmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda şirket kurulumu ile alakalı başlangıçta gereken hukuk, muhasebe ve minimum sermaye maliyetlerini karşılayacağız" dedi.