Google'ın sadece web tabanlı çalışması için ürettiği Chromebook'ların içine "Windows kaçtı"!




Donanımı sınırlı olduğu için Windows çalıştırması pek mümkün olmayan Chromebook'lar Windows bilgisayarlara ve uygulamalara sanallaştırma teknolojileri üzerinden ulaşıp kullanıcılara laptop ekranında Windows kullanım imkanı sunuyorlar. Citrix'in Chrome OS işletim sistemi için hazırladığı Citrix Receiver uygulaması Citrix sanallaştırma teknolojilerini destekliyor ve bu teknolojiyi kullanan tüm bilgisayarların ekranlarını Chromebook'lara getiriyor.

Şu ana kadar zaten Windows, Mac, iOS, Android ve BlackBerry üzerinde çalışan Citrix Receiver şimdi de Chrome OS üzerinde çalışmak üzere hazırlandı. Kurumsal olarak Citrix kullanan veya eveki - ofisteki bilgisayarlarına Citrix yüklemiş olan kullanıcılar bu bilgisayarların ekranlarına Chrome OS yüklü laptoplarından erişip masüstü performansını laptoplarında yaşayabiliyorlar.

Google'ın Windows rakibi olarak ürettiği ve düşük donanımlı, ucuz laptoplarda bile keyifli bir bilgisayar kullanımını mümkün kıldığı iddiası ile ortaya attı Chromebook'lar şu anda Samsung ve Acer tarafından üretiliyor ve $350 - $500 fiyat aralığında satılıyorlar.