Önüne çıkan hemen her şeye müdahale etmesine alıştığımız Apple'ın yeni kurbanı, 2007 senesinden...




Geçtiğimiz günlerde açık arttırma sitesi eBay'de çok ilginç bir bilgisayar ortaya çıktı. 2007 yılında Apple tarafından üretilen bir MacBook prototipi eBay üzerinde sadece birkaç gün satışta kalabildi. 3G bir antene sahip olan bu MacBook prototipi eBay üzerinde başlayan açık arttırmada 70 bin dolara ulaşmıştı ki Apple olaya müdahale ederek, eBay'den bu ürünün satışını durdurmasını istedi. eBay'de Apple'ın talebini yerine getirince bu ilginç satış da gerçekleşemeden ürün siteden çıkartıldı.

Apple'ın istediği satışa sunmadığı bir ürünün fazla öne çıkmasını istememesiydi ama bu konuda geç kaldı. Özellikle forumlarda çok gündeme gelen bu ilginç MacBook prototipinin hikayesini de duymayan kalmadı. Apple'ın özel olarak patent aldığı bu cihazın eBay'deki satıcısı ise cihazı ilk olarak Craiglist üzerinde gördüğünü ve oradan satın aldığını söyledi.

Apple patente sahip olmasına rağmen bu prototip dışında da 3G antene sahip bir bilgisayar piyasaya sürmedi. Fakat çoğu sadece ABD'de satışa sunulan birkaç Windows tabanlı diz üstü bilgisayarda 3G anten kullanılmıştı. Fakat ilginç bir şekilde bu fikir hiç yaygınlaşamadı...