Samsung'da işe başlayan bu adamı belki tanımıyorsunuz ama eminiz, yaptığı işleri iyi biliyorsunuz!



Android telefon güncellemeleriyle ilgilenenler, oldukça sevilen özelleştirilmiş gayri-resmi ROM olan CyanogenMod'u (CM) iyi bileceklerdir. İşte CyanogenMod'un geliştiricisi Steve Kondik geçtiğimiz gün Facebook güncellemesinde çalıştığı yer olarak Samsung Mobile'ı işaretledi.

Kondik yaptığı açıklamada yeni işvereninin CyanogenMod'la ilgilenmediğini ve CyanogenMod'un Samsung Android telefonlarda görülmeyeceğini belirterek, Samsung Mobile'ın onunla çalışmak istemesini "Android'i çok daha harikulade hale getirmek" olduğunu belirtti.

Samsung Mobile her zaman Cyanogen geliştiricileriyle iyi ilişkilerde olmuşlar, hatta onlara test etmeleri ve özel ROM geliştirmeleri için amiral gemisi Samsung Galaxy S II göndermişlerdi. HTC ve Motorola gibi üreticilerin aksine, Samsung kullanıcıları tek bir sistem kullanmaları konusunda kısıtlamamış, bir çok özel ROM geliştirmelerine olanak tanımıştı.

Kondik'in Samsung Mobile'da çalışırken Cyanogen'i geliştirmeye devam edip etmeyeceği bilinmiyor ama Cyanogen'in daha uzun süre popüler kalacağı kesin görünüyor. Samsung Android kullanıcıları ise yeni resmi ROM'lardan çok daha yetenek bekleyebilirler.